Klik untuk melihat Koleksi Dania Bowl!

Khamis, Mei 03, 2012

Dania Bowl FD @ Genting Highland ~ Indoor Theme Park Lagi...

Sambung cerita lagi... Mana yang tak sempat baca boleh klik sini dan sini..

Hari Selasa tue ada pertunjukan Bunga Api kat Pentas Utama Outdoor Theme Park.. Tapi sayangnya kami tak pergi tengok pon sebab masing-masing tengah syok bergolek dalam bilik.. Dapat dengar bunyi jerlah.. Kalo dapat duduk bilik menghadap Team Park kompom best..

Lebih kurang pukul 8 lebih kami turun semula.. Si kecik berdua nie dah tak sabar nak main lagi.. Siang tue tak puas.. Ramai orang.. Hope malam nie dah kuranglah.. Lagipon esokkan cuti..


Memang nasib diorang baik.. Malam tue tak berapa ramai orang nak main.. Dapatlah diorang naik Kereta sama-sama tanpa beratur lama.. Kelakar tengok Dania tunggu turn.. Kejap-kejap cakap "Mii.. Nak men kete...Nak men.." Terpaksa cakap kena tunggu kereta tue berhenti baru kakak leh naik.. Bila berhenti jer kereta tue.. Dania terus melompat.. Yea!!


Memang Dania sangat happy dapat main kereta tue..


Rasanya 2 kali kot diorang naik.. Barulah nampak diorang berdua happy.. Kalo tak asyik mengais jer tak dapat main..


Pastue Dania ajak naik kuda pulak.. Zaquan time nie tak nak.. Tapi atuk ajak jugak.. Sebab dalam hati die nak main Bumper Car.. huhu..


Dania jangan cakaplah.. Sangat suka naik kuda nie..


Dah tue Cute Mum teringat pulak kat Mini Train yang ada kat tingkat atas.. Dania sangat excited bila cakap nak naik keretapi pulak.. Berlari-lari die..


Ha.. Cuba tengok gembira ke tak Dania?? Bukan main sengih lagi.. Pandai pulak tue naik dan duduk sendiri.. Seat tue tinggi..Mula-mula risau takut jatuh sebab takder seat belt, tapi tengok Dania ok jer.. Pandai bawa diri..


Dania naik nie 3 kali.. Sampai dah lentok kat situ.. Cute Mum n Daddy dah tergelak-gelak tengok Dania.. Macam nak tido pon ada.. Nasib baik Zaquan layankan jer Dania.. Pastue Zaquan dah start ajak main Bumper Car pulak..


Kali nie giliran Dania pulak layankan Zaquan.. Duduk sebelah Zaquan.. Kali nie tak ramai orang, diorang dah naik, turun, keluar dan lari semula kat pintu masuk..



Dania main dekat 2 kali.. Pastue Dania dah tak larat, die ajak pergi makan.. Zaquan tak puas lagi.. Sebenarnya kami pon dah lapar.. Tapi sebabkan diorang berdua tahankan jerlah.. Bila Dania dah ajak makan, Atok n Nenek temankan Zaquan main lagi..Kami pon terus pergi Marrybrown..

Belum sempat masuk Marrybrown, Dania minta naik kuda dan kereta lagi.. Time tue dah takyah beratur.. Main redah jer.. Dah tak ramai orang... Sukalah Dania tue dapat main..


Puas jer main, terus ajak makan.. Kami lepaklah dulu kat dalam sementara tunggu Ayah, Mak & Zaquan.. Dania merajuk sebab nak makan.. Baru ingat laparlah tue.. Masa main tak ingat.. hihi..


Sambil makan bubur, boraklah dengan Dania.. Cakap maaflah tak dapat main kat Outdoor sebab cuaca tak cantik.. Asyik hujan jer.. Esok takut tak sempat main sebab Atok ajak turun awal.. Dania jawab die puas & seronok.. Lega hati kami..

Bila diorang bertiga dah sampai, Ayah ajak makan nasi kat kedai mamak siang tadi tue.. Kesian Mak & Ayah lapar.. Kami pon terus makan kat sana.. Zaquan macam biasa.. Sangat behave sebab takut ada hantu... Nak makan pon tak selera sebabkan hantu.. huhu.

Ingatkan dah sampai bilik Zaquan tak takut.. Rupanya takut lagi sampaikan marah kitorang tutup lampu.. Tido pon nak menyelit kat kitorang.. Dania yang biasanya tido tak pakai selimut, malam tue takleh tido sebab sejuk.. Berpelukan dengan Cute Mum.. Baru tau sejuk.. Pukul 12 malam, kami semua dah lena tido.. Masing-masing penat....

6 comments:

Anum berkata...

syoknya

eima berkata...

wahhhh mmg enjoy klu uyun kan .. tp klu family aku pi genting memasing tak enjoy pelik betui ... hehehe
dania plak pandai bw diri ... teringat my niece ...die jerit melalak2 sbb naik keta pusing2 tu ...hahahaha kami kat bwh gelak kaw2

Cute Mum berkata...

@Anumlagi syok kalo tak ramai n tak hujan.. kompom puas hati..

Cute Mum berkata...

@eimahuhu.. kami memang happy giler pergi genting.. nasib uyun takleh naik jer.. kalo tak nak redah gak.. hahah...
dania dah biasa main, tue yang tak takut..dulu mula2 nangis gak..

syawalsimpsons berkata...

mmg nampak dania sangat la happy/...best kan bila tengok anak kiter seronok kan/....bila agaknyer nak bawak syawal G situ..agak2 nak ke dier main seseronok dania....?????

Nana berkata...

heheh sonok tengok dania mmg nampak heli btol dia
sama mcm mia suke naik kete pusing menara eifel tu
berkali2 nak naik

 

CUTE MUM - My Cute Little Diary..... Designed by Whitey Mommy