Klik untuk melihat Koleksi Dania Bowl!

Rabu, Julai 04, 2012

Janji Ditepati...Tapi macam kena beli lagi jer...

Lepas sesi mengeyangkan perut, kami pon pergi ke Kedai Kasih Ibu.. Kedai yang terletak kat jalan besar ke Tasik Cempaka tue.. Dekat-dekat dengan MFC.. Cute Mum suka pergi sini sebab barang yang Cute Mum nak mesti ada.. Dah yang best dapat Diskaun untuk Brand tertentu..

Comel tak gambar Dania masa kecik.. hihi..


Cute Mum dah janji nak belikan Botol Susu baru untuk Dania.. Dania bila sampai kedai tue dah mula excited.. Botol Kakak nie.. Habislah satu kedai Dania pusing sambil membelek barang.. Sampaikan Bangla yang jaga kedai tue pon tegur kata Dania nie pandai shopping.. huhu.. Masalah besar tue.. sebab Mummy tak mampunya nak beli macam-macam kat situ..

Cute Mum suruh Dania pilih sendiri color Botol MAM.. Dah pilih, Cute Mum pergi survey barang untuk bakal baby.. Rambang mata nak memilih bila dah masuk kedai camnie.. semuanya rasa nak beli.. huhu.. Insyallah ada budjet nanti leh datang dan beli kat situ jer andaikata tak larat nak pergi Shopping jauh-jauh..

Bila dah settle memilih barang dan menegah Dania dari terus membeli macam-macam, Cute Mum terus bayar dan Daddy bawa Dania keluar.. Ingatkan dah habis cuci mata si kecik tue.. Rupanya kat luar die sibuk pulak membelek "Rumah".. Harganya RM45.. Daddy kata nanti dapat duit Job baru leh beli.. Sekarang gaji pon belum dapat lagi.. Dania pon macam paham, terus masuk kereta..

Kami singgah rumah Mak Cute Mum dulu sebelum balik rumah.. Elok jer sampai rumah nak snaplah gambar botol baru Dania.. Die boleh bawa lari pulak satu rumah.. Takut sangat Cute Mum amik..


Bila suruh amik gambar, Dania tetap pegang erat Botol barunya tue... Dari 3 Color Pink, Hijau dan Biru, Dania pilih Hijau... Dari dulu kalo pilih barang, Dania memang jarang pilih Pink..


Selain botol dan puting, sempat beli susu Dania dan berus giginya.. Cute Mum pula terpaksa jugak beli susu anmum coklat sebab dah tak boleh masuk susu Vanila Mom & Me yang dapat free tue.. Baru teguk dah muntah.. Nanti kesian kat baby tak dapat khasiat pulak.. So beli jerlah..


Cute Mum plan nak letak botol baru kat rumah, yang lama kat rumah nenek.. Tapi nampak gayanya kena beli botol yang sama 1 lagi jer sebab bangun jer pagi tadi Dania minta wat susu botol baru.. Pastue nak jugak bawa pergi rumah Nenek.. huhu.. Insyallah boleh belikan lagi.. janji time beli botol adik , jangan Dania nak mintak jugak.. kopaklah Mummy n Daddy camtue.. huhu..

9 comments:

Anum berkata...

comelnya gambar dania

syawalsimpsons berkata...

nak try terjah jugak la kedai ni

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

kaler hijau sama mcm botol susu adik ziqry..

sama lah setia dgn brand MAM ni..

Nafisa81 berkata...

ha'ah la...masangandung mmg tak lalu betul susu perisa vanila..mesti nak carik coklat...

BUNGA berkata...

pandai dania posing.. mesti cute bila dia sibuk shopping sekali :)

Nad @ MamaZN berkata...

brand MAM ni mahal ke cutemum?
range harga berapa?
sori la, almaklum tak penah beli botol susu, huhu! =p

IntaNBerliaN berkata...

hahhaah kelakar la dania ni... siap bwk lari takut mummy dia ambik lg... hihii

eima berkata...

dikauan kedai tu ok ke ... slalu beli botoi susu anak kat nilai sana ... kedai baby kat giant tu bebe ke hape nama kedai tu ... murah la nyonya suka bagi diskaun 10%

wan nurul hezrina berkata...

merah plak ada 2 dah botol2.kaler pink satu,kaler merah satu=)sofia nyer kaler pink gak tapi kecik saiznya=)

 

CUTE MUM - My Cute Little Diary..... Designed by Whitey Mommy