Klik untuk melihat Koleksi Dania Bowl!

Khamis, Mei 27, 2010

Pengorbanan Untuk Suami Tercinta....

Hidup berkeluarga ini penuh dgn dugaan yang aku tak pernah terfikir sebelum ini... Aku selalu anggap ikatan perkahwinan ini indah sbb dapat hidup bersama dengan orang yang kita cintai... Tak perlu minta izin family kalo nak g mana2...Tapi hakikatnya, banyak yang aku perlu lalui... Baik atau pon buruk...
Aku akui apa yang aku bayangkan sebelum ini tentang dunia berumahtangga adalah terlalu indah... Tetapi hakikatnya tidak... walaupon usia perkahwinan aku tak sampai setahun..Tetapi banyak dugaan yang kene aku lalui... Yang indah dan juga pahit... Kadang2 terpaksa aku membuat pengorbanan yang tak pernah aku fikirkan sebelum ini...
Walaupon xsampai setahun lagi usia perkahwinan aku, tapi kami berdua telah diduga dengan berbagai dugaan yang tak terlintas dipikiran kami... Aku tak tabah untuk menghadapi dugaan ini, tp masih bernasib baik kerana suamiku bertindak sebagai tempat aku bergantung... Walaupon aku tahu jauh disudut hatinya, die sgt2 tertekan...
Harini barulah die ceritakan segala masalah yang die hadapai secara terbuka... Memang aku terkejut n terasa kesian dengan die sbb terpaksa berlakon kuat semata2 untuk memberi aku semangat... Die selalu nasihatkan aku untuk terus tabah sbb taknak gangu baby dalam kandungan aku...
Aku terlalu bingung untuk menolong suamiku menyelesaikan dugaan ini... Aku pon membuat keputusan untuk mengorbankan apa yang aku sayang selama ini... Walaupon berat hati, tp aku tak sanggup melihat penderitaan yang ditanggung oleh suamiku... Aku cuma berdoa semoga pengorbanan aku ini dapat membantu suamiku disaat die memerlukan... Walaupon tak seberapa, tapi aku iklhas...
"B... Honey ikhlas buat semua ni... janji kite dapat teruskan perjalanan hidup kite sekeluarga.. B selalu kata, kita kena tabah, sbb satu hari, kite tetap akan berjaya jgk... janji kite berusaha... Honey sygkan b n baby kite"

Rabu, Mei 26, 2010

Jiwa KAcau....

Kenapa hidup ini penuh dgn dugaan... Kadang2 aku tak dapat nak kontrol emosi aku... Tp aku masih bernasib baik ada teman yang paling setia disisi aku.. Iaitu suami ku.. Tanpa die aku pon tak tau nak wat aper bile berhadapan dgn masalah...
Arini aku dapat berita yang sgt2 mengecewakan aku dan juga suami.. Sebenarnya itulah harapan kami untuk meneruskan hidup ini sementara waktu... Aku dan suami berani membuat keputusan yang belum pasti lagi berjaya.. tp sekiranya berita itu baik, dapatlah memberi sinaran baru dalam hidup kami... sekarang ini aku tgh buntu nak cari jalan keluar.. Ya ALLAH... Tlgla hamba Mu ini... Kami ingin memulakan kehidupan yang baru...
Tapi sebagai hamba dimuka bumi ini, aku harus terus percaya apa yang berlaku pasti ada hikmahnya.. Kalo kite berusaha dan terus tabahkan hati menghadapi dugaan, pasti ada sinar kejayaan... Cuma masa itu yang kite tak tau bile...Hidup macam roda... Kadang2 diatas, Kadang2 dibawah... tapi bile dah diatas, jauh kebawah... terasa amat perit sekali.... Tabahkanlah hati ini....

Isnin, Mei 24, 2010

Sebutharga Bagi Membekal Dan Menghantar Kertas Putih Saiz A3, A4 Dan F4, Dan Kertas Berwarna Saiz A4 Dan F4

Bil Sebutharga : 2010/B134
Butir-Butir Sebutharga : Sebutharga Bagi Membekal Dan Menghantar Kertas Putih Saiz A3, A4 Dan F4, Dan Kertas Berwarna Saiz A4 Dan F4 Ke Jabatan Perancang Bandar
Kelas MOF : 010201
Harga Dokumen : RM20
Tarikh Sebutharga Dibuka : 21 Mei 2010 (Jumaat)
Tarikh Sebutharga Ditutup : 04 Jun 2010 (Jumaat)
Untuk Maklumat Lanjut : http:www.dbkl.gov.my

