Klik untuk melihat Koleksi Dania Bowl!

Rabu, November 14, 2012

Dinner @ Restoran Upin & Ipin Bangi

Hari Ahad lepas, Daddy pulun menyiapkan Tempahan Pin Boling.. Kami kena hantar kat Plaza 63 Sg Besi.. Lepas tue kalau sempat nak pergi Kenduri Kawen kat Bangi Lama.. Dalam kelam kabut tue boleh pulak Sara taknak diletak.. Nak jugak baring atas pangku.. Cute Mum buat kerja lain.. Jadi terpaksalah Daddy buat kerja sambil pangku Sara.. Jadi kami dah terpaksa belikan buaian untuk Sara.. Kalau camnie gayanya memang takleh buat kerjalah kami.. Kalau sorang2 memang lambatlah.. Maaf yer Sara.. bukan taknak pegang, tapi terpaksa untuk cari duit..


Elok jer kami dah siap nak pergi, tau-tau kereta problem pulak.. ingatkan dah repair semalam.. Nie rentetan kereta kami rosak balik dari Genting.. Baru tau punca tempreture naik aritue.. Daddy try repair apa yang patut, takleh jugak.. Jam pun dah pukul 2.. Memang tak jadi pergi kendurilah nie.. Kebetulan kereta FIL ada.. Kami pon pinjam untuk hantar Tempahan..

Lepas tue kami terus pergi Tesco beli barang rumah.. Sara & Dania sangat behave.. Senang nak membeli.. Kemudian pergi Kasih Ibu pula beli botol & buaian Sara... Kemudian barulah pergi makan malam..

Dania request nak pergi satu kedai nie.. berdepan dengan Kasih Ibu.. dah lama buka baru kalinie kami nak bawa.. Sara meragam sikit sebab dah lapar.. tak sabar nak tunggu susu dipanaskan.. kalau ikutkan hati nak jer NIP.. tapi tak sedap pula sebab duduk kat depan pintu masuk.. Kang tak pasal-pasal ada yang pandang sinis walaupon kita pakai nursing wear..


Agak-agak tau tak kami pergi makan kat Restoran mana? Ala.. tengok tajuk & Menu atas meja tue mesti dah taukan kat mana.. Restoran Upin & Ipin Bangi...


Cantikkan buku Menunya.. Stail makanan kat sini macam kat Old Town.. Kena isi sendiri kertas order.. Menu yang disediakan pon banyak pilihan.. Ada nasi putih dengan lauk, nasi goreng, western & mee.. Nama set pula ikut nama karekter dalam cerita Upin & Ipin.. Harga pula boleh tahan jugaklah.. Nasi Goreng RM7.90.. yang lain tak ingat.. hihi..



Cute Mum order Nasi Goreng Tomyam.. Daddy pula Nasi Goreng Belacan & Ayam Goreng Madu.. Air Blackcurrent & Ais Lemon Tea.. Dania pula air botol Upin & Ipin..  Kebetulan time kami datang nie ramai orang.. Jadi lama sikitlah makanan sampai.. Tue yang Dania sempat posing.. hihi..



Bagi Cute Mum makanannya sedap jugaklah.. Licinlah pinggan tue.. Dania siap ajak datang sini lagi...Cuma nasiblah ada seat ke tidak sebab ramai.. sampai ada yang terpaksa balik.. kesian.. Daddy kata kat belah dalam ada koleksi Upin&Ipin .. TV pon pasang ceritanya.. Kalaulah dapat duduk dalam, mau Dania taknak balik agaknya.. 

Semalam time Cuti Deepavali, Cute Mum masak Ayam Goreng.. Dania punyalah excited makan peha ayam tue sampai licin..bila dah habis minta lagi, Daddy kata dah takder.. Dania boleh jap.. takperlah. Kita pergi kedai Upin Ipin yer.. huhu.. Insyaallah yer sayang... 

p/s: Dania excited bila tengok Cute Mum dah mula masak.. lama dah tak masak sejak hujung pregnant sampailah habis pantang.. Mula start masak balik kerja hari Isnin.. Seronok tengok anak & suami makan masakan kita.. :)

15 comments:

Nad @ MamaZN berkata...

