Klik untuk melihat Koleksi Dania Bowl!

Rabu, Februari 29, 2012

3D Movies Tickets & Exclusive Giveway.. Cepat join..

Siapa nak hadiah seperti tajuk tue, jom lah join.. Senang jer.. Kena buat puzzle..

Klik gambar yer..

Cute Mum memang suka puzzle camnie.. Dania pon dah makin teror main shape puzzle kat iPad.. Daddy banyak download game education sekarang.. Itulah yang Dania mengadap hari-hari.. Takperlah.. Ada juga kebaikkannya..


Dania masih tido dalam buai??

Pagi tadi ada post gambar Dania yang tengah syok tido dalam buai.. Ada juga komen Dania tido dalam buai ker? Jawapannya ya..


Sebenarnya masa Dania belum lahir, Cute Mum tak nak Dania tido dalam buai sebab risau kalo nak pergi jalan susah.. Kena bawa jer.. Tapi MIL dah sound awal-awal.. Kalo nak mak jaga, mak letak dalam buai.. Kalo tak susah mak nak jaga.. Lagi-lagi mak ada jaga 2 lagi anak sepupu.. Kalo Dania sorang takperlah.. So bila pikir-pikirkan, kami terpaksa terima..

Tapi Dania hanya tido dalam buai bila kat rumah Nenek.. Kat rumah kami, Dania tido kat atas katil jer.. Takpon atas tilam.. Sebab Dania bila kat rumah BF.. Taklah susah nak tido.. Dania nie pula jenis tak suka pinjam buai orang sejak kecik.. Kalo balik rumah Mak Cute Mum, Dania tak nak tido dalam buai Zaquan.. So memang senanglah.. Tak perlu bawa buai kemana-mana.. Lagi-lagi kami nie kaki bercuti.. Takder masalah langsung..

Bagi Cute Mum, tak salah nak masukkan anak kat dalam buai, tapi kena hadkan lah.. Bukan sentiasa berbuai.. Dania dah besar sekarang nie cuma masuk buai bila Nenek paksa tido.. Kadang-kadang die yang minta.. Kalo dah penat main, terus tertido kat bawah jer..

Gambar Dania masa kecik & sekarang bila tido kat rumah.. Gaya masih sama.. hihi..




Lagisatu, kalo hantar anak kat pengasuh memang diorang lebih senang masukkan anak dalam buai.. diorang akan tido lebih lama dan pengasuh boleh buat kerja lain sementara tue.. Kalo kita taknak juga.. Pandai-pandailah jaga sendiri.. hihi.. Tapi pastikan dapat pengasuh yang betul.. Jangan jadi macam kes yang tengah heboh sekarang nie... Kejam..

Hadiah Mummy, Dania jadi model...

Seperti yang Cute Mum pernah cerita, Dania nie memang sangat suka bergambar.. Kalo Daddy nak ambil gambar pin Boling, Dania menyibuk.. samalah jugak malam tadi.. Cute Mum nak ambil gambar hadiah, Dania nak jadi model tak berbayar.. huhu...

Alhamdulillah, inilah antara hasil kemenangan Cute Mum bila join Contest.. Macam product kecantikan tue semua rasanya nak jual.. Kalo ada yang berkenan, bagitaulah.. Cute Mum jual murah jer..




Produk Jewel Alaisyah ~ Lisa Malaysia



Hydradvance Hydrating Serum SOTHYS ~ Her World Disember 2011










Syukur... Semua hadiah nie pembakar semangat Cute Mum untuk terus join dan join Contest.. Nasib baik ada suami & anak yang memahami.. Kalo tak susah jugak... Tq Daddy & Dania.. :)

Sejuk hati Mummy sayang...

Semalam Cute Mum balik kerja tercari-cari Dania.. sebabnya setiap kali kami balik, Dania mesti dah menunggu depan rumah Nenek tak pon dengar jer bunyi hon motor Daddy, Dania terus berlari keluar jemput kami.. Tapi semalam tak..

