Klik untuk melihat Koleksi Dania Bowl!

Isnin, Mei 07, 2012

Sebelah kaki atok dah tiada. :(

Selamat pagi semua... Harinie Cute Mum nak cerita pasal keadaan Atok.. Kami pergi melawat atok kat Hospital Selayang.. Dalam hati rasa risau jugak memikirkan keadaan Atok selepas dioperate potong kaki kanan.. Cute Mum pergi sekali dengan Lieya dan Tasha..

Sepanjang perjalanan Dania tido jer..tue yang bila sampai dan surih salam Atoknyang die menangis.. Dah lama sikit baru Dania ok dah salam.. Atok ok jer.. Cuma die dah lupa.. Kena ulang nama banyak kali baru atok ingat.. Mungkin effect dari operation atau memang ingatan atok makin kurang.. Atok pon dan 86 tahun ditambah lagi dengan faktor kesihatan yang tak berapa baik.. Takperlah.. Janji kami tetap ingat atok..



Selalunya Cute Mum jarang nak ambil gambar dengan pesakit.. Tapi hari tue rasz nak sangat amik gambar dengan atok.. Biarlah gambar ini jadi kenangan bersama atok yang selama ini menjaga Cute Mum waktu kecil.. Dulu mak dan ayah duduk Gombak, Cute Mum dengan abang duduk kampung.. Bila abang dah start sekolah baru kami duduk sekali dengan mak dan ayah.. Syok tau duduk ngan atok.. Setiap pagi leh minum kawar a.k.a minun teh kat kedai mamak.. :-)



Lupa pulak nak cerita pasal atok.. Sebanarny kaki atok dah terlalu kering..lama-lama merekah.. Pastue banyak air masuk melalui rekahan tue.. Jadi die makan dalam.. Doktor kata antibodi atok dah lemah.. Jadi kalau tak buang kaki tue, takut kuman merebak ke bahagian lain dalam badan.. Lepas berbincang adik beradik, diorang semua setuju kaki itu dibuang.. Kaki dah pon selamat ditanam oleh orang hospital.. Masa tengok kaki atok yang berbalut tue, rasa nyilu sangat... Dania pon takut.. Tapi tak pasti masa proses pembedahan atok sedar atau tak sebab bila kami tanya atok tak jawab.. Mungkin tak dngar kot.. Lagipon kaki atok memang dah kebas sebelum nie.. Atok kata tak rasa apa2 dah..

Sementara atok ada kat hospital, ayahlah yang temankan atok.. Pak ngah pula datang setiap hari untuk tolong uruskan proses cuci buah pinggang.. Harap atok akan kembali pulih dan dipanjangkan umur.. Amin..

P/s: update guna tab.. Maaf kalo ada typing error.. Leceh nak edit.. Masih newbie.. Hihihi.. Time nie tgh teman daddy tengok bola..

7 comments:

Rose berkata...

semoga atok cutemum cpt sembuh..amin

eima berkata...

mudahan tok bertambah sihat dan panjang umur....

Anum berkata...

ermmmmm
sedih plak anum baca entry nie
teringat arwah ayah

Myra Jay berkata...

Semoga Atuk Cute Mum cepat sembuh dan dapat keluar dari spital.

MamaYatie berkata...

sedihnya kan...tak per la uyun, yg penting nyawa atok uyun...semoga atuk uyun cepat sembuh...

hari tu,lepas tok wan hubby keluar dari ICU dia pun mcm 'pelupa' sket..tak tau la dah recover blum...huhu

Che Rosliza Che mat berkata...

Alahai! kesian Atok...Semoga Atok Cute Mum kuat menempuh ujian Allah...

Nafisa81 berkata...

boleh bawak budak masuk wad ker??

 

CUTE MUM - My Cute Little Diary..... Designed by Whitey Mommy