Klik untuk melihat Koleksi Dania Bowl!

Rabu, November 30, 2011

Menang kat FB Lisa Malaysia & MadnessDeal

Sebelum masuk bulan Disember 2011, Cute Mum ada rezeki menang hadiah lagi.. Syukur sangat sebab usaha join segala jenis contest nie berhasil.. Cuma bab yang perlukan Slogan jer masih belum mantap.. Takper.. Plan-plan belajar.. Insyaallah adalah habuannya nanti kan..

Oklah.. Sejak dah rajin beli Majalah nie, Cute Mum tak lupa beli Majalah terbaru di pasaran Lisa Malaysia.. Majalah nie best.. Ada banuak Informasi.. Memang tak rugi pon beli.. Dan yang bestnya, Cute Mum boleh jawab soalan di FB Lisa Malaysia.. Rezeki juga, Cute Mum dapat hampar IN2IT bernilai RM100.. Nampaknya kenalah Daddy pergi amik juga hadiah nie..


Yang kedua, Cute Mum antara 10 orang bertuah yang dapat voucher Delifrance dari MadnessDeal.. Yang nie senang jer.. Cuma share post tue.. Cute Mum pilih Midvalley.. Mungkin kalo Daddy tiba-tiba baik hati nak pergi sana, bolehlah redeem..


Sebenarnya ada satu lagi Cute Mum menang.. Tapi kamera takder bateri.. Takperlah.. Cute Mum masukkan dalam bulan depan punya counting jerlah...

Kalo kawan-kawan nak tau, kat FB tue banyak Contest yang mudah-mudah.. Cuma kena rajin share jer.. Nanti insyaallah adalah rezeki kawan-kawan.. Tapi hadiahnya taklah grand sangat, sebab jenis lucky draw.. Bagi Cute Mum, terima jerlah seadanya.. Janji benda free.. hihi..

p/s: Kemenangan ke-24 & 25 di bulan November 2011
Total Kemenangan 2011 : 251

Jangan lupa join GA terbaru Cute Mum..

Traning time...

Setelah 4 bulan berehat, akhirnya kami kembali kesini semula.. Memang teruja sangat.. Dania lagilah teruja.. Sampai jer, terus menari-nari.. Mungkin Dania mula refersh memori kat sini kot..


Kami dah mulakan semula aktiviti kegemaran kami... Yea... Ini semua sebab Daddy dah start training untuk Tournament Boling 1 Malaysia 2011 kat Endah Parade pada 11 Disember 2011 nie.. Cute Mum pon dapatlah tumpang sekaki.. Cuma kali nie ada cabaran sikit, nak jaga Dania yang makin lasak..


Sebelum kami start main, Dania dah pandai turun naik tangga, pastue tunggu jer orang buka pintu masuk, dania cepat-cepat keluar.. Rupanya Dania dah aim nak pergi kedai mainan kat depan pintu masuk tue.. huhu.. Kebetulan pula ada budak perempuan tue masukkan token kat mainan kapal terbang, cepat-cepat Cute Mum letak Dania.. Cute Mum tau, itu jer cara nak ajak Dania masuk dalam.. Dania kan takut bila mainan token tue bergerak.. hihi.. Strategi menjadi...

Masa Game pertama, semua pon bersemangatlah.. Warming up.. Point pon boleh tahanlah.. Cute Mum cuma kalah 1 point jer dari Daddy..



Kami bergilir-gilir jaga Dania.. Yang kesiannya, masa Cute Mum pergi toilet, Daddy kata Dania tersungkur.. Semua yang ada kat situ pon tak tahu macam mana Dania boleh jadi macam tue.. Sebab bukan jatuh dari kerusi pon.. Dania nie kalo jatuh jarang nangis.. Nie mesti sakit sebab mengalir air mata ..


Nak pujuk Dania, kenalah layan dia.. Kami amik satu bola untuk Dania main.. Orang suruh baling, Dania sepak.. Betul-betul minat bola sepaklah..


Lepas diajar, barulah Dania tolak bola tue.. Yang lawaknya ada hati nak masuk jari kecik die tue dalam lubang.. Pastu nak angkat.. Daddy kata kalo Dania boleh angkat, memang ajaib.. hihi.. Apa-apalah Dania.. Janji jangan kacau kami nak baling bola.. Kang kamu yang Strike pula..


