Klik untuk melihat Koleksi Dania Bowl!

Rabu, Mac 14, 2012

Tak suka, tapi kena minum jugak...

Argh.. Benda yang paling Cute Mum tak suka minum adalah susu.. Tak kesahlah susu tepung atau susu segar.. Kalo susu pekat manis ok.. Tapi bila pikirkan pasal Baby dalam kandungan, yer.. Cute Mum kena mengalah..

Teringat masa 1st Pregnant nurse bising suruh minum susu.. Tapi Cute Mum jawab tak lalu.. Die kata kena paksa diri untuk kebaikan anak dalam kandungan.. So Cute Mum carilah susu Anmum Materna.. 1st time minum macam nak muntah.. Minum sekali teguk dengan tutup hidung.. Tak boleh nak bau susu tepung.. Rasa macam satu penyiksaan pulak..

Pastue baru Cute Mum tau ada perisa Coklat.. Terus tukar dan oklah sikit rasanya.. Boleh kata macam milo kurang pekat.. So Cute Mum pon start minum sampailah nak bersalin.. Ada juga yang kata tak bagus minum Anmum Materna sebab manis, tapi Cute Mum rasa cukuplah try yang nie jer..

So untuk Pregnant kali nie, Cute Mum minum Anmum Materna semula.. Pagi tadi baru start minum.. Padahal dah beli lama.. Sebelum nie tak tergerak hati nak minum lagi sebab masih rasa alahan muntah-muntah tue.. Sekarang dah semakin ok.. Bolehlah pikir untuk kebaikan anak dalam kandungan pula yang semakin giat membesar.. Dah 13 minggu.. :)



Step seterusnya nak kena pergi Klinik Kesihatan buka buku Merah pula.. Lepas nie kenalah mendengar bebelan nurse pula.. HB Cute Mum selalunya rendah.. Harap kali nie taklah..

Bila dah pregnant, benda tak suka kena suka jugakkan...Susu oh Susu....

22 comments:

Anum berkata...

kuatkan semangat sis
susu kan sedap

MaMa CyDa berkata...

Macam Mama plak, susu anmum mmg tak lalu. Ingatkan sebab alahan masa pregnant. tp pernah try yg utk breastfeed punya lepas bersalin, sama jek. tak lalu gak. Then kali nih try enfamama. sama jugak .... hahahah last2 Mama buat cam sblm2 nih ... susu NESPRAY jugak menjadik pujaan hatiku ^_^ sbbnya dr kecik memang Mama bleh minum susu nih jek pun

sue zainun berkata...

kuatkann semangat demi baby dalam perut :) syian baby nanti hehe

mummY daniSha berkata...

kalau x suke susu leh minum horlicks...dulu time preggy x minum susu sebab muntah balik kalau minum...so ganti ngan soya &horlicks..=)

azu berkata...

susu mmg xbest kan..sama ngn azu. tp cute mum kna kuat demi baby dlm perut..yg ptg bby sihat..xdelah cute mum kurang kalsium,gusi xberdarah..byk kebaikannya.gud luck cute mum~

fazilzura berkata...

zr paling suke choc.. kalau yg asli tu kompom muak ..
anmum manis? hish langsung x .. tawar je rs nye walau choc, tp ok le kan .. tgh ngndung mana leh minum manis2, kang kene diabetis plak ..

xjauh le kite.. entah2 due samo

Imaan09 berkata...

CUTEmum..ada hajat di hati..aci x kalau saya BELI hujung pencedok ANMUM materna tu..sebab saya tgh kumpul 7 pcs.. baru ada 5pcs..nk redeem..itupun kalo cutemum xguna la..

Iza Teratak Usang berkata...

Assalam...
Susu Anmum memang muak, tak macam susu lain. Tekak tak boleh terima. Dulu saya minum anlene je la...

.:Mama Dhia:. berkata...

skrg tengah pregnant 26 weeks tp still tak minum susu..harapkan milo jer..pastu minum anlene & makan yogurt jer..tu pun kadang2 jer..tak lalu la minum susu utk mengandung..
risau gak sebab hb makin menurun..(tp masih di tahap normal)nurse pun slalu dok tegur pasal hb ni..

mimie.. berkata...

cutemum sama dengan mimi la masa peknen dulu..

sebab mimi mmg tak suka dan tak boleh minum susu..lg satu hb selalu rendah bila checkup..last2 masa bersalin tu mimi tumpah darah T_T

Cute Mum berkata...

@Anummesti kuatkan semangat untuk baby n adik dania..

Cute Mum berkata...

@MaMa CyDasetiap orang lain2 kan.. ada susu yang boleh ada yang tak..

Cute Mum berkata...

@sue zainunyup.. kena kuatkan semangat..

Cute Mum berkata...

@mummY daniShacute mum tak minum horlicks ke oat.. kalo soya ok lah..

Cute Mum berkata...

@azubetul.. sekarang dah start minum segelas sehari.. nanti dah ok baru up 2 gelas sehari..

Cute Mum berkata...

@fazilzurabagi cute mum tak manis pon, janji boleh telan.. huhu..
tak pasti lagi kompom tak due date tue..

Cute Mum berkata...

@Imaan09tengah kumpul ker? Cute Mum pon kumpul.. yang dulu punya camtue yang nie.. sorry yer..

Cute Mum berkata...

@Iza Teratak Usangwah.. macam2 susu orang minum.. memang kena ikut kesesuaian dirilah kan..

Cute Mum berkata...

@.:Mama Dhia:.u\cute mum minum susu atau tak, HB tetap rendah.. tapi tadi check ok.. hihi..

Cute Mum berkata...

@mimie..yerker.. cute mum taklah sampai tumpah darah, tapi masa nak bersalin tue keluar darah dulu, air ketuban tak tau bila pecah..

fieda berkata...

sama la ..kita pun tak suka susu..masa prgnt jer inum tp tak lama..eii..tak blh nk telan la...

Imaan09 berkata...

ooo..ok..good luck..nnt bleh redeem thermometer

 

CUTE MUM - My Cute Little Diary..... Designed by Whitey Mommy