Bila masuk jer rumah rupanya Dania tengah tido.. Bila tengok sejuk hati.. Rajinnya Dania belajar.. Sampai tertido dengan buku...


Nenek kata semalam Dania banyak tido, dari kami hantar pukul 8lebih Dania cuma bangun sekali minum susu pastue sambung tido sampai pukul 12 lebih.. Petang pon lebih banyak tido.. Tuelah penangan tido lewat sama-sama dengan Daddy.. huhu...

Selasa, Februari 28, 2012

Winning Entry ~ Aiken & One Month Supply of Cold Shield

Syukur.. Semalam petang dan harinie dapat lagi berita baik menang Contest.. Walaupon dah semakin kurang join, tapi masih ada rezeki menang untuk Contest yang dah join sebelum nie.. Dan walaupon tak pernah big winning.. Tapi ia tetap mengembirakan hati..

Pagi tadi dapat SMS menang Cosmo/Aiken.. Cute Mum tak pasti hadiahnya apa.. Rasanya product muka kot.. Nanti balik kena cari Majalah Cosmo nie..


Lagi satu Cute Mum berjaya memberi jawapan yang tepat dan terpantas untukQuickie Question Quiz atas nama Daddy.. Sebabnya 23 Feb haritue Cute Mum dah menang.. :)


Sebenarnya kalo nak hadiah besar, kena join yang offline Contest.. Tapi kena keluarkan modal sikitlah.. Cute Mum 2 bulan nie tak leh nak join sangat sebab tengah save budjet nak bercuti next month.. Takperlah.. Kalo ada rezeki takkan kemana.. Insyaallah lepas jer fasa awal kehamilan nie, datanglah semula mood yang hilang...

p/s: Kemenangan ke-14 & 15 di bulan Februari 2012
Total Kemenangan 2012 : 37

Daddy mengidam...

Rasa kelakar pula bila pikirkan Daddy mengidam.. Dulu masa 1st pregnant takder pon.. huhu..

Masa lepas tengok Adnan Sempit 2 kat The Mines, kami singgah minum jap kat Kedai Mamak.. Cute Mum lapar, orderlah Bihun Goreng tapi tak habis sebab rasa masin.. Daddy kata ok jer.. So Daddy yang habiskan.. Tetiba Cute Mum ternampak banyak asam dan kacang-kacang bergantung kat depan kaunter.. Terus teringin nak makan Kacang Goreng..Sepeket RM0.80, tapi isinya sikit jer.. Ingatkan Daddy tak nak.. Rupanya Daddy makan jugak.. Tapi takleh banyak-banyak, Cute Mum nak..

Hari Ahad, Cute Mum teringin nak beli buah-buahan.. Penat pikir nak beli kat mana akhirnya kami singgah Giant.. Memang syoklah.. Banyak sangat buah-buahan ada.. Cute Mum beli Tembikai Susu, Oren, Mangga, Limau Mandarin..


Sementara Cute Mum pilih buah, rupanya Daddy dah pergi beli sesuatu.. Kacang Goreng.. huhu.. Daddy kata" Tengok awak makan Kacang, B pula yang teringin nak makan.. hehe" .. Cute Mum terus gelak kata mengidam ker?? Daddy tak nak mengaku.. hahaha..


Bila Daddy tengok buah yang Cute Mum beli, Daddy pula teringin nak makan Tembikai.. Katanya nak buah air buah.. Wah! Kali pertama nie Daddy nak buat sendiri air buah.. Belilah juga..Memang sahlah Daddy mengidam.. Malam tadi Daddy tolong Cute Mum buat air buah satu jag.. Katanya malam nie buat Fresh Oren pula.. huhu..


Seronok juga ada peluang kenakan Daddy.. Selalu perli Cute Mum mengidam macam-macam.. heheh..

Frame Botol Susu Kuning yang comel..

Parcel nie Cute Mum terima hari Sabtu lepas.. Itupon courier dari ABX hantar kali kedua.. Orang dah suruh datang rumah MIL, die pergi datang rumah kami time kerja, memang takder siapalah nak terima..