Sebabkan dah lama tak main Boling, tangan Cute Mum cepat rasa lenguh.. Boleh main sampai game ke-2 jer.. Itu pon point dah turun.. Game ke-3, Daddy sambung lagi separuh.. Pertama kalilah main rasa penat sangat-sangat.. Bateri kamera pula habis time nie, tak dapatlah amik point Daddy..


Kami kena habiskan 3 game sekali gus, sebab dah bayar.. 3 Game cuma RM5.50 jer.. Murah kan.. Semuanya kami beli dari MyDeal.. boleh redeem sampai 31 Disember.. Kami beli 3 Voucher sorang.. Next training jumaat..


Jangan lupa join GA terbaru Cute Mum..

Pemenang GA 1 adalah...

Semalam Cute Mum dah suruh semua check penyertaan.. Alhamdulillah tiada nama yang tertinggal.. Jadi inilah masanya untuk Cute Mum umumkan pemenang GA yang pertama nie..

Cute Mum mula-mula nak buat Cabutan Undi.. Tapi tak jadi sebab semalam kami ada aktiviti.. So Cute Mum pilih guna Random Like Picker - Pick Your Contest Winner.. Caranya Cute Mum senaraikan 108 nama peserta, pastue Shuffle sebanyak 7 kali.. Dan Pick 3 orang pemenang.. Kenapa buat camtue seba Cute Mum suka no 37.. hihi..


Jadi pemenangnya adalah...

Mimi Norsuria
Archu Kyn
Fadzillah Kamaruddin

Tahniah kepada anda bertiga.. Sila beri Nama Penuh, Alamat dan No Hp kat komen box entri nie.. Jangan risau, details anda akan dirahsiakan..

Terima kasih kepada semua yang sudi Vote Dania.. Jangan lupa Vote untuk Contest lagi satu yer.. >> Vote Dania & Menang Hadiah ~ GA2

Perniagaan Kacang O.K.U

Tadi masa Cute Mum tengah sarapan pagi kat gerai depan ofis nie.. Ternampak pula satu balang yang berisi Kacang.. Mula-mula buat tak port jer sebab Cute Mum nie kurang makan kacang atau jajan.. Lebih suka makan nasi..

Tapi dah jadi tabiat Cute Mum ni suka membaca label.. Tak kesahlah kat mana-mana.. Dalam toilet sambil mandi atau membuang pon akan capai benda untuk dibaca.. Padahal label tue dah banyak kali baca.. Baguskan sikap Cute Mum rajin membaca nie.. hihi..

Cuba baca label tue, apa yang pertama sekali terdetik dalam hati dan fikiran kawan-kawan?


Cute Mum mula-mula kata baguslah kalo beli.. Dapatlah membantu orang yang memerlukan.. Mungkin dengan RM1 dah boleh membahagiakan mereka.. Tapi.....

Wah.. Ada tapi-tapi pula.. Cute Mum juga terfikir betul ke orang yang jual nie O.K.U?? Kalo betul baguslah.. Tapi takut ada orang yang mengaut keuntungan dengan letak label camtue.. Sebab diorang tau rakyat malaysia nie semuanya pemurah belaka.. Benda nie kan banyak berlaku.. Pura-pura buta sebab nak dapatkan duit dengan mudah..

Apa-apa pon, setiap orang ada pandangan masing-masingkan..

Jika niat kita iklhas nak membantu,
belilah satu,
betul atau tipu,
hanya mereka yang tahu..

hihi...

Jangan lupa join GA terbaru Cute Mum..

Menang & Hadiah dari May, Antabax & Tupperware

Masa cuti, Cute Mum terima 3 lagi parcel berisi hadiah.. Seronoknya bila dapat hadiah nie.. Lagi-lagi benda yang boleh diguna sendiri.. Jimat duit juga.. Cuma sejak beberapa minggu nie agak slow join.. Takperlah.. kalo ada rezeki tak kemana..

Antara hadiah yang Cute Mum dapat adalah Shower Cream May.. Menang Contest Like "May" kat FB.. Masa tue kena promote kat kawan-kawan untuk like page May.. Senang jer.. Bulan september dah tau menang.. Bulan November baru dapat hadiah..


Rasanya Antabax nie satu Company dengan May.. Jadi hadiah pon sampai pada hari yang sama.. Dapat 4 botol kecil Shower Cream & 2 botol Hand Sanitizer.. Memang sesuai kalo pergi travel.. Jimat ruang.. Ini pon menang Contest Like "Antabax" kat FB..


