Klik untuk melihat Koleksi Dania Bowl!

Rabu, Disember 12, 2012

WaterWorld @ I-City (Part 2) ~ Mandi manda...

Dah nama pergi Water Park.. Mestilah aktiviti wajibnya mandi manda..  Cute Mum dapat amik gambar sikit jer pon sementara tunggu Sara bangun.. Kalau Sara dah bangun memang plan nak simpan HP dalam loker dan mandi.. Rugi tue kalau tak mandi.. hihi..

Tempat utama yang hanya sesuai untuk kanak-kanak besar Dania mandi sendiri adalah di Children's Adventure.. Temanya Aladdin.. Tue yang ada teko kat situ...



Kat sini paling ramai kanak-kanak.. Diorang boleh main macam-macam gelongsor.. Ada yang Spiral, ada yang biasa.. Kalau nak tau.. Airnya sangat sejuk tau.. Dania mula-mula masuk tak nak mandi... Esha yang seronok main sana sini.. Dania asyik dok tepi jer.. 


Last-last Daddy yang terpaksa tarik Dania main.. Itupon menjerit jugaklah die... Mainan lain pon Daddy gak yang paksa main...


Dah bosan mandi kat situ.. Mereka mandi pula kat Giant Jacuzzi... Kat sini pula ramai Mak & Ayah budak-budak pula.. Maybe diorang biarkan anak yang dah besar mandi sendiri kat tempat kanak-kanak tadi kot...



Air kat sini dalam untuk ketinggian Dania.. Daddy kenalah dukung die... Dia tak suka sebab nak bebas.. Jadi Daddy bawa balik semula ke Chidren Adventure...


Sara time nie dah bangun.. Muka happy jer macam tak sabar nak mandi... Ok.. Jom mandi... 


Eh.. sebelum letak hp dalam loker, wajiblah bergambar.. Kenangan tue....


Yea... Sara nak mandi... Air sejuk.. Mula-mula masuk tue nangis gaklah.. Dah lama ok jer...


Gambar yang selepas nie Cute Mum dah amik dulu sebelum masuk HP dalam loker.. Nak cerita ikut tempat yang kami terjah...

Lepas bosan mandi kat tempat kanak-kanak, kami pergi ke River Adventure pula... Pelampung kat sini free.. Amik jerlah mana yang ada.. Kalau kat River Adventure nie kena pakai Single Tube.. Cute Mum naik dengan Sara, Dania n Esha 1 tube dan Daddy 1 tube.. 


Dari river nie bolehlah nampak Spiral Rides... Kami dah tanya kat Petugas yang ada kat situ.. Katanya kena pakai Tube Double.. Kalau kanak-kanak nak naik kena lepas had ketinggian dan ditemani oleh dewasa.. Budak besar Dania kompom tak boleh main... Daddy plan nak main sorang, tapi malas sebab tengok ramai orang beratur...

Satu lagi yang kami nampak Tornado Ride.. Yang nie lagilah kami takleh naik.. Sebab wajib ada 4 orang satu tube.. Jadi kami pon taklah pergi kat tempat sana pon untuk tengok...

Kami pusing 2 kali kat River nie sebab dah tak tau nak mandi kat mana.. Sara pon sampai tertidolah masa dalam tube tue... Cuma terkejut bila terkena simbahan air.. Kat river nie pon bosan jer.. Takder apa2 yang menarik.. Bagi Cute Mum, river kat Lost World of Tambun lagi best.. Nie dinding kosong jer... Yang ada simbahan air pon kat 2 tempat jer kot kalau tak silap...

Lepas kami turun dari River Adventure tue, Daddy ajak Esha naik Rainbow Racer Slides.. Cute Mum, Sara n Dania duduk tepi jer tengok... Daddy amik Double Tube dan angkut naik tangga.. Kanak-kanak besar Esha boleh main yang warna biru & oren tue sahaja.. Diorang naik 2 kali, pastue Cute Mum n Esha naik sekali..


Kalau Slide yang biru putih tue kena naik 4 orang sahaja.. Kompomlah kami takleh naik.. Siapa pula nak jaga Dania n Sara kan... Pastue Daddy main Slide yang belah tepi tue... Daddy kata tak syok langsung.. Sekali jer Daddy naik.. Cute Mum dengar kata tak syok pon malaslah naik naik...


