Klik untuk melihat Koleksi Dania Bowl!

Isnin, April 30, 2012

Samsung Galaxy Tab 7.7 kini milikku!!

Selamat tengaharisemua.. Harinie Cute Mum kerja.. Rasanya ramai jugak yang tengah bercutikan.. Pada yang bercuti, selamat menghabiskan masa dengan keluarga tercinta..

Harini lambat update blog sebab ada urusan kat Celcom.. hihi..

Cerita nie bukan nak menunjuk ke apa tau.. just nak share kegembiraan Cute Mum kat blog kesayangan Cute Mum nie.. Biar menjadi bukti dimasa akan datang..

Ceritanya bermula begini... Cute Mum sejak akhir-akhir nie sangat teringin nak iPhone4s.. Sebab nak main games.. Kalo iPad2 Dania dah guna.. Memang langsung takder peluang Cute Mum nak sentuh melainkan Dania takder kat rumah.. Tapi bila pikirkan harganya, terus senyap.. Mana ada duit sebanyak tue..

Mungkin dah dikatakan rezeki, hari jumaat Daddy sms kata ada berita baik.. Daddy kata die dapat satu rezeki nie.. Dari mana perlu dirahsiakan.. Cute Mum pon sangat happy untuk Daddy..

Hari Sabtu malam, Daddy ajak pergi The Mines.. Katanya nak survey HP.. Cute Mum & Dania ikutlah macam biasa.. Masa tengah tengok tue, Daddy kata nak iPhone jugak ker? Kalo Tab nak tak? Cute Mum pon pelik gak.. Lama-lama Daddy terangkan apa yang sebenarnya dan terus beli Tab.. Dah siap, Daddy terus bagi Cute Mum!!

Serius terkejut.. Daddy kata nie hadiah untuk Cute Mum.. Memang rasa macam mimpi bila Samsung Galaxy Tab 7.7 menjadi milik Cute Mum sekarang..



Sepanjang hujung minggu tue, Cute Mum tak guna pon.. Daddy yang tolong setting semua benda.. Cute Mum mana reti.. Selama nie pakai HP Nokia biasa jer.. Janji boleh SMS dan Call..


Tapi Dania sangat advance.. Die lagi pandai guna dari Cute Mum.. Tau-tau pagi tadi sebelum nak pergi Celcom upgrade simkad masuk internet, dapat bil RM250 dah.. Ya ALLAH!! Terperanjat Cute Mum tau.. Nie mesti si kecik tue ada buat apa2 pakai internet.. Dah kena bayar dulu.. Kalo tak mana boleh guna.. Line kena Bar.. Baru happy dapat HP FREE dah kena keluar duit jugak.. Sabar jerlah...

Apa-apa pon, terima kasih Daddy sebab bagi Cute Mum yang guna Hp nie.. Cute Mum offer nak pakai Tab 7 Daddy, tapi Daddy tak bagi sebab susah.. Yang tue takleh angkat call direct.. Kena pakai Bluetooth takpon loud speaker.. Yang Tab 7.7 nie boleh angkat direct.. Cuma agak kelakarlah besar..Sekarang nie internet dah ada.. Nak download apa yang patut dulu..

Syukur sangat dengan rezeki yang dikurniakan kepada kami sekeluarga.. Alhamdulillah...



18 comments:

aqishah berkata...

wah bestnya hubby hadiahkan.. tahniah..

Jaa berkata...

wah tahniah...bestnyer..bila la saya nak merasa benda2 ni suma..huhu

Lin Azlina berkata...

syonya dapat hadiah....

mama tisya berkata...

tahniah dpt tab 7.7...dania bukak youtube kot..hehehe

syawalsimpsons berkata...

ALHAMDULILLAH REZEKI...BEST TU../...SORANG 1 ADA...BEST2.....SEDEY LA UYUN TGK BRAND SAMSUNG..MENGENANGKAN YANG DAH TAK DA..MMMM....UYUN BELANJA SUE..KIKIKIKI

ct_hAjAr berkata...

bestnye cute mum..member offer aja samsung galaxy first edition yang 2nd. xtau lagi nak bli ke tak..mcm best lak tgk yang 7" nie..anyway, congrats cute mum..

Nana berkata...

apa la dania bli tu kan hehehe sekali kena bayar 250
budak2 skang n mmg pandai tau je dia mana nak tekan
nati bol whatsp2 hehee

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) berkata...

tumpang seronok kiki

Cute Mum berkata...

@aqishahhubby kesian kat uyun pakai hp nokia jer.. huhu..

Cute Mum berkata...

@Jaainsyaallah ada rezeki tue nanti..

Cute Mum berkata...

@Lin Azlinaalhamdulillah syukur..

Cute Mum berkata...

@mama tisyatahlah.. kalo tak silap die download games.. huhu..

Cute Mum berkata...

@syawalsimpsonssabar sue.. hp baru sue pon canggih apa..

Cute Mum berkata...

@ct_hAjAryerker.. ikut pada diri sendirlah ok ke tak.. kalo rasa berbaloi, belilah..

Cute Mum berkata...

@Nanatahlah nana.. die download games kot..
camner nak watsp? uyun bukan reti pon guna..

Cute Mum berkata...

@BABY(MAMA AMANA mekasih..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

wah besh..
selamat menggodek HP Baru..

Myra Jay berkata...

Bestnyer dapat hadiah :)

 

CUTE MUM - My Cute Little Diary..... Designed by Whitey Mommy