Klik untuk melihat Koleksi Dania Bowl!

Isnin, Oktober 31, 2011

Kenapalah Peta tak lengkap? Menyusahkan...

Hari sabtu, aktiviti kami sangat pack.. Banyak benda nak dibuat.. Sebelum tido dah plan baik punya.. Tapi orang kata, kita hanya mampu merancang kan.. Apa yang terjadi sebaliknya...

Plan pertama nak pergi Kenduri kawin belah mak Cute Mum.. Majlisnya kat semenyih.. Kami kena pergi bawa Mak sebab Ayah ada sukan.. Dah plan nak gerak pukul 11 pagi.. Tapi bila dah lepak minum kat Impian Maju, pukul 12 baru gerak.. Biasalah bila dah berkumpul adik beradik.. Banyak benda nak cerita.. lama tak jumpa.. padahal duduk dekat jer.. huhu...

Kalo diikutkan, perjalanan ke Semenyih amik masa tak sampai 1/2 jam.. Tapi peta ke rumah pengantin tue tak lengkap.. Langsung tak tulis nama jalan dan taman..Kat situ pulak takder signbord rumah pengantin.. Berpusing kami cari...

Pastue try tanya orang yang duduk situ, diorang pon bagi arahan yang pelik-pelik.. Kami berpusing gak tak jumpa.. Pastue kebetulan jumpa Posmen.. Tanyalah die.. Rupanya taman die taklah jauh.. Cuma signbord takder..

Kami sampai kat situ dah pukul 12.40.. Pengantin pon baru nak berarak...Cuaca agak panas.. Kebetulan jumpa saudara Cute Mum yang lain.. Diorang pon sama gak.. Sesat...




Lepas makan, kami pon gerak balik.. Nak kejar ke PICC pula.. Buat apa?? Nanti Cute Mum cerita.. Sebelum tue, kena hantar Mak kat rumah dulu...

Pesanan : Kalo buat peta tue, biarlah lengkap sikit.. Tak semua orang tau jalan kesana.. Pastue janganlah lupa letak signbord nama pengantin kat simpang.. At least dapat membantu tetamu yang nak datang..

12 comments:

fieda berkata...

aduss..mesti pening kan dah la panas...patutnya kena ada sign board ke rumah pengantin..

syawalsimpsons berkata...

ya betoi peta kena lengkap...kalo dah sesat silap2 haribulan ada gak yang tak datang kenduri kan...

Tina Othman berkata...

betul, mcm kenduri kawin ni kenalah buat peta yg lengkap, kesian org jauh atau tak biasa dtg kawasan tu kan

nur berkata...

memang tensen a if sesat.. mau patah balik!

Ummi Dania Yasmine berkata...

signboard kekadang confuse sbb sekali signboard ramai lak pengantinnya....

Nad @ MamaZakwan berkata...

adeyh, masa buat kad kawen, penganten tak check dulu kot draf nye..nyusahkan..susah lor..!

Cute MuM berkata...

@fiedabetul.. penat pusing-pusing..nasib baik jumpa.. kalo tak lagi panas hati..

Cute MuM berkata...

@syawalsimpsonsbetul.. kan bagus setiap simpang ada signbord.. senang nak pergi..

Cute MuM berkata...

@Tina Othmanbetul.. nie nama jalan kat peta pon takder.. tue yang susah..

Cute MuM berkata...

@nurbetul.. kalo dah dekat sejam tak jumpa.. memang kami patah balik..

Cute MuM berkata...

@Ummi Dania Yasminekadang-kadang jadi camtue.. nie kat kawasan tue banyak kenduri kawen, tapi satu signbord jer ada.. itupon dah nak sampai rumah pengantin..

Cute MuM berkata...

@Nad @ MamaZakwanagaknya.. tue yang dah terxetak macam tue..

 

CUTE MUM - My Cute Little Diary..... Designed by Whitey Mommy