Klik untuk melihat Koleksi Dania Bowl!

Khamis, Mac 29, 2012

Argh!!! Tak leh TIDO!!

Adoi.. Camner nie.. Tension bila pikir pasal Tender tutup kul 12 tghari esok.. Dahlah belum key in dalam eperolehan.. Kad cuma boleh pakai kat ofis.. Pastue dokumen tender pon tak siap binding dan alamat belum tulis.. dokumen tender dalam PC.. Nak siapkan Profail Syarikat, mesin photostat takleh nak guna,.. Kalo esok takder tender yang kena hantar, memang best dapat tido kat rumah.. Tapi sekarang nie nak tido pon takleh..

Slip gaji pon tak siap lagi, bos tak bagi details pinjaman pekerja.. esok BOS dah pergi bercuti.. Dapat gaji lewatlah nampaknya..

Tensionnya.. Kenapalah TNB tak bagi notis awal???

Ofis Blackout pulak!!

Harinie takder mood nak berblog sebab kat ofis Blackout!! Tengah pening pikir macam mana nak siapkan Tender yang nak hantar esok... nampaknya malam nie kenalah datang ofis untuk siapkan..

Sekarang ada kat rumah...Nak tidolah.. Bye..

Rabu, Mac 28, 2012

Selera Baby kali nie tinggi..

Selamat petang semua.. Rasanya dah banyak kali Cute Mum cerita yang sejak mengandung nie selera tak der.. Tahlah.. Nak makan pon susah.. Tapi bila teringin tue, kenalah cari.. Kalo tak dapat pening kepala nak makan apa..

Dua hari lepas, Cute Mum dapat Voucher KFC hasil survey Rasamas.. Dapatlah RM20 atas nama Cute Mum dan Daddy.. Pastu ditambah lagi dengan Voucher KFC RM100 hasil menang Contest Libresse.. Hari dapat Voucher dah makan KFC.. Guna RM20.. Pastue hari Ahad belanja Family Daddy RM50.. Baki ada lagi RM50..

So semalam tiba-tiba tekak nie rasa nak makan Spegetti.. Wah.. bukan main lagi selera baby kali nie.. Asyik nak western.. Nasi dah tak laku.. huh..Daddy pon ikutkan jerlah.. Lagipon bukan keluarkan duit pon.. Awalnya Cute Mum dah plan nak belanja Family Cute Mum pula dengan Voucher nie.. Daddy kata takper.. Pakai jer duit.. Kalo tak, pakai Voucher dulu nanti time belanja diorang pakai duit.. Sama jer.. Cute Mum pon setuju..

Sampai jer kat Pizza Hut Warta, terkejut tengok restoran dah bertukar wajah.. Nampak lagi cantik dari sebelum nie.. Ada pula belon kat tepi-tepi dinding, Dania siap paw satu kat Waiter tue.. Bila dapat.. Bukan main senyum lagi..


Sementara tunggu order, Dania main kamera.. Sekarang dah pandai nak amik gambar.. Dania amik gambar Mummy..


Amik gambar Daddy....


Dalam 10 minit, makanan pon sampai.. Dania terus simpan kamera.. Sibuk nak makan Chicken Soup.. Kegemaran Dania kalo datang sini.. Kali nie kena beli air Coklat sebab takleh minum air gas.. Daddy bising...


Bila sampai spagetti, terus makan tak ingat dunia.. Sedapnya.. Daddy senyum jer tengok Cute Mum berselera makan, kalo tak muka toye jer bila makan.. hihi.. Dah ini apa yang baby nak.. Tue yang laju jer..

Total kami makan RM40.85.. Sepatutnya Daddy cuma tambah 85 sen jer.. Tapi tah macam mana, Daddy boleh lupa nak bagi Voucher.. Daddy bayar dengan duit.. Erm.. Nampaknya memang Voucher tue rezeki untuk Family Cute Mum nanti..

Rezeki kami lagi... Syukur...

Dah habis cerita pasal percutian, kali nie cerita pasal rezeki kami dalam dunia contest pulaklah.. Sebabnya takder cerita menarik pon pasal kami sepanjang minggu nie.. Banyak habiskan masa kat rumah jer.. Buat stok Pin Boling..

