Klik untuk melihat Koleksi Dania Bowl!

Khamis, April 14, 2011

Daddy ajak tengok RATU..

Malam semalam Daddy nak berehat sekejap dari siapkan Tempahan Pin Boling.. Cute Mum dan Dania suka jer dapat lepak sama-sama.. Daddy ajak tengok RATU... Alah.. Cerita RATU The Movie tue...


Cerita nie mengisahkan realiti gadis-gadis yang merebut untuk menjadi Pesona Ratu.. Mereka dibawa bercuti kesebuah pulau.. Kat sana macam-macam yang berlaku.. Sorang-sorang gadis hilang.. Kat sini nampaklah sikap sebenar sesorang itu jika berada dalam keadaan terdesak.. Ada yang pentingkan diri sendiri.. tamak... ada juga yang baik hati... Bila tinggal seorang sahaja yang selamat, dia dibawa ke Majlis Penyampaian Pesona Ratu dan dinobatkan sebagai Ratu sebab memiliki kecantikan bukan sekadar dari luaran tetapi hati yang mulia.. Semua yang berlaku dipulau tue telah dirancang oleh pihak penganjur..

Mula-mula agak bersemangat gaklah tengok cerita nie.. Tapi bila dah sampai tengah-tengah rasa bosan.. Lebih kurang macam drama tv jer.. Sebab pelakon-pelakon baru tue nampak sangat kaku dan ada flash back yang tidak berkaitan pon dengan jalan cerita.. Lagi satu kita dah boleh agak ending cerita nie..Nasib baiklah tak tengok kat panggung wayang.. Buat rugi duit jer..

Ini cuma pendapat peribadi Cute Mum pasal cerita nie.. Tapi kalo ada yang enjoy baguslah.. Cute Mum harap Prof Madya A. Razak Mohaideen dapat hasilkan cerita yang lebih best... Cute Mum suka sangat Movie yang Erra Fazira & Apek berlakon dulu..

Semoga Industri perfileman tempatan lebih berkuali dan menghiburkan..



13 comments:

aqishah berkata...

meh tengok filem cun.. best wooo... gelak sakan kat pawagam

syawalsimpsons berkata...

YELA...adik sue pun kata citer cun 2 best...hheheheh

Nana berkata...

heheh kita klw filem2 prof ni
mmg xlayan kt wayang
dah tau
stereotaip..
tgu kuar tv je heeh

dilazfamily berkata...

best yer...
ikut leh tak?hehehehe.
tak naklah kacau daun.lama tak tengok wayang.MY LOVE Dilaz busylah

Cute MuM berkata...

@aqishahyerker.. nantilah kalo ada masa cute mum try tgk..

Cute MuM berkata...

@syawalsimpsonsmacam best jer.. dah 2 orang kata best..

Cute MuM berkata...

@Nanahuhu.. setakat nie memang tgk kat DVD jer.. nak g wayang rasa sayang pulak duit.. hihi..

Cute MuM berkata...

@dilazfamilytakperlah..
die tgh cari duit untuk family.. nanti ada masa pergilah tgk.. best tau..

oranglidi berkata...

kalau cerita melayu mesti saya tak tengok kat panggung...takut tak best, rugi membazir je....
hehehe


New Entry: CHEAPSKATE.COM | THE BEST DEALS IN TOWN

EiJa ZaQuaN berkata...

ok la sib baik layan kat DVD,,skrg ni pun senang sgt..mcm2 cara ada nak layan filem kalau x sempat tgk kat wayang lebih2 lagi ada astro first n you tube..

Cute MuM berkata...

@oranglidihihi.. cute mum kadang2 ada gak tengok citer melayu.. yang lawak2 macam adnan sempit tue..

Cute MuM berkata...

@EiJa ZaQuaNDVD sekarang semua copy dari astro first.. sebab tue cepat boleh dapat.. dulu kene tunggu habis kat wayang baru ada DVD..

wan nurul hezrina berkata...

mummy jarang tgk wayang skang..masa anak dara dulu selalulah..tapi mmg ratu nie pun mcm tak beshjer tgk..beshlagi citer katrtun

 

CUTE MUM - My Cute Little Diary..... Designed by Whitey Mommy