Klik untuk melihat Koleksi Dania Bowl!

Jumaat, April 13, 2012

Doakan Kesihatan kami segera pulih yer..

Semalam memang banyak dugaan buat Cute Mum.. Tapi Cute Mum redha..

Pagi semalam Cute Mum ada Checkup kat Klinik Kesihatan Sg Chua.. Appoitment pukul 9 pagi.. Jadi pukul 9 pagi dah sampai kat Klinik.. Sebelum tue dah pergi sarapan dulu.. Klinik sini tak ramai orang lagi.. Tapi tak tahulah kenapa semalam memang menguji kesabaran betul.. No Cute Mum 33 tapi dipanggil untuk timbang,urin n darah pukul 12 tghari.. Sangat lama...

Bila masuk jumpa Nurse, semuanya ok.. Cute Mum pon ceritalah pasal Hidung yang kerap berdarah.. Nurse kata kena datang check bila hidung tengah berdarah.. Diorang nak ambil sample darah dan rawatan selanjutnya.. Masalahnya, kalo dah dekat 3 jam duduk dalam aircond, taklah berdarah.. Bila panas selalunya berdarah.. Tengoklah camner nanti..

Dah settle, sms Daddy minta jemput.. Pastue Daddy call.. Ingatkan nak bagitau dah nak sampai.. Rupanya Daddy dapat call dari MIL kata badan Dania panas kuat.. Ubat demam takder.. Terus risau.. Sebab pagi tue memang dah perasan badan Dania panas.. Ingatkan dah kebah..

Lepas pukul 2 petang, kami pon singgah Klinik Zalfah kat Fasa 4 Tambahan, BBB.. Doktor kata suhu badan sederhana tinggi.. Tekak merah.. Kena makan ubat selang 6 jam sekali..


Elok jer lepas pergi Klinik, dalam perjalanan balik. Cute Mum dah start sakit kepala.. Tengok-tengok darah mengalir kat hidung belah kanan.. Nak pergi Klinik Kesihatan semula rasa malas.. So Cute Mum terus rehat jer kat rumah.. Tak dapat nak tido sebab Dania asyik merengek.. Sejak lahir, demam kali nie paling teruk.. Kesian Dania.. Cute Mum terpaksa kuatkan diri jugak sampai Daddy balik kerja.. Malam Cute Mum tido.. Pukul 3 pagi sampai pagi tadi giliran Cute Mum pula jaga Dania..

Cute Mum harap sangat dapat menahan dan kuat semangat untuk lawan kesakitan diri sendiri untuk jaga Dania.. Semoga kami berdua cepat sembuh...


Terima Kasih Daddy sebab jaga kami berdua...

16 comments:

ibuhebat berkata...

moga damia & cutemom cepat2 sihat.. take care! :)

AyuArjuna BiGoshh berkata...

moga cepat sembuh uyun dan dania...

Anum berkata...

insyaallah
semuanya akan kembali baik ok

eB ezrin berkata...

tc yer. kami doakan dr jauh... mmg tgh musim nih...
tapi psl hidung berdarah tuh... mmg besa ke g2 eh?

Cute Mum berkata...

@ibuhebatmekasih.. amin.. tak senang hati bila tgk anak demam..

Cute Mum berkata...

@AyuArjuna BiGoshhmekasih..

Cute Mum berkata...

@Anumamin.. harap macam tuelah..

Cute Mum berkata...

@eB ezrinmekasih eb..
pasal hidung tue dulu tak pernah kena, sejak mengandung jer..
tapi risau gak sebab terlalu kerap lagi2 bila kena panas..
nanti nak pergi pakar kot nak check betul2..

syawalsimpsons berkata...

cian la uyun...tu tengok blog tak ber update kan...mmmm..cian dania...sabar la ye...

Zie berkata...

mudahn cept sembuh. tuk dania tkut skit kaki tgn dn mlt... cek kalu2 ada biji..selalu biji akn keluar lps demm. dania zie baru lpas kena... mmg skarag musim dia

Myra Jay berkata...

Moga cepat sembuh ye, kesian bb dalam perut..
kesian jugak kat Dania tak sihat..

fazilzura berkata...

musim sakit skang nii .. take care

sue zainun berkata...

semoga cepat sembuh ye..

fieda berkata...

semoga cepat sembuh..

Liza berkata...

Moga cepat sembuh yer preggy mom and Dania...

Nad @ MamaZakwan berkata...

moga cepat sembuh cutemum n dania!

hepi wiken dear! :)

 

CUTE MUM - My Cute Little Diary..... Designed by Whitey Mommy