Dania nie asal nampak papaer bag atau bungkusan isi hadiah, dialah orang pertama yang akan tolong letakkan atas meja dan interframe sekali.. Baguslah ada anak yang rajin menolong nie.. Tengoklah punya besar bungkusan tue.. Larat tau Dania angkat..


Banyak sangat Product Laurier (bernilai RM150) ~ Promosi MWW/Laurier (dah selamat bahagikan kat Family perempuan)



Product Wangian Syahirah dll (bernilai RM100)~ Promosi Lisa / Syahirah



Satu bunjut product Syahirah jugak (nama adik) (bernilai RM100) ~ Promosi Lisa/Syahirah



Product Ellips (bernilai RM200) ~ Promosi Female/Ellips



Yves Rocher (bernilai RM250) ~ Promosi Female/Yves Rocher



Perfume CK one SHOCK for him (bernilai RM208) ~ Promosi EH!/ck one shock



Cash Voucher Spa Village (bernilai RM450) ~ Try Pantene & Win



Tak lupa ada satu hadiah untuk Dania..

Owl Table Bowl ~ Share n Win Bubalot.com


Kalo dikira dari nilai hadiah kat sini.. dah cecah RM1,500.. Modal yang Cute Mum keluarkan tak sampai RM100 pon.. Syukur Alhamdulillah.. Inilah dikatakan rezeki.. Janji kita terus mencuba..

Selasa, Mac 27, 2012

Dania Bowl FD @ Langkawi ~ Pantai Cenang & Langkawi Airport

Oklah.. Dah sampai masanya untuk kami Check Out.. Masa tue dah pukul 4.30 ptg.. Terima kasih kat owner Apartment yang baik hati tak kenakan sebarang cas sebab keluar lewat..



Kami mula-mula kata nak keluar pukul 6 petang, tapi awalkan sikit sebab nak makan tengahari + petang dulu.. Tak tahu nak makan kat mana, Daddy main singgah jer kedai yang buka.. Kami semua makan nasi campur.. Dania makan nasi, telur dan kicap.. Adoi.. Sampai Langkawi pon Dania cari kicap.. Hantu kicap..


Dah makan, kami singgah Pantai Cenang dulu.. Kami main masuk jer kawasan chalet yang ada kat sini.. Tumpang lepak kat Pondok.. Dania yang pantang nampak air, sibuk minta kebenaran untuk mandi.. Daddy kata boleh, tapi kena pose dulu.. Dania pon buat.. huh..





Dania dah tak tahan nak mandi.. Dulu masa datang sini Dania tak dapat mandi.. Kali nie takkan nak lepaskan peluang lagi kot... Tue yang laju jer pergi kat ombak..


Nasib baik Atok rajin nak temankan Dania.. Tapi Atok tak paham yang Dania suruh tanam kaki die macam kami mandi kat Port Dickson haritue.. Kami tergelak-gelak tengok gelagat Dania dari jauh.. Kejap duduk atas pasir, kejap masuk dalam air..


Lama-lama Dania pon bosan.. Kesian Dania takder kawan nak teman mandi.. Kat sini bukan macam kat PD yang ada Tandas Awam tue.. Camner kami nak mandi sekali.. Nantilah Dania.. Ada masa kita pergi pantai lagi..


Kebetulan dekat depan Chalet tempat kami duduk ada paip air, bilas badan Dania kat situ jer pastue terus tukar baju.. Cepat-cepat Ajai bawa jalan sebab taknak Dania nak mandi laut semula..


Sepanjang jalan kat Pantai Cenang nie ada banyak kedai, tapi tak membeli pon sebab harganya agak mahal.. Mungkin kawasan pelancongan kot.. bila jam dah hampir pukul 7 malam, kami pon nak gerak ke Lapangan Terbang.. Nak kena hantar kereta sewa nie.. Kami dapatlah merasa baik Nissan Serena selama 2 hari setengah.. Nak beli tah bila agaknya..