Nampak tak ada kepala kat celah tue...


Cak.. Dania yang sibuk nak interframe.. hihi..


Lagi satu Hadiah dari untuk Contest "It Must be Tupperware" dah sampai.. Nilai hadiah RM100.. Oklah tue.. Berbaloi memikir slogan untuk Contest nie..


Syukur.. Harap lepas nie ada lagi berita kemenangan.. AMIN...

p/s: Kemenangan ke-22 & 23 di bulan November 2011
Total Kemenangan 2011 : 249

Jangan lupa join GA terbaru Cute Mum..

Selasa, November 29, 2011

Aku Bukan Tomboy.. Tak kering gusi dibuatnya..

Isnin... Masih lagi bercuti.. Serononya.. Cute Mum ada cadangkan kat Daddy nak mandi laut.. Daddy tolak.. Katanya cuaca tak cun.. Dan esok nak kerja.. Nanti badan letih.. Jadi Daddy pancing bagi Dania mandi pool.. Kenalah Cute Mum temankan Dania mandi.. Syok jugak tengok Dania mandi.. Rasa nak join sekali pon ada.. hehe..

Cadangan kedua, Cute Mum nak pergi tempat sejuk.. Tapi Daddy kata minggu nie pergi tak best.. Duit terhad.. Kalo nak kita pergi minggu depan.. Time tue dah dapat gaji.. Baiklah.. Harap jadilah kami pergi sana minggu depan.. Tak sabarnya.. hihi..

Bila Daddy tengok Dania macam boring, Daddy ajak tengok wayang lagi..Kan ada lagi tiket free.. Ingat nak tengok Puss in Boots, tapi Dania macam tak layan jer.. Kali nie kami pilih nak tengok Aku Bukan Tomboy..



Cute Mum tengok trailer taklah best sangat.. Tapi serius Cute Mum dan Daddy tak berhenti gelak sepanjang movie nie.. Lawak yang dikeluarkan tue nampak macam selamber jer.. Taklah nampak macam dibuat-buat.. Ini kali pertama Cute Mum tak menyampah tengok Shamsul berlakon.. sebab selalu die mesti pegang watak yang budjet hero..

Dan kalo nak tahu, ini movie pertama yang Dania layan sambil menari-nari dan tak tido... Selalunya separuh cerita jer Dania dah tido.. Macam-macam Dania buat dalam tue.. Mulut bising jer.. Nasib baik tak menjerit dan menangis.. Mungkin Dania rasa happening bila dengar orang asyik tergelak jer kot..

Dah tamat dah masa kami nak enjoy.. mula minggu nie Daddy dah busy.. Alhamdulillah ada banyak tempahan Pin Boling.. Pastue Daddy nak pergi training untuk Tournament Boling 2 minggu lagi.. Terima kasih Daddy luangkan masa cuti dengan kami.. :)

Jangan lupa join GA terbaru Cute Mum..

Bola @ Saloon??

Hari Sabtu dah tengok wayang.. Hari Ahad pula kami plan nak tengok Bola kat Bukit Jalil.. Tapi sebelum tue kami bergotong royong mengemas rumah... Dah lama sangat tak buang sawang-sawang yang ada.. Nanti tetamu datang pon terkejut.. Rumah tinggal ke nie?? Hahaha...

Lepas settle, kami lepak minum.. Masa tue dah nampak cuaca macam tak cun jer.. Mendung dan kejap-kejap hujan.. Daddy berbelah bahagi nak pergi atau pergi gunting rambut.. Lepas habis melantak Roti canai, Daddy nekad nak pergi Stadium..

Elok jer dah pukul 7, hujan turun dengan lebatnya.. Daddy kata kalo pergi hujan, nak tengok bola pon tak selesa.. Lagi-lagi bawa Dania.. Kang tak pasal-pasal demam Dania kena hujan.. Kalo kami oklah lagi..Terus plan bertukar... Kami pergi ke Saloon kat Kajang jerlah..

Cute Mum rasa dah lama sangat tak Gunting rambut sebab rambut Cute Mum lambat sangat panjang.. Tapi sekarang dah mula rimas.. Akhirnya Cute Mum potong pendek terus.. Nanti boleh cuci rambut bila-bila masa dan cepat kering...Senang bila nak pergi kerja..