Apa-apa pon suka bila dapat Frame Botol Susu Kuning yang comel nie.. Terlupa nak letak gambar Dania dulu sebelum snap.. Kalo tak mesti dah comel.. Sayang pula tak redeem 2 frame haritue.. Kalo tak boleh letak gambar Dania kecil n bakal Baby nanti..


Takperlah.. Takder rezeki.. Bulan nie pon ada lagi Rewards..


Tengah pikir nak redeem apa pula.. Kalo Daddy kata tak menarik, kena tunggu bulan-bulan akan datanglah.. Lagi pon dah berapa bulan kami tak beli Drypers.. Dania pakai Diapers yang menang hadiah.. Huggies, PetPet & Babylove.. Nasib takder ruam..

Tetiba teringat kat Huggies boleh redeem Play Tent.. Kan best kalo Drypers pon ada rewards tue.. :)

Dugaan Daddy bila nak ambil gambar Pin Boling.. huhu..

Semalam Cute Mum cerita tak dapat nak tolong Daddy siapkan tempahan Pin Boling.. Dan ada terdengar suara Daddy marah Dania.. Sebenarnya setiap kali Daddy nak snap gambar hasil kerja untuk di upload kat Fanpage Dania Bowl, mesti si kecik bos Dania Bowl nie menyibuk.. huhhu.. Nielah padahnya bila anak lensa friendly.. Asyik nak menempel gak.. hahah..

Semua gambar nie baru Cute Mum tengok.. Rasa nak tergelak pon ada tengok gaya Dania.. Bila Cute Mum bangun, mesti die cerita "mik ambar.. peyuk.. " Rupanya ini yang dimaksudkan.. huhu..



Oklah.. meh layan aksi Dania menyibuk suruh Daddy ambil gambar die... Macam-macam aksi.. kelakarlah.. hihi..




Tadi gaya agak skema.. Kali nie dah mula lentok sana sini dan over.. heheh..





Kesian juga bila terkenangkan Daddy yang bersusah payah nak ambil gambar tempahan kena layan karenah Kakak yang suka posing nie.. heheh.. Dugaan Daddylah nampaknya.. :)


Apa-apapon.. Mummy suka pose Dania.. Buat hati Mummy gembira jer bila bosan-bosan kat Office..

Isnin, Februari 27, 2012

Winning Entry ~ Voucher KFC Worth RM100 from Libresse Go Quiz Crazy!

Alhamdulillah.. Akhirnya harinie dapat juga panggilan semula dari PIC Contest Libresse.. Dalam hati dah tak menaruh sebarang harapan sebab seminggu juga tunggu panggilan dari mereka.. Tadi dah dapat email conformation untuk sent resit..



Syukur.. Persoalan kat entry Mungkinkah rezeki kami dapat Voucher KFC RM100? dah terjawab.. Hanya tinggal menanti Voucher sampai kepada kami..

p/s: Kemenangan ke-13 di bulan Februari 2012
Total Kemenangan 2012 : 35

Adnan Sempit 2 Memang Terbaik!!

Hari Jumaat lepas Cute Mum, Daddy , Dania dan Ajai (Adik Ipar) pergi menonton Adnan Sempit 2 kat TGV The Mines.. Kami tengok tanyangan kul 12.. Sebelum tue kami lepak tengok Dingin Lavender & Raja Lawak kat rumah MIL.. Dah suruh Dania tido dulu takut kat sana meragam, Daddy dah selamat tido lepas makan malam.. Kepenatan.. Cute Mum nak tido tapi tak dapat..

Dalam pukul 11 lebih kami terus gerak ke The Mines.. Masuk jer tayangan dah nak mula..


Cerita nie sarat dengan lawak.. Ada juga adegan yang kita sendiri tak pernah terjangka ada orang nak buat.. Macam kejar mengejar dalam Shopping Complex.. Pastue suka dengan watak Adnan yang sentiasa berusaha walaupon mustahil bagi die nak buat, janji dapat kahwin dengan Nadia.. Kalo Cute Mum cerita nanti tak best pula bagi orang yang baru nak tengok.. Yang pasti memang terbaiklah..