Flight kami pukul 10.40 malam.. Jadi banyaklah masa dihabiskan kat Airport nie.. Mula-mula sampai pergi timbang beg dulu.. Kami terpaksalah keluar masukkan barang sebab nak cukupkan berat bagasi yang dah beli.. Yang lain dah siap masuk dalam beg sandang untuk hand luggage.. Alhamdulillah, semuanya lepas.. Tak perlulan kami tambah duit ke apa..

Dah check in barang, masa untuk isi perut kat Marrybrown.. Saja jer makan lambat-lambat sebab masa panjang lagi.. Dah lepas tue kami jalan-jalan cuci mata..


Dania seronok pula naik atas trolly.. Sampaikan nak Check In pon menangis nak duduk atas trolly...


Bila dah masuk kat ruangan menunggu, Dania bosan..


Masa nak menunggu ada 1 jam lagi.. Kebetulan ada pula kawan baru layan Dania.. Adam namanya.. (Sampai sekarang ingat lagi tau..)..


Bukan main seronok lagi Dania.. Dah tue ada lagi Abang dan Kakak yang rajin melayan mereka.. Terus gamat ruang menunggu tue dengan suara mereka..


Tepat jam 10.40 malam, kami pon naik flight.. Dalam Flight Dania tak tido, tapi sibuk pindah tempat.. Dah nak sampai Daddy letak Dania tepi tingkap, Dania diam jer.. Bila dah mendarat baru Dania bersuara.. Daddy tanya "Kakak takut ker?" Dania jawab .."A'ah.. Takut..." hihi.. Dania gayat...

Sampai LCCT, Pak Ngah Dania & Pakcik BOB dah menunggu nak jemput kami semua.. Tengoklah penambahan bagasi kami.. Pergi 4 beg jer.. Balik 6 beg penuh.. huhu..


Sebelum balik rumah kami singgah minum kat Putrajaya dulu.. Sampai rumah dah pukul 2 pagi.. Tukar baju dan tido kat rumah MIL.. Esoknya Daddy kerja, Cute Mum dan Dania sambung tido.. hihiihi..

Oklah.. Dah tamat percutian Dania Bowl Family Day kat Langkawi.. Harap lepas nie adalah rezeki kami nak buat 2nd Dania Bowl Family Day pula.. AMIN...

Dania Bowl FD @ Langkawi ~ Dataran Lang

Hari Selasa (20 Mac 2012), hari terakhir kami bercuti kat Langkawi.. Dah puas melawat, harinie akan dipenuhi dengan Shopping.. So pagi-pagi kenalah isi perut dulu.. Kami minum kat satu kedai yang jual Roti Canai.. Ikutkan tempat nie dekat jer dengan Apartment, tapi semalam tak pergi sebab ingatkan gerai cina.. Masa kami lalu lepas tengok bola malam 1st kat sini, ramai budak cina lepak situ.. Semalam petang baru perasan gerai melayu..


Dania sepanjang kat Langkawi susah nak makan.. Dania cuma makan telur jer.. Takperlah.. Janji Dania makan.. Kalo tak makan, kami yang risau..


Dah pukul 9 lebih kami jalan-jalan kat Dataran Lang dulu.. Dah sampai rugilah tak pergi.. Lagi-lagi masa Cute Mum pergi dulu Dataran Lang tengah renovation.. Kami cuma amik gambar kat taman tepi-tepi tue jer..


Oklah.. Layan jerlah gambar-gambar kami yang sakan berposing kat Helang yang BESAR!!











Cuaca pon makin panas, kami terus jalan menuju ke Jetty Point.. Abah nak survey tempat kat situ.. Mana tau ada rezeki boleh pergi dengan Mak naik Feri jer lepas nie..




Bila tengok gambar kat atas tue, tetiba Cute Mum teringat gambar Dania masa pergi awal Oktober tahun lepas.. Nampak sangat Dania semakin matang.. Tapi gaya jalan semua tak berubah.. hihi..


Lepas jalan-jalan kat Jetty Point, kami terus pergi Idaman Suri.. Cute Mum pada awalnya tak nak membeli pon, sebab tue masa beli tiket untuk bagasi pilih 20kg jer.. Tapi bila dah nampak depan mata dan Daddy perasan Cute Mum tak beli apa-apa, Daddy offer beli set pinggan melamin untuk rumah kami.. Last-last beli jugak.. Pasal bagasi nanti Daddy adjust.. Mak pon beli jugak pingggan mangkuk n kuali..

