Klik untuk melihat Koleksi Dania Bowl!

Jumaat, Mei 04, 2012

Dania Bowl FD @ Genting Highland ~ Outdoor Theme Park...

Selamat pagi semua.. Harinie Cute Mum sambung lagi cerita pergi Genting tau.. Kalo bosan maaflah.. Nie jer yang mampu Cute Mum cerita.. huhuhu..

Ikut perancangan pagi Rabu tue kami taklah nak main apa-apa sebab Ayah nak balik awal.. Tapi mengenangkan cucunya semangat nak main lagi, Ayah sanggup balik sendiri naik bas.. Kebetulan Stesen Bas Pekeliling dekat dengan ofis.. Kami pula terus Check out pukul 10 lebih dan simpan bagasi kat Tempat yang disediakan oleh hotel..

Rancangnya nak sarapan dulu.. Tapi 2 orang tue dah tak sabar nak main.. Daddy tengok cuaca kat luar macam ok.. Kami pon terus beli Tiket Outdoor.. Selagi tak bawa diorang main, selagi tue mereka bising.. Budak-budak.. Tau nak main jerlah..

Kalo nak tau, selama Cute Mum pergi Genting tak pernah tau ada Rate untuk Ibu mengandung.. Rasanya masa mengandungkan Dania adalah 3 kali Cute Mum kesana.. Rugilah sebab kalo tau awal-awal dapatlah jimat sikit.. Dapat rate Child.. Outdoor sahaja RM35 berbanding Dewasa RM50.. Tau pon dari blog Cik Jue.. Tq Cik jue bagi info..


Dah pakai wristband, kami terus masuk Outdoor dan main Antique car... Tak der orang pon.. Memang selesalah nak main.. Baru sampai separuh jalan, hujan pon turun.. Kena tempias sikit.. Dalam hati dah rasa risau.. Mesti 2 orang nie tak puas main kalo hujan terus lebat dan tak berhenti..

Habis jer main Antique Car, hujan memang lebat.. Semua orang lari masuk dalam.. Kami pon terus pergi Marrybrown makan dulu.. Yang 2 orang nie dah mula merengek.. Adoi.. Pening kepala kami dibuatnya.. Malas nak layan, bagi makanan dan iPad untuk diorang main..


Dah sudah makan, kami bawa diorang main kat Playground kat Outdoor Theme Park.. Terpaksalah.. Kalo tak mesti diorang nak main kat Indoor.. Nak kena beli Tiket lagi.. Membazir jer.. Sambil tunggu tue berdoalah biar hujan berhenti untuk kami main...



Adalah dalam 20 minit, hujan semakin reda.. Dania dan Zaquan dah mula ajak main kat tempat lain.. Kami pon bawalah jugak.. Mana tau lepas hujan berhenti mainan semua start operasi balik..


Dalam renyai tue, kami main games yang dapat Patung tue.. Macam biasa mestilah main bola masuk cawan warna tue.. Tapi sekali pon tak kena.. Cute Mum dah hampir dapat hadiah bear medium, sekali angin tiup terus jatuh sebelah.. Melepas... Tak der rezekilah tue..

Tak lama lepas tue, mainan semua start operasi.. Memang happylah diorang dapat naik.. Sementara tunggu Kapal Terbang dah Gajah boleh main, diorang bertiga main Cawan puisng-pusing dulu.. Nak snap gambar tak dapat sebab Camera dalam beg.. Malas nak keluarkan..

Lepas tue diorang naik Kapal Terbang pulak.. Daddy naik dengan Dania.. Zaquan naik ngan Nenek.. Tapi Zaquan nak jugak naik ngan Dania.. Tak dapat nak tolong dah..


Cute Mum hanya boleh melihat dari bawah jerlah..Tension... Tak dapat main.. Takperlah.. Tahun depan kompom dah boleh main.. Giliran Daddy jaga Baby.. hihi..


Semakin lama cuaca makin cerah.. Makin seronoklah Dania dan Zaquan main.. Tak ramai orang.. Tak perlu beratur lama-lama..


Untuk main Gajah, Dania naik ngan Daddy dulu.. Pastue baru giliran Zaquan ngan Daddy.. Kesian pulak tengok Daddy kena ulang main banyak kali.. Sementara tunggu, Dania main kereta nie dulu.. Bukan gerak pon.. Posing jer..


Dania masa nie dah minta belikan Bubble.. Malaslah Cute Mum.. Kat sini mahal.. Lagipon bukan berguna pon.. Lebih baik beli makanan.. Nasib Dania boleh dipujuk.. Bagi makan Biskut yang kami bawa sendiri dari rumah.. Tips untuk berjimat.. hihi..


Lepas main kat situ ingatkan nak bawa diorang main kat belah atas pulak.. Tapi masalahnya Dania takder wristband, so takleh main sorang.. Zaquan pula nak main berdua.. Kalo Dania takder, Zaquan pon tak nak.. Diorang pon nampak dah puas jer.. Bila tanya nak main lagi.. Dua-dua senyap.. Penat dah kot..So?? Balik jerlah kot..

4 comments:

Anum berkata...

happynya tgk gambar2 sis nie

Salina@IbuAqil berkata...

CM!! Apa kabar?!
Rindu!!
Lama x jenguk CM & Dania..
Phewiiiitt!! Peyut dah nampak skit..
Comel.. ;)
Happy weekend & TC yer.. ;)

Keyphochee berkata...

lama dah tak pegi sini..ingat nak pegi tapi tunggu baby besar sikit...plan dah lame sangat cuma takut bila nak pegi je preggy lagi..heehe

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

lawak la tgk gambar zaquan merajuk sbb x dapat nak naik dengan dania & acik aima dia tu..
nenek pun muka dah tension dah tu...

adeii, itula mmg x larat nak layan kerenah zaquan ni, dia nak dilayan sgt, sbb tu la selalunya yg rajin melayan dia papa & atok dia jerk..

ohh iye ke dapat pakai wrisband kanak2, kalau mcm tu me pun rugi jgk ler sbb pernah naik genting time preggy tp byr harga dewasa...

 

CUTE MUM - My Cute Little Diary..... Designed by Whitey Mommy