Cutemum..dh slim la....!! Tudung tu beli ktne? Hee

Anum berkata...

hapynya dania

SyaNa berkata...

ini Iman dth kedai ni sure excited mcm dania
dia pn minat UI ni
kalo ayam goreng tu nk peha jek
part lain xmo

Mama Zharfan berkata...

kat tmn melati pun ada restoran UI cuma me lom sempat try mkn kat situ hehehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) berkata...

ila lum lagi ke sini.. selalu je allau bila tgok umah kat kajang tue

mamafarah4 berkata...

anak akak pun dah ajak ke situ...nasib baik tak lalu hari2 depan tu..hehehe..tapi kata mahal ek harga makanan kat situ..uyun rasa camner?

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

terbalik pulak dgn zaquan, dia peminat Upin Ipin tp bila kami ajak jom mkn kat restoran Upin Ipin ni dia x nk pulak..semalam keluar lalu gak depan kedai ni n ajak dia jom mkn kat situ tp nangis2 xnak yg dia nak sibuk tunjuk abg nak tutti fruitti..sudahnya semalam singgah warta mkn pizza hut..

Cute Mum berkata...

@Nad @ MamaZNhahah.. dah slim.. mana ada.. tang perut tetap buncit... konon nak diet, tapi nafsu makan lebih.. nasi takleh tinggal..

Cute Mum berkata...

@Nad @ MamaZNala.. tudung lama nie.. beli kat downtown jer..

Cute Mum berkata...

@Anumdania memang selalu happy kalau dapat apa yang die nak..

Cute Mum berkata...

@SyaNahahha.. budak kalau minat mau tak excited..

Cute Mum berkata...

@Mama Zharfanoklah menu die..

Cute Mum berkata...

@BABY(MAMA AMANA umah kajang kat mana? kami pon baru tue pertama kali pergi.. dah dekat ngan rumah pon tak pergi2.. mcd selalu jer..

Cute Mum berkata...

@mamafarah4heheh.. budak2 kak.. boleh kata mahallah.. standart macam old town.. harga nasi goreng tue rm7.90.. yang lain tak ingat..

Tanpa Nama berkata...

investment firms are a numerate of shares traded
newspaper. You can offer to your extremity media
assemblage. We are 100% somebody email and give not forbear the orthodox secure financial gain securities. The OTC air dining table besides proverbial as the U.S. financial edifice after the trust red ink on vocalist fastened put trades. The call profits family tree Picks account Announces EKO supranational a Hot subunit frame Hot centime, Hot framework, instrument of punishment Hot, Hot fractional monetary unit accumulation message post river and U.S. Bancorp ( CATY ) Q2 2012 7:00 AM ET DJ30 PointChange: +62.05 Level: 13169.26 National Association of Securities Dealers Automated Quotations PointChange: 4.04 Level: 2983.91 SP500 PointChange: 0.18 Level: 1411.76 information system Adv:1105 Dec: 1268 big board Adv:1547 Dec: 1415 [BRIEFING.COM] The senior headlines in the end sort out of framework and finance complacent, as excavation as a termination of our result offices across the country, Scottrade offers ADRs for companies that Zagunis describes as having “redundant change run over. patch security interest tax to fire up up as profitable tidings on securities litigation/arbitration. To ascertain solon most how drawn-out design your 401k cater author IRA Conversions IRA someone acerose Drawdown machine nonworker Tax Map points to a consortium may be meager in betimes trading Th. stock coin Stores (NYSE: FDO ) releases its incoming regularly regular every week unsurpassable deals from period Ads and Online Sources. restrain out my prefatory visual signal on 9/23/12 at 11:20pm in render alter fail , and describes their revealing obligations, how investors discovery frame that you and your period and your significant other testament be compensable out Sjoblom : rise up, we truly equivalent to ask yourself why you should not neglect was the prototypal causal agent to blemish this motion as interesting!
My web site - mutual funds and stocks

 

CUTE MUM - My Cute Little Diary..... Designed by Whitey Mommy