Klik untuk melihat Koleksi Dania Bowl!

Isnin, Mac 21, 2011

Maksud nama ku yang UNIK!!

Unik ke nama sebenar Cute Mum?? Sampai ada yang tanya tau... Tak jumpa pulak mana komen tue.. Tapi yang Cute Mum ingat Mama Zharfan pernah tanya.. Dah lama nak buat entri.. Tapi tertangguh jer.. Bila dah wat entri untuk Contest, barulah boleh share kat sini...

Nama sebenar Cute Mum adalah:

Nurul Uyun Binti Mazlan

Nama Cute Mum nie telah diberi oleh Arwah Atok.. Sebab Cute Mum telah dilahirkan di rumahnya.. Cute Mum tak dilahirkan di Hospital.. Masa tue bidan kampung yang sambut Cute Mum.. Ini sebab Mak Cute Mum kata bersalin kat Hospital sakit.. Rupanya sama jer sakai nak bersalin tue.. hihii..

Kat rumah, Cute Mum dipanggil "UYUN".. Ramai yang ingat "UYUN" tue nama manja.. Selalunya orang panggil Nurul tue uyun.. Tapi hakikatnya itu memang nama Cute Mum.. Bila zaman sekolah dan sampai sekarang pon, Cute Mum paling tak suka perkenalkan diri sebab ramai yang tak boleh sebut "UYUN".. Ada yang panggil "AYUN".. "NUYUN"... Cute Mum tak suka.. Jadi lebih senang suruh orang panggil "NURUL"... Bila dah kenal rapat.. baru diorang panggil Cute Mum "UYUN"..

Ramai juga yang kata nama "NURUL UYUN" nie agak pelik dan jarang dengar.. Memang pon.. Selama ini Cute Mum belum pernah jumpa orang nama sama.. Kecuali dalam internet atau dari kawan-kawan.. Itu yang membuatkan nama "NURUL UYUN" nie mahal.. hihih.. Perasan pulak..

Nak tahu apa maksud "UYUN" ??

Maksudnya ada dalam SURAH YA_SIN Ayat 34..



"UYUN" bermaksud Mata Air.. Jadi maksud nama "NURUL UYUN" adalah "Cahaya Mata Air"..

Itu sebablah Cute Mum nie kaya dengan air mata juga.. Cepat tersentuh dan mudah mengalirkan air mata... Tapi penuh dengan kasih sayang.. :) Lepas nie kalo jumpa Cute Mum, jangan lupa sebut "UYUN" betul2 yer.. hihi..


10 comments:

syawalsimpsons berkata...

mmg unik nama nurul uyun 2..mmm...sue sendiri pun teruja bile tau nama sebenar CM ni..hehhehe...tapi jumaat lepas sue ada call PPD sarekei..sue ada bercakap ngan sorang cikgu...nak tau ape...????????cikgu kerbau..pelikkan...2 bukan unik..2 pelik..hehhehe...tp nama nurul uyun mmg unik tau...x penah sue dgr lg...
x yah kesah ngan prg kata kan...

bonda dadif aka akish berkata...

yapp..unik amat...

igtkn name glam uyun tuh...

=)

CiK Jue aka ibu FarisYah berkata...

OKcute mum lepas ni kalau jumpe cik jue panggil betul2 "uyun"...tapi bila nak jumpe ye...

dilazfamily berkata...

hai CUTE MUM.
makna nama yang baik.Suka sangat

Nana berkata...

hehehe
mmg xpernah
dgr nama uyun tu

Sidratul Muntaha berkata...

subhanallah
cutemum
baru terpikir pasla cutemum mas tgh dok belek jadula kelas sanad tallaqqi jumaat ni..
mgm ade guna buku terjemahan ygb ade wording al'uyun..
ini namanya gerak hati...
masyaa Allah..
sangat cantik nama uyun tu..

EiJa ZaQuaN berkata...

masa mula2 tau nama uyun ni..
mak k.ct yg sibuk bgtau maknanya dlm suruh yasin..Mata Air.

Mama Zharfan berkata...

sbb ejaan kot, kena letak 'Uyun, baru jadi huruf 'Ain dlm ejeaan bahasa arab--uyun tu jama' ie plural meaning that mata2 ie byk mata2 or mata air yg byk hehhe

cute!!

maria berkata...

husband maria puak gelaran dlm keluarga di panggil "AYUN" namanya ZAIRUL..ok le tu

Farra Dhelina berkata...

mmg unik lah CM

 

CUTE MUM - My Cute Little Diary..... Designed by Whitey Mommy