Cute Mum paling tak sangka Dania boleh layan cerita nie sampai dah nak habis.. Rasanya dalam 20 minit terakhir Dania baru terlelap.. Kalo tayangan awal sikit, mesti sampai habis.. Dania pon gelak bila orang lain gelak.. Macam paham jer.. hehe..

Ada satu benda kebetulan berlaku.. Masa Adnan Sempit yang pertama, Cute Mum tengok wayang kat Alamanda dan masa tue tengah pregnantkan Dania.. Bila Adnan Sempit 2, Cute Mum tengok kat The Mines dengan Dania dan tengah pregnant juga.. heheh..

Siapa yang belum tengok cerita nie, cepat-cepatlah ke Panggung.. Tak rugi keluarkan duit sebab memang lawak giler.. Ajai siap repeat lagi tengok dengan Ayie hari Sabtu.. Kami jer takleh nak repeat.. Takperlah.. Tunggu DVD keluar, nak beli lah.. Boleh layan lagi.. :)

Inilah hasilnya.. Piala Pin Boling keluaran Dania Bowl..

Cute Mum ada cerita yang kami tak jadi pergi Genting Highland nak tengok FREEZE Show sebab ada tempahan Pin Boling.. Bukan sikit, tapi banyaklah jugak.. Jadi amatlah rugi kalo kami tolak.. Semua tempahan nie diterima minggu lepas dan telah selamat sampai ke orangnya order minggu lepas juga..Cuma yang Daddy siapkan semalam belum snap gambar..

Tempahan dari UKM, Bangi



Tempahan dari SHELL CLUB, Shah Alam

Bila dah mula menceburkan diri dalam Bisnes, kadang-kadang kita terpaksa mengorbankan masa lebih kepada bisnes berbanding family.. Tetapi bila ada masa terluang, insyaallah kami akan bergembira bersama.. Semoga bisnes kami bertambah maju untuk masa depan anak-anak kami...

Rasa bersalah pada Daddy & Dania..

Selamat pagi semua.. Harinie macam biasa kenalah cari mood untuk memulakan kerja.. Banyak benda nak disettlekan bila bos dah balik semula.. Tender dan tender.. huhu..

Sepanjang hujung minggu lepas, Daddy memang bekerja keras menyiapkan tempahan.. Cute Mum tolonglah mana yang patut.. Cuma malam tadi Cute Mum dah sold out lebih awal.. Kalo tak silap pukul 11 malam Cute Mum dah masuk bilik dan tido..

Cute Mum kadang-kadang terjaga bila dengar suara Daddy marah Dania.. Dania nie budak rajin.. Semuanya nak tolong, tapi Daddy takut Dania jatuhkan.. Memang tak sempatlah nak buat balik sebab pagi nie Orang dari Kedah datang nak amil tempahan.. Cute Mum keluar tengok, ajak Dania masuk, tapi tak nak.. Kesiannya kat Dania.. Asyik kena marah.. Tapi takleh salahkan Daddy jugak.. Masa tue tengah banyak kerja..

Pagi tadi bila dah bersiap nak pergi kerja, tengok Daddy dan Dania tengah asyik tido, rasa bersalah pula dengan mereka.. Kalo Cute Mum tak tido, taklah jadi camnie.. Mesti diorang dapat tido lebih awal..

"Maafkan Mummy yer Daddy & Dania"

Jumaat, Februari 24, 2012

Winning Entry ~ One Month Supply of Cold Shield from Wood's Malaysia

Semalam Cute Mum rasa sangat bosan.. Buka FB cuma baca jer apa yang orang tag.. Tapi tak tergerak hati nak join.. Tahlah.. Belum ada mood lagi kot.. Tapi bila baca update terbaru dari Wood's Malaysia pasal Quicky Question Quiz, rasa teruja pulak nak join..

Contest nie kena jadi 3 peserta terawal dengan jawapan yang betul.. Penat tunggu tau.. dari pukul 3 petang tunggu sampailah Daddy ajak balik awal dalam pukul 4 lebih.. Elok jer nak tutup FB, nampak soalan.. Cute Mum pon jawablah walaupon dah orang yang ke14.. Pastue terus balik rumah..