Perkhidmatan Membekal Dan Menghantar Bekalan Runcit

Bil Sebutharga : 2010/B125
Butir-Butir Sebutharga : Sebutharga Bagi Perkhidmatan Membekal Dan Menghantar Bekalan Runcit Bagi Dua Puluh (20) Pusat Tadika Sang Kancil Di Bawah Kendalian Jabatan Pembangunan Komuniti Dan Sosial DBKL Bagi Tempoh Dua Tahun
Kelas MOF : 080200
Harga Dokumen : RM20
Tarikh Sebutharga Dibuka : 21 Mei 2010 (Jumaat)
Tarikh Sebutharga Ditutup : 04 Jun 2010 (Jumaat)
Untuk Maklumat Lanjut : http://www.dbkl.gov.my/

Perkhidmatan Mencuci Bangunan Dan Membersih Kawasan Sesi 2010/2012 MRSM Kuala Kubu Bharu, Selangor

No. Rujukan Tender : 53/2010
Badan Pengeluar Tender : Majlis Amanah Rakyat (MARA)
Tajuk Tender : KENYATAAN TAWARAN - Cadangan Kerja-Kerja Perkhidmatan Mencuci Bangunan Dan Membersih Kawasan Sesi 2010/2012 MRSM Kuala Kubu Bharu, Selangor
Status Kelayakan Tender : Bumiputera
Kelas MOF : (220401, 220402)
Harga Dokumen : RM50.00
Cara Bayaran : Wang Pos, Bank Draf Di Atas Nama MAJLIS AMANAH RAKYAT
Tarikh Lawatan : 10-06-2010 (2.30 Petang)
Tempat Melapor : MRSM Kuala Kubu Bharu, KM 8, Jalan Ampang Pecah, 44000 Kuala Kubu Bharu, Selangor
Tarikh Akhir Hantar : 22-06-2010 (Sebelum 12.00 Tgh)
Maklumat Ringkas Tawaran Di Atas Boleh Dilayari Di Laman Web : http://www.mara.gov.my/

Ahad, Mei 23, 2010

My First Blog.....Tgh tgu kelahiran Baby....


"MUMMY UYUN n DADDY AIMA"

Arini aku dok melepak jer kat umah... tak tau plak nak wat aper... main2 facebook jer.. last2 tergerak plak hati nie nak tulis blog bile terlayan blog akak ipar aku... nampak mcm best jer... kire nielah hasil pertama aku.... baru nak mencuba...

Hujung minggu nie terasa bosan sgt2 sbb suamiku tak bagi wat keje rumah... Asyik membebel soh rehat... Die kate kecian kat baby... Mummy die asyik sibuk wat kerja jer... Kadang2 tido lewat... Tak makan sgt... Sakit gak ah telinga dgr die membebel.. Tapi kalo diikutkan, mmg betol pon ape die kate... Nak bersalin nnt aku kene ada tenaga.... Tq daddy....

Untuk mengisi masa lapang, aku belek2 balik la majalah PA&MA n Mami N Baby yang tiap2 bulan aku beli... Nak cari ilmu balik mcm mane nak tau yg kite nie nak bersalin....Ape yg perlu kite buat... Maklumla... Aku nie anak perempuan pertama dalam family... Tak ada akak yg boleh cite pengalaman... Suami plak anak sulong.... Majalah2 nie jer la jd rujukan aku....

Setiap org yang aku tanya, semuanye dpt tanda2 yg berlainan...

Akak ipar, die kate ada 'blood show'... Die tanya kwn2 die, pastue terus g hospital... Nasib baik la die g cepat, tibe2 tekanan darah naik plak... terus kene paksa bersalin... Tp akhirnya kene operation gak.... Alhamdulillah semua selamat... Anak buah aku kene kuning.... Tp tak lah terok sgt... Berapa hari jer kene tahan wad... Betol ker org kate siapa yg berdarah O, anak kemungkinan terkena kuning? aku pon tak pasti....

Sepupu suami plak, air ketuban pecah... die kate baru jer lepas mandi... balik bilik, seluar die basah... takkan nak terkencing pon tak bole nak tahan kan... akhirnya baru die tau itu air ketuban... die kate sakit sgt nak bersalin sbb bukaan servik baru 2cm... esok pg nyer baru buka 5cm... Akhirnya, kene operation gak.... die kate terasa perot kene toreh n tgn doktor bergerak2... tp tak sakit la...

Bile dgr cerita mereka, aku pon tak tau nak gambarkan perasaan aku skrg... cuma dapat berdoa anak yang aku lahirkan nie sehat, sempurna n akan menjadi anak yg baik n taat pada ibu bapa n agama...Yang buat aku tak sabar nak melahirkan anak aku n suami nie sbb kami tak tau pon jantina nyer... dah penah g scan, tp tak nampak... So, mcm2 tekaan dr org lain... ada kate lelaki, ada kate pompuan... Yg kelakarnye, suami asyik mimpi anak lelaki... die teringin sgt anaknyer meneruskan impian die yang terbengkalai dulu.... aku tak kesah pon...

'MUMMY N DADDY SYG SGT2 KAT BABY'
23/05/10 (38 Minggu 4 Hari)

 

CUTE MUM - My Cute Little Diary..... Designed by Whitey Mommy