Klik untuk melihat Koleksi Dania Bowl!

Selasa, April 03, 2012

Disaat belum gaji, ada jer dugaan....

Selamat pagi semua.. Makin lama makin menyepi blog Cute Mum kan.. Bukan apa, sekarang memang belum ada mood nak berblog dan online.. Balik rumah jer lepas masak, makan, kemas, terus lepak dengan Dania.. Sambil tue tolong Daddy apa yang patut.. Nak mengadap laptop pon malas.. So takderlah cerita nak diceritakan..

Cuma nak share dugaan yang berlaku kat Cute Mum dalam disaat belum dapat gaji nie..

Mula-mula minggu lepas, handbang yang biasa Cute Mum bawa pergi kerja dah tercabut besinya.. Memang dah tak boleh digunakan langsung.. Takkan nak pergi kedai pateri balik besi tue.. Nampaknya kenalah pakai handbag lain untuk pergi kerja..


Nasib baik bag nie hadiah Cute Mum menang Contest kat FB tahun lepas.. Dapatlah pakai hampir 1 tahun.. Lepas nie nak ajak daddy temankan beli handbag barulah.. Murah-murah punya jer sebab pergi kerja naik motor.. Handbag cepat kotor kena debu.. Kalo mahal sayang...


Pastue semalam ditambah lagi dengan satu dugaan.. Wallet Guess yang Daddy belikan masa kat Jakarta tahun 2008 dah koyak.. Sebelum nie dah koyak sikit, tapi semalam masa nak masukkan duit belanja Daddy bagi, terus terkoyak besar.. huhuhu.. Saja jer nak suh beli 1 set nie.. hihi..


Dah lama wallet nie bersama Cute Mum.. Sekarang tinggal kenangan jer..


So kesimpulannya, bila dapat gaji nanti dah tentu kena keluar duit untuk beli handbag dan wallet baru.. Belum dapat gaji, list nak beli dah makin panjang.. Adoyai...

11 comments:

mummY daniSha berkata...

kan...kdg2 ada je benda yg nak keluar bulan tiap wit..larik sudah budgett!

Pupel Liyana berkata...

saba cutemum. eh hari sabtu ritu nampak cutemum satu famili makan dekat Dlimau nipis nak tegur malu :)

Cute Mum berkata...

@mummY daniShaitulah pasal.. itu belum masuk barang dapur yang dah habis.. erm..

Cute Mum berkata...

@Pupel Liyanalaa.. napa tak tegur.. kami baru balik dari kajang.. tue yang makan kat situ.. rumah pon kat belakang tue jer..

Nad @ MamaZakwan berkata...

anggap je sbg rezki nak dpt baru
baru hati rase tenang
kalu anggap sbg dugaan
nnt kita susah hati sokmo
;)
takpela, bukan beli tiap2 bulan
beli sekali pakainya bertahun2
dah sampai masa beg2 tu nak rosak dah
nampak sgt cutemum mmg sangat berjaga
boleh tahan pakai lama ;)

nanakimie berkata...

beli satu set teruskan cute mum:) senang,nak p kerja pun semangat je,hee:)

juelee berkata...

takpe la uyun, maybe rezeki nak dapat adiah baru tu...

heheh just think positive, ada la tu rezeki utun and famili kat tempat lain...

Nafisa81 berkata...

sabar jelahh....

Mama Zharfan berkata...

tak per, mesti ada rezeki nanti tu..amiin

Nana berkata...

mmg selalu jadi mcm ni
time nk gaji la itu rosak ini rosak heheee

MamaYatie berkata...

hihi..mmg perkara biasa..gaji blum masuk listnya pjg berjela...insyaallah adalah rezeki lain tur..no worries!

 

CUTE MUM - My Cute Little Diary..... Designed by Whitey Mommy