Klik untuk melihat Koleksi Dania Bowl!

Jumaat, Mei 04, 2012

Dania Bowl FD @ Genting Highland ~ Outdoor Theme Park Lagi...

Sambung lagi cerita berhibur kat Genting..

Lepas main games semua, Cute Mum dah ajak Daddy balik jer.. Tapi Daddy tak puas hati tak dapat bawa balik patung.. Sebab kebiasaannya kami tak pernah balik dengan tangan kosong.. Selagi tak dapat, selagi tue rasa nak mencuba.. Jadi Daddy tukar lagi token dan main games yang sama..

Dah rezeki, bola pertama yang Daddy baling masuk kat cawan warna Biru.. YEa!! Dapat bear medium.. Bola yang lain lepas tue sipi2 jer nak kena.. Oklah tue.. Janji dapat bear besar... Dania mula-mula takut nak pegang.. Warna hitam kot..


Dah lama tue, Dania pula sibuk nak peluk.. Bear dah sama besar dengan Dania.. Sampai jalan pon dah tak nampak.. huhu..


Pose anak beranak yang sangat Happy dapat Bear!!



Elok jer sampai kat London Bus, Daddy kata nak naik Flying Costerlah.. Orang tak ramai.. Taklah bosan menunggu... Kami duduk tepi jer.. Yang Dania ingat Daddy hilang... Bising mencari Daddy..


Zaquan pon datang menenangkan Dania.. Diorang main lari-lari kat situ sementara tunggu Daddy punya turn..


Itu die.. Daddy dah makin hampir nak terbang... Cute Mum suka main nie, tapi tak suka bau span tue.. Kempam.. hahah.. Kalo naik mesti tahan nafas punya...


Gud Luck Daddy... Jangan takut eh... Dania tunggu kat bawah...


Elok jer Daddy settle main, Dania pon cepat-cepat lari kat Daddy.. takut sangat Daddy hilang.. Daddy kata nak main Roller Coster pulak.. Sekali tengok kabus mula tebal dan nampak semakin gelap.. Mesti nak hujan.. Jam pun dah pukul 2 petang.. Kami pon terus ke Lobi Hotel amik barang dan pergi ke Skyway...


Belum pon lagi naik Cable Car, Dania dah tido pon.. Keletihan main lah tue.. Zaquan pon nak tido, tapi kami tahan.. sebab takder sapa nak dukung nanti.. Kenalah layan borak dengan zaquan sepanjang perjalanan tue..


Bertambah gerun bila hujan semakin lebat.. Angin pon kuat.. Sampai bergoyang gondola nie.. Dalam hati berdoalah supaya kami selamat sampai kat bawah..


Elok sampai bawah, amik kereta dan terus turun.. Jalan kat KL jam teruk sebab hujan lebat.. Mungkin ada kawasan yang banjir.. Kami pusing-pusing cari jalan alternatif untuk sampai kajang.. Dalam pukul 4 lebih kami sampai Impian Maju BBB..

Time nie barulah Dania & Zaquan bangun dan makan.. Laparlah tue.. Diorang kongsi makan Roti Tampal..


Oklah.. Dah habis dah cerita kami kat Genting.. Kali nie tak banyak gambar sebab asyik hujan.. Takperlah.. Yang penting Dania happy... Pasnie kalo ada rezeki lagi, boleh enjoy sakan kat Genting.. Tapi kena tunggu baby lah.. :)

7 comments:

Anum berkata...

seronoknya dpt bear

Cutemama1702 berkata...

best dpt bear... kt x penah dpt pun.. haha tgn x lucky sgt

Tanpa Nama berkata...

nk tny..mse preggy dania cute mum mabuk sama mcm skg nie ker??

Cute Mum berkata...

@Anumbest sangat.. nanti rasa nak snap gambar koleksi bear kami dapat main games sahaja.. penuh 2 katil..

Cute Mum berkata...

@Cutemama1702yerker.. takper.. satu hari mesti dpt..

Cute Mum berkata...

@Tanpa Namabanyak beza masa prgnant dania dan 2nd nie.. alahan pon berbeza..
masa dania bulan awal muntah2 jer.. pastue takleh bau masakan.. sepanjang mengandung tak masak pon.. masalah kesihatan lain takder..

kali nie, muntah.. takder selera makan,hidung berdarah dari awal prgnant sampai sekrang.. tapi masak boleh..

yang sama, cute mum tetap kaki jalan dan bercuti walaupon tgh pregnant..

kenapa yer?

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

Alhamdullillah yang penting selamat pergi & balik w/pun cuaca x mengizinkan sbbnya bkn kat genting jerk hujan, byk gak kawasan lain yg hujan, bangi mmg hujan lebat time 1 hb tu..

wah besh sekali cuba dah dapat teddy bear besar tu..

 

CUTE MUM - My Cute Little Diary..... Designed by Whitey Mommy