Sampai rumah buka FB tengok orang tag nama menang Contest tue.. Syukur.. Rezekilah dapat hadiah Cold Shield nanti.. :)


p/s: Kemenangan ke-12 di bulan Februari 2012
Total Kemenangan 2012 : 34

Beli Poise boleh dapat hadiah...

Cute Mum tak pasti berapa ramai wanita yang mengalami masalah Lemah Kawalan Kencing.. Tapi Cute Mum antara salah seorang wanita yang mengalaminya.. Serius memang susah sebab kita akan terkucil tak kira masa.. Bersih saja boleh terkucil.. Ketawa pon sama.. Jadi masalah bila nak mengerjakan solat.. Sebab kita kenalah bersihkan diri dulu sebelum solat.. Bagi orang yang hadapi masalah macam nie, tak boleh tahan bila nak kencing.. Susah bila jalan jauh..

Nasib baiklah ada POISE..

Poise Pack of Extra Long Liners

Cute Mum akan sentiasa pakai untuk keselesaan dan kebersihan diri.. Sekarang nie mengandung lagi kerap terkucil masa bersih, muntah.. Tak selesa sangat tau... Dulu malulah nak mengaku kat Daddy, tapi sekarang dah tak malu dah.. At least Daddy alert bila Cute Mum suruh berhenti kat toilet.. Taklah tangguh-tangguh.. huhuhu..

Ada banyak cara untuk mengawal masalah nie antaranya senaman otot lantai pelvik.. Kalo nak tau lebih lanjut boleh ke laman web http://www.poise.com.my/..

Lagi satu, ini juga berita baik buat Cute Mum.. sebab sambil beli produk, boleh join Contest.. hihi..


Cute Mum rasa mesti ramai yang beli Produk dari Kimberly Clark nie untuk join Contest sebab hadiahnya sangat lumayan.. Cash.. Pemenang dipilih berdasarkan Lucky Draw.. Siapa yang bertuah dapatlah hadiah wang tunai tue.. Cute Mum baru hantar satu.. No money nak beli banyak-banyak.. Takperlah.. mana tau rezeki ker macam sis Mira yang menang GP Contest Royal Gold dengan hantar 1 form.. :)

Gud luck yer pada yang join.. :)

Sindrom M....

Salam jumaat semua..

Akhirnya sampai juga hari terakhir untuk minggu nie.. Walaupon dah bertahun kerja, tapi sejak pregnant nie, 5 hari rasa macam 10 hari.. Setiap kali nak bangun pagi, mesti dalam hati kata malas nak pergi kerja.. Erm... Teruk betul sindrom Malas Cute Mum sekarang.. Harap baby dalam perut tak Malas tau.. hihi...

Sebenarnya pagi tadi dah plan nak cuti jer.. Penatlah malam tadi bertungkus lumus tolong Daddy siapkan tempahan Pin Boling dan layan tetamu yang datang rumah nak ambil Tempahan dan juga Katalog untuk jadi Agent kami.. Pukul 12 malam baru sempat makan... Makan burger jer.. Pukul 2 pagi baru dapat lelapkan mata.. Daddy tak taulah pukul berapa baru tido..

Pagi nie elok jer nak sambung tido, dapat SMS dari BOS suruh siapkan macam-macam benda harinie jugak.. Kenalah paksa diri bangun dan bersiap ke ofis.. Takperlah.. Malam nie kalo dapat booking tiket wayang, dapatlah menggembirakan hati bersama Daddy dan Dania.. Minta tolong adik Daddy belikan pakai Voucher TGV yang Cute Mum menang dari Suria KLCC.. Kalo Voucher takleh beli online.. Lagi pon cerita nie mesti kompom penuh panggung punya...


Tak sabar nak tengok Adnan Sempit 2.. Oklah.. Nak sambung wat kerja dulu.. :)

Khamis, Februari 23, 2012

Tak suka bila dapat SMS camnie..