Habis jer gunting rambut, Daddy cepat-cepat cari kedai yang pasang skrin besar nak tengok bola... Elok jer kami sampai, Malaysia jaringkan Gol pertama.. tapi sayangnya Malaysia kalah.. Takperlah.. Adat pertandingan kan..


Walaupon tak dapat pergi Stadium, tapi kami dapat juga buat dua-dua sekali.. Oklah tue.. Esok plan nak pergi mana pulak eh.. Dalam hati dah pikir nak pergi mandi-manda atau tempat sejuk.. Tapi kena tunggu esok, kadang-kadang kita plan tak jadi...

Jangan lupa join GA terbaru Cute Mum..

Happy Feet Time...Memang Happy..

Hari jumaat Cute Mum MC.. Sepanjang hari tido jer... Yang kesiannya kat Dania.. Die bosan.. So petang tue Cute Mum sanggup ulang alik angkut air untuk Dania mandi pool.. Plan malam tue nak tengok wayang, tapi Dania nampak letih dan dah tido.. So kami cuma pergi hantar Tempahan Pin Boling kat Plaza 63 pastue balik rumah..

Esoknya kami minta Dania pilih nak tengok movie yang mana.. Antara Happy Feet 2 atau Puss in Boots.. Caranya dengan tunjuk Trailer Movie tue.. Yang jelas Dania lebih suka tengok Happy Feet.. Siap menari lagi.. Oklah.. Janji Dania happy..

Kami pon bersiap pergi The Mines.. Nak redeem Tiket free kat TGV..


Sebelum masuk wayang, kami makan dulu.. Jadi tak belilah air & popcorn.. Sekali tue Dania tak boleh duduk diam sebab asyik usha makanan orang sebelah.. Nampaknya, terpaksalah Daddy keluar semula dan beli.. Dah dapat barulah Dania dok diam dan layan movie nie..

Dania sangat happy tau.. Sampai menari goyang-goyang badan kepala tangan semulalah.. Cute Mum ngan Daddy pon layan gak tengok.. Seronok dan menarik cerita nie..


Memang tak rugilah bawa Dania tengok movie nie.. Sampai balik rumah pon minta Cute Mum buka You Tube layan lagu.. Sambil tue Dania menari Happy Feet.. Kelakar dan sangat comel Dania buat.. Sayang sangat tak dapat snap gambar.. Nak rakam lagilah takleh.. Sebab HP Cute Mum mana ada kamera.. hihi..

Masa tengah layan cerita tue, teringat kat Syawal anak Sue.. Memang patutlah dia terjatuh dari seat & menari-nari.. Memang terbaik buat kanak-kanak... Kalo tengok 3D mesti lagi syok.. Gambar cantik...

Lepas nie, nak cari DVD cerita nie lah.. Boleh pasang kat rumah.. Taklah asyik layan Upin Ipin jer.. Dah naik muak kami dibuatnya.. Kalo boleh 24 jam pasang DVD tue jer.. huhu..

Jangan lupa join GA terbaru Cute Mum..

Tak lengkap hari tanpanya...

Harini Cute Mum rasa badan segar sikit.. Bolehlah nak mulakan kerja yang bertimbun kat ofis nie.. Sebab hujung bulankan kena wat payslip & invoise... Kalo tak datang, memang semua staff pon tak dapat gaji.. Kesian... Kenalah berkorban sikit...

Aktiviti masa cuti kami boleh tahan banyak.. Tapi sayangnya semua tak der gambar.. Cute Mum tertinggal kamera Lumix kat dalam laci ofis.. Malas nak datang ofis semata-mata nak amik kamera.. Takkan nak usung DSLR jer.. Sakit tengkok nanti.. Jadi lepas nie banyaklah entry yang tak der gambar.. tak syoknya..

Cute Mum rasa, bila kamera takder dalam bag, rasa macam tak lengkap jer.. Rasa something missing.. Dan paling tak syok, bila ada gelagat Dania yang menarik tak dapat nak snap.. Sekarang nie kamera tue dah sama penting macam Handphone.. Wajib dibawa kemana-mana..

Kalo kawan-kawan pon mesti nak bawa kamera pergi mana-mana kan.. Oklah nak buat kerja jap.. Lepas nie ada masa terluang Cute Mum ceritalah sikit-sikit aktiviti kami.. Buat kenangan dalam Blog nie..

Sebelum terlupa.. "Salam Maal Hijrah buat semua.."


Jangan lupa join GA terbaru Cute Mum..

Kepada semua peserta GA1.. sila check penyertaan anda...