Lepas tue kami singgah Al-Ikhsan pula.. Ayie nak cari kasut, tapi tak jadi beli sebab harga lebih kurang sama, yang membeli Daddy.. hihi.. Daddy beli Beg Puma-Ferarri.. Katanya beza jauh dari kat KL.. Cute Mum tak kesah, sebab beg LV Daddy dah tak muat nak simpan barang kalo nak keluar.. bila beg besar, ada peluang nak sumbat pampers n baju spare Dania.. hihi..

Kami tak jalan sangat kat pekan sebab hujan.. Mak beli apa yang patut dan terus balik rumah untuk mengemas barang.. Kena masukkan barang betul-betul supaya tak lebih berat bagasi kami dah beli.. Macam-macam situasi berlaku masa nak kemas barang tue.. Kena buat anggaran sendiri berapa beratnya.. Kelakar pon ada.. :)

Dania Bowl FD @ Langkawi ~ Sajian Murni Restoran & Uptown Pekan Kuah

Kalo siapa yang ikuti entry percutian kat Langkawi nie, mesti ada yang perasan Cute Mum kata harga makanan kat Pekan Kuah tue mahal.. Tapi kali nie Cute Mum nak kongsi satu Restoran yang sangat sedap dan harga berpatutan.. 2 kali kami makan kat sini.. Gambar kat bawah nie masa kali pertama kami makan tengahari + petang..


Inilah Restorannya.. Sajian Murni Restaurant berdepan dengan Langkawi Parade Mall..


Masa petang tue kami makan goreng-goreng, bila malam kami dah kongsi duit nak makan besar sikit.. Ikan Siakap Masak Pedas dan lauk-lauk lain.. Bila sampai jer makanan, langsung tak sempat nak snap gambar.. Tapi dari gambar nie dah menunjukkan betapa sedapnya makanan kat sini.. Tokei kedai siap bagi diskaun lagi.. Harga lupalah pulak.. Yang pasti lebih berbaloi dari makan kat kedai sebelum nie..


Perut dah kenyang, masa untuk jalan-jalan pula..Dania dalam kereta punyalah happy sebab kebetulan ada lagi "aserehe".. Lagu yang glemer dulu.. Acik Ayie ajar camner nak menari.. Tue yang Dania sibuk ikut sama.. hihi..


Orang kata kalo datang Langkawi mesti beli Coklat.. Tempat yang dituju Hj Ismail Group... Kami belilah jugak untuk makan sendiri dan family Cute Mum.. Tambah sikit adik Cute Mum order.. Disebabkan naik flight kenalah berbelanja dengan cermat.. Nanti lebih berat bagasi dah susah.. Kalo naik feri, selagi larat angkat, belilah.. huhu..

Dah selesai, kami jalan-jalan kat Uptown Pekan Kuah.. Lokasinya depan Bank Cimb & Maybank.. Taklah besar sangat pon tempatnya.. Jadilah untuk hiburan dimalam hari.. Kedai-kedai banyak dah tutup..


Heheh.. Nie MJ sesat...


Masa jalan-jalan kat sini, Dania dok kejar sorang budak kecik nie.. Dania nak minta spongebob budak tue.. Daddy kesian tengok Dania terus belikan satu.. Bila dah dapat, barulah Dania nak jalan dengan kami, kalo tak asyik ikut jer budak tue.. Nasib baik Mak Ayah budak tue tak kesah.. Kami yang malu jadinya.. Dania.. Dania...


Dah bosan pusing kat sini, kami pon balik rumah.. Lepak-lepak tengok tv.. Daddy yang kononnya nak ajak Cute Mum minum tak jadi sebab Cute Mum dah tak larat nak keluar.. Nak baring atas katil.. Letih berjalan sepanjang hari... Dania pon keletihan.. Esok dah last day kami kat Langkawi...

 

CUTE MUM - My Cute Little Diary..... Designed by Whitey Mommy