Harinie mood Cute Mum kurang, mungkin sedih bila membaca kisah adik Faris.. Melihat entry terbaru dari Mazidul, lagi bertambah sedih.. Melihat sekujur tubuh anak yang telah dikafankan.. Air mata terus mengalir deras..

Tapi Cute Mum tetap tabahkan hati siapkan tender yang due datenya rabu minggu depan.. Saja siapkan awal.. Sebab tak tau akan datang kesihatan Cute Mum ok ker tak.. Nanti diri sendiri yang susah.. Dah settle plan nak siapkan Akaun 2011 yang ada lagi sikit tertangguh sebab resit tah kemana.. Nak try trace lagi..

Tuptup dapat SMS yang membuatkan hati panas.. SMS dari BOS.. Cute Mum sangat tak suka bila dapat SMS dari BOS remind benda yang sama setiap bulan.. Suruh siapkan slip gaji, invoise & dokumen lain.. Bukan apa, Cute Mum taulah nak buat, sebab benda tue memang dah tanggungjawab Cute Mum setiap hujung bulan.. Tapi BOS tetap nak SMS.. Macamlah Cute Mum nie tak ingat nak buat kalo die tak remind..


Tahlah.. Mungkin benda nie biasa jer, tapi Cute Mum tak suka sangat2.. Setiap hujung bulan mesti stress bila dapat SMS camnie.. Yang geramnya, suruh siapkan semua awal.. Tapi gaji kami lambat jugak.. Kadang-kadang dah 3 hb pon masih tak dapat.. Bila SMS tanya, tau pula marah.. Erm.. BOS oh BOS...

Dania paham dalam perut gendut Mummy ada ADIK!

Cute Mum berasa sangat bangga dengan Dania.. Sebabnya dengan umurnya baru nak masuk 1 Tahun 9 Bulan, Dania dah mula mengerti yang dalam perut gendut Mummy ada adik..Camner Dania tahu?

Dania nie selalu tunggu Cute Mum depan bilik air kalo time mandi.. Pastue Dania pasti akan ikut Cute Mum pergi salin pakaian kat bilik.. time tue Dania mestilah akan ternampak perut gendut Mummy die.. Dah tentu lain dari biasa.. Pastue Cute Mum mulakan perbualan..

Mummy: Kakak, dalam perut Mummy ada adik..Meh sini pegang adik..
Dania : Adik.. Hai Adik..
Mummy: Dania sayang adik tak?
Dania: Sayang.. (terus cium perut Mummy)
Mummy: Nanti kakak jaga adik tau..
Dania : Ok.. (peluk perut Mummy kononnya peluk adik)

Sejak dari tue, bila kami tanya mana adik? Dania akan tunjuk kat perut Cute Mum.. Kalo main games sama-sama, mesti akan pas Mummy, Daddy dan Adik.. huhu..

Paling kelakar, bila Cute Mum tengah baring tengok tv, tiba-tiba Dania selak baju terus kata.."Adik.. Hai... Dik watper? ".. Cute Mum tarik Dania letak telinga kat perut suruh dengar adik buat apa.. Bila tanya, Dania jawab.. "Adik tido.. bye adik!" .. huhu.. Macam tau2 jer adik buat apa.. Sekarang belum rasa gerakan lagi... Nanti dah bergerak, teruja nak bagi Dania rasa..


Cute Mum harap sangat Dania akan jadi Kakak yang baik..


p/s: Terpaksa pakai gambar dari Google.. Kalo dapat snap gambar dengan Dania mesti lagi best.. :)

Jatuh jua airmata melihat keadaannya...

Rasanya ramai dah baca cerita tentang Arwah adik Faris.. Bila baca semua entry dari blog http://www.mazidulakmal.com/ dan lihat semua gambar adik Faris kat Hospital, Cute Mum terasa sangat sebak hingga tak tahan nak menagis.. Kesiannya anak kecil menghadapi kesakitan begitu..