Pertama sekali, Cute Mum nak ucapkan terima kasih kepada semua yang sudi vote.. Maaf Cute Mum tak sempat nak terjah blog yang buat entry.. Tak cukup masa..

Kedua, sila check penyertaan anda di sini.. >> Vote Dania & Menang Hadiah ~ GA1

Jika ada nama yang tertinggal, sila inform secepat mungkin sebelum jam 11.59 malam ini.. Insyaallah esok Cute Mum umumkan pemenangnya...

Jangan lupa join GA yang ini yer.. Due date hujung bulan 12.. Vote Dania & Menang Hadiah ~ GA2

Isnin, November 28, 2011

Risau dengan kesihatan sendiri..

Walaupon baru beberapa hari tak berblog dan menaip, tapi rasa macam dah berbulan jer.. Rindu sangat nak berblog macam dulu.. Tapi tahlah.. Kesihatan Cute Mum sangat membataskan masa nak online..

Sejak beberapa minggu nie, Cute Mum terasa badan sangat lesu.. Kejap pening kepala.. Lagi-lagi tengah wat kerja depan PC.. Kadang-kadang muntah.. Angin satu badan.. Kadang-kadang rasa kesian pula kat Dania..

Lagi satu, Cute Mum sekarang rasa sakit sangat bila Dania menyusu badan.. Kadang-kadang payudara rasa berdenyut-denyut.. Tak tau kenapa.. Pastue Daddy pon ada tegur perut Cute Mum makin berisi.. Daddy jangka Cute Mum pregnant...

Tapi masalahnya sekarang, Cute Mum dah check 2 kali.. still -ve.. Cute Mum pon jadi buntu.. Dalam hati risau kalo ada masalah kesihatan yang lain..

Cute Mum nak tanya pendapat kawan-kawan.. Ada tak yang pernah alami masalah macam Cute Mum nie ?? Mungkinkah itu tanda awal kehamilan..

Insyaallah hari selasa nanti Cute Mum nak pergi klinik untuk checklah.. Cuti panjang pon tak senang hati sebab fikirkan masalah kesihatan sendiri...

Jangan lupa join GA terbaru Cute Mum..

Jumaat, November 25, 2011

Harini hari terakhir untuk join tau...

Cute Mum nak ucapkan terima kasih kepada semua yang datang berkunjung kat Blog Cute Mum nie.. maaf sangat Cute Mum tak dapat nak reply komen dan terjah semula blog kawan-kawan.. Sekarang nie Cute Mum tak berapa sehat.. Perlukan masa untuk berehat.. Insyaallah bila dah kembali normal Cute Mum berblog semula yer..

Kepada kawan-kawan yang masih belum join Vote Dania & Menang Hadiah ~ GA1 jangan lupa join yer.. Sebab tarikh tutupnya harinie.. Tepat jam 11.59 malam.. Pemenang Insyaallah Cute Mum akan umumkan hari selasa depan yer..

Kepada yang tak sempat join.. Jangan risau.. Ada lagi satu GA yang sedang berlangsung.. Sila-silalah join yer... Vote Dania & Menang Hadiah ~ GA2

Aktiviti Cuti Kami nanti...

Wah.. Macam tak sabar jer nak cuti esok.. Bukan apa.. Badan Cute Mum nie rasa lesu sangat.. Kat ofis pon rasa macam tak larat.. Nak tengok FB dan blog pon takder mood.. Tahlah.. Harap lepas cuti nie segarlah semula..

Rasanya Cute Mum dah tau apa aktiviti kami hujung minggu nie.. heheeh.. Nak pergi Marathon Movie kat Panggung Wayang.. Sebab ada banyak tiket Free.. Yea.. Semuanya hasil join Contest kat FB.. Senang jer.. Like & Share.. Siapa bertuah dia dapat...

Yang nie 2 Keping Tiket TGV dari Dealtox Like & Share Event.. Boleh pakai sampai bulan Februari 2012.. Lama lagi tue..


Yang ini pula dari Asia Media TV.. Ingatkan cuma dapat 2 keping tikey wayang.. Sekali tue ada macam-macam.. Voucher Animal Jelly, CD Anti Smoking, 2 Keping tiket Cerita Abuya kat GSC dan 2 keping Tiket tengok cerita keluaran RAM Entertaiment kat mana-mana panggung..


Seronoknya.. Harap Daddy adalah masa nak bawa kami berdua tengok wayang.. Dah jimat banyak nie.. Syukur..