Dah tue nak pergi mana lagi??  Wave Pool nie nampak macam bosan jer.. Sebab tak nampak pon bila diorang pasang Ombak tue.. Ikut review kat blog lain katanya 1 jam sekali.. Oh.. malasnya nak tunggu...  Dahlah cuaca makin panas...


So kami pon bawa mereka main kat Aladdin tue balik.. Sementara tue, Cute Mum bawa Sara salin pakaian.. Kesian Sara nak tido... Ingatkan bolehlah guna Baby Room tue.. Erhmmm.... Kunci.. Kenalah bawa pergi Ladies juga.. Yang sedihnya, takder langsung tempat yang sesuai nak mandikan Sara.. Yang ada Toilet, Shower n Sinki.. Cute Mum mandikan Sara kat sinki jerlah... Pastue pakaikan baju kat Stroller.. Nasiblah ada Stroller.. Kalau tidak, kena letak kat lantai jerlah kot.... Patutlah tengok ramai ibu-ibu pakaikan baju anak-anak kat depan pintu loker jer...




Dah siapkan Sara, Cute Mum pula mandi.. Dah tue Dania pula kata dah tak larat dah nak mandi... Bawalah mereka berdua mandi pula... Kemudian Daddy... Sementara tunggu Daddy tue, Esha n Dania makan biskut yang ada dalam beg.. Selamat dari checking kat pintu masuk tue.. Sara pon dah mula minta susu...

Semua dah siap, kami pon plan makan kat luar jerlah.. Lebih jimat dari makan kat sini kan... So Cute Mum tak tau rate harga makanan kat sini yer... Sebelum balik Cute Mum nak pergi kedai yang ada tepi Pintu Masuk... Nak tengok kalau-kalau ada jual FM kat kedai tue.. Tapi takder.. Daddy yang kat tepi Pintu Masuk tue tanya petugas nak keluar kat mana? Katanya kat Pintu yang dekat belakang Children's Advanture... Die cuma benarkan Cute Mum, Dania n Sara jer keluar ikut situ.. Daddy n Esha kena pergi ke pintu sana pastu pusing balik ke Pintu Masuk nie untuk Refund Deposit n Duit... (Tak ker menyusahkan orang tue?? )Tapi kami dapat kelepasan untuk keluar sama-sama kat sana.. 

Itu jerlah cerita pasal kami mandi manda kat WaterWorld @ I-City.. Tadi Cute Mum ada cakap harga tiket mahal kan?? Memanglah kalau ikutkan rate water theme park camtue.. Tapi bagi kami yang datang berdua bersama anak kecil rasa sangat-sangat tak berbaloi.. Sebabnya tak banyak mainan yang boleh main.. Walaupon 7 tempat tarikan yang ada.. Dania betul2 mandi kat Children Advanture n River Adventure jer... Kami pula dapatlah naik Rainbow Slide tue pon sebab ada Esha.. Dania tak lepas ketinggian minimum... Kalau takder Esha, memang merasa 1 Slide jer lah sebab tue jer yang boleh naik sorang... Nie sebab kat sini ada Minimum orang untuk Slide tue.. Kalau tak cukup, takleh naik melainkan kita tak kesah nak join orang lain... Jadi sesiapa yang naik enjoy kat sini jangan lupa datang beramai-ramai. yer.. 


Bagi kami, lebih seronok mandi kat Gold Coast Morib sebab boleh main Slide sama-sama dengan Dania.. Tak sabarnya nak ke sana bulan depan pula... :)

5 comments:

JaSSNaNi berkata...

bestnye gi berendam.. sara pun berendam gak.. so cute.. :) romper sara comel lah.. harimau bintang kan.. aummmmm

Anum berkata...

best2

Nafisa81 berkata...

kat JB tak byk tempat macam ni..ade la 2 tempat indoor...tp tak best camni kot...

fieda berkata...

seronoknya..

syawalsimpsons berkata...

nampak kurus la uyun..kikiki...sue suke rambut uyun tu

 

CUTE MUM - My Cute Little Diary..... Designed by Whitey Mommy