Secara tak langsung, gambar-gambar itu mengimbau kenangan diwaktu Cute Mum melihat Arwah Hani di PPUM dan ICU, Hospital Selayang.. Sedih sampai tak terkata.. Teringat kali terakhir Cute Mum tengok Arwah Hani sebelum menghembuskan nafasnya yang terakhir keesokan harinya..

Wajahnya & badanya nampak kuning dan dimatanya berair.. Seolah-olah menunjukkan betapa sakitnya die disaat itu.. Sama serti gambar adik Faris nie..


Walaupon Hani & Faris bukan anak kandung Cute Mum, tapi perasaan sedih tue tetap ada.. Semoga Family mereka tabah menerima dugaan dari ALLAH.. Semoga kedua-dua adik nie tenang di sana..

Al-Fatihah..


Kami hanya mampu merancang...

Haritue Cute Mum ada cerita menang Tiket Menonton FREEZE Show kat Genting..


Kami memang dah plan nak pergi hari esok lepas balik kerja.. Sebab shownya start pukul 9 malam dan tidur sana 1 malam.. Esoknya boleh bawa Dania main kat indoor.. Sebab rasa rugi kalo pergi Genting dan balik hari yang sama.. Mula-mula dah booking Hotel First World masa duit Nuffnang dah masuk akaun, tapi Daddy kata nanti dulu.. Dah dekat baru kita booking..

Tapi nampaknya plan kami nak kesana tak menjadi.. Ini kerana start hari selasa order untuk job Pin Boling masuk.. Semuanya nak hujung minggu nie.. Daddy kata boleh siapkan.. Sekali semalam masuk lagi order.. Memang tak boleh siap kalo kami pergi genting juga.. Jadi plan cancle.. Nasib baik tak booking bilik lagi.. Kalo tak burn duit...

Sedih?? Taklah sangat sebab kami lebih pentingkan duit masuk.. Lagi-lagi nie punca pendapatan tambahan kami.. Duit nie nanti boleh buat belanja pergi Langkawi bulan depan.. Kalo boleh taknak Family IL keluar duit banyak sangat.. lagi-lagi FIL dah pencen..

Semoga makin bertambah rezeki kami sekeluarga lagi.. Siapa nak berminat nak tengok koleksi Dania Bowl, bolehlah ke page kami.. http://www.facebook.com/pinboling

Rabu, Februari 22, 2012

Takder selera makan nasi.. tapi selera makan...

Cute Mum makin susah nak terima nasi sekarang nie.. Selalu pagi boleh makan kuih atau roti canai jer.. bila lunch langsung tak makan nasi.. Cute Mum makan biskut jer.. Tak tau napa.. Nampak lauk macam sedap, bila makan terus rasa loya.. Kalo paksa gak makan, mesti muntah..

Yang pelik, burger yang selama nie Cute Mum kata tak sedap, itulah yang sedap.. Sampaikan makan malam cuma makan burger.. Selain tue Cute Mum suka makan buah.. Semuanya nampak sedap.. Cuma sedih bila time mood nak makan buah datang, kedai jual buah kat bawah ofis nie pula dah tutup.. :(

Baru-baru nie Cute Mum terigin nak makan buah mata kucing.. Daddy asyik lupa jer nak cari.. Nasib Cute Mum baik.. Kat kedai runcit bawah nie ada jual pula.. Terus beli tadi.. RM3 satu ikat..


Sekarang dah habis pon.. hihi..


Buah mata kucing nie antara buah fav Cute Mum.. Selain tue nenas.. Tapi sekarang kena pantang makan.. Tak baik untuk kandungan.. MIL tau Cute Mum suka nenas.. Baru-baru nie die cerita ada beli Nenas Madu.. Terpaksa sorok taknak bagi Cute Mum makan.. Akhirnya terlupa.. Dah busuk.. huhu.. Daddy kata, "tuelah kedekut lagi.. Sama-sama tak dapat makan.. heheh.." Cian MIL...

Cepatlah fasa awal pregnant nie habis.. tak sabar rasanya nak makan macam dulu tanpa muntah-muntah...

 

CUTE MUM - My Cute Little Diary..... Designed by Whitey Mommy