Jangan lupa join GA terbaru Cute Mum..

Khamis, November 24, 2011

Orang nak tido, die nak bergambar...

Lepas balik tengok bola, Cute Mum rasa dah tak bermaya.. Nak sangat rehatkan badan atas katil.. Tapi si kecik nie ada jer yang di minta..

Mula-mula minta Cute Mum buka tudung.. Ingatkan sebab suruh simpan, rupanya nak pakai.. Siap boleh pose ambil gambar lagi.. Tapi tak berapa nak ayu pulak.. huhuhu..Kaki terkangkang..


Dah simpan semula kemera dalam beg, ternampak baju yang sepupu Daddy bagi.. Terus suruh Dania pakai.. Tau-tau Dania pergi tarik beg Cute Mum suruh amik gambar die... huhu.. Bijak-bijak..


Tapi satu jerlah gambar yang ok pon.. Yang lain Dania tak nak bekerjasama sebab Dania sibuk nak makan gula-gula.. Bila tak bagi, buat perangailah..



Apalah Dania nie.. Die yang suruh Mummy amik gambar.. Tapi Dania pula tak nak pose.. Dahlah.. Jom kita tido.. Mummy dah tak larat...

Malam tue Dania tak tido jugak.. Dania temankan Daddy buat kerja.. Cute Mum dah selamat tido... Cuma tersedar Dania naik atas badan nak menyusu.. Pukul berapa Cute Mum pon tak tau..

Jangan lupa join GA terbaru Cute Mum..

Kami yang sangat bersemangat!!

Semalam kami sangat bersemangat.. Dengan menyarung Jersy Malaysia.. Rasa excited sangat nie nak tengok bola.. Malaysia vs Syira.. Walaupon Cute Mum tak berapa sehat, gagahkan jugak untuk menyokong Team Harimau Muda..


Dania lagilah terlebih excited.. Rasa macam tak sabar nak menyaksikan perlawanan malam nie.. Cute Mum percaya, lepas Team Harimau Muda memang Pingat Emas, semua akan bersemangat nak tonton.. Dari yang tak minat pon leh jadi minat.. kan2..


Eh.. Nama seat Dania macam Baby Chair jer... Kata nak tengok bola..


Huhu.. memanglah nak tengok bola.. Tapi bukan kat Stadium.. Kami tengok kat kedai makan Seksyen 9 jer.. Kat tempat lain dah penuh.. Daddy sebenarnya terlupa semalam ada game kat Stadium.. Dapat tengok kat skrin besar kat kedai pon jadilah.. Dapatlah rasa kehangatannya..

Dania pula buat hal sendiri.. Kejap main game...


Kejap makan...


Cute Mum pula, tak dapat tengok Bola.. Sebab Contact Lens sebelah hilang tah kemana.. Jadi tak nampak jelas.. Nampak orang lari-lari.. Tapi bola.. Tah kat mana.. So lebih banyak masa dihabiskan melayan Dania.. Tak syoknya...

Walaupon full result Malaysia kalah.. tapi bagi Cute Mum mereka dah cuba sedaya mungkin.. Insyallah match akan datang kami nak pergi Stadium jugak..

p/s: Berkurun nak upload gambar nie.. Internet slow...

Mudah tertarik pada Warna...

Semalam Daddy ada kata.. Kenapa perempuan nie semua kaki shopping?? Asyik nak beli bajulah.. Kasutlah.. Padahal banyak kat rumah.. Erm.. Malas nak bidas cakap Daddy... Sebab isu camnie susah nak diperkatakan.. Sebab, minat perempuan dan lelaki lain.. Perempuan habis duit kat benda yang nampak.. Tapi lelaki suka habiskan duit kat benda yang tak nampak.. Cthnya.. Rokok.. hihi..

Tahlah.. Cute Mum nie nak kata kaki shopping tak jugak.. Sebab tak banyak duit.. Kadang-kadang dalam hati rasa nak beli.. Lagi-lagi bila tengok benda yang berkenan dihati... Terpaksalah bodek Daddy nak beli, tak pon tunggu dapat gaji baru beli..

Cute Mum nie sangat mudah tertarik dengan Warna.. Asal nampak benda warna Purple.. Mesti cantik bagi Cute Mum.. Kalo boleh, semua baju pon nak warna purple.. Huhu.. Yang terbaru Cute Mum beli kasut Adidas & Tshirt warna Purple.. Sampai Dania & Daddy pon Cute Mum belikan Baju Purple..


Dan tadi Cute Mum ternampak pula Tupperware warna Purple.. Cantiknya.... Harga RM180/set...


Nampaknya, kena buat sale Pin Boling banyak sikitlah bulan nie.. Boleh beli set nie pula.. Memang dalam hati dah plan, nak beli semua pinggan mangkuk kat rumah warna Purple.. hihi.. Jangan marah yer Daddy..

Kawan-kawan mudah tertarik nak beli barang tue sebab apa yer?? Kalo Cute Mum 1st sekali Warna.. kemudian baru bentuknya..


Menang Gamesberry Point Card Worth RM50

Semalam pagi-pagi lagi dah dapat panggilan yang mengembirakan.. Cute Mum menang Contest kat FB lagi.. Kali nie dari Gamesberry.. Senang jer pon Contest nie.. Cuma invite kawan-kawan join sekali..


Hadiahnya berupa Gamesberry Point card Worth RM50.. Cute Mum dah takut gak kalo dapat benda yang tak menguntungkan.. Nasib baik kat sini ada 2 Produk.. Games & Telco.. Cute Mum mestilah pilih Telco..


Cute Mum boleh beli Top Up kat sini.. Cuma ada cas RM1.50 untuk setiap topup RM10.. Oklah tue... Dapatlah guna dari burn sahaja.. Siapa nak beli topup bagitaulah.. Boleh guna RM38.50 lagi..

p/s: Kemenangan ke-21 di bulan November 2011
Total Kemenangan 2011 : 247

Rabu, November 23, 2011

Tq Daddy luangkan masa bersama kami..

Bulan nie masa kami bersama Daddy makin kurang... Biasalahkan bila ada buat bisnes part time, banyak masa perlu dihabiskan.. Takperlah.. Yang penting ada hasil dengan jualan Piala nie..

Malam semalam, Daddy luangkan masa untuk kami.. Suka sangat.. Kami lepak layan Cinta Elysa.. Best giler cerita nie.. Lepas tue Dania sibuk nak tengok Upin Ipin.. Tapi kami dah plan nak tengok cerita lain...


Penuh excited pula Dania nak layan DVD... Mesti Dania ingat kami pasang Upin Ipin... heheh...


Sebenarnya kami nak layan cerita nie... Tau tak cerita apa?


Cerita nie ha... Nak tengok wayang haritue tak sempat..


Tapi lepas tengok movie nie, tak rasa menyesal pon tak pergi tengok kat wayang.. Sebab ceritanya biasa-biasa jer.. Agak serabut sikit sebab banyak sangat flash back dan cerita...

Cerita nie berkaitan dengan semua orang yang suka buat rakaman klip 3gp.. Ada yang buat untuk suka-suka.. Ada juga yang buat untuk menjatuhkan maruah orang..

Ganas - Klip yang mana abang kepada seorang awek nie, telah memukul dan merogol adiknya beramai-ramai.. Awek tue pon mati.. Kemudian bunuh pakwe adiknya pula.. Diorang bakar mayat tue.. Tapi akhirnya tertangkap juga sebab ada bukti di tempat kejadian.

Gerun - Klip Hantu Kebaya Merah.. Ada 3 orang awek gedix nak pergi KL.. Dalam perjalanan, diorang berhenti amik gambar kat Station Minyak.. Minta tolong staff amik, tapi die terakam video muka Hantu.. Diorang teruskan perjalanan, tiba-tiba kereta stop.. Hantu tue pon ikot sama.. Diorang terus lari ketakutan.

Ghairah - Klip yang memang sengaja dirakam oleh Gigolo KL untuk mengaut keuntungan.. Die akan buat semua perempuan syok sambil rakam aksi ranjang.. Pastue ugut untuk upload diinternet..

Jadi seorang jutawan siber nie, akan upload semua klip yang diorang buat kat laman web die.. So dialah yang dapat keuntungan.. Bila salah seorang eksekutif perempuan nie bengang, die terus cari jutawan nie dan bunuh...

Habis cerita...

Moral of the story, janganlah sesekali buat rakaman yang boleh memalukan diri sendiri.. walaupon untuk suka-suka.. sebab bila terlepas kat orang yang tak bertanggung jawab.. memang buruk padahnya..

 

CUTE MUM - My Cute Little Diary..... Designed by Whitey Mommy