Klik untuk melihat Koleksi Dania Bowl!

Isnin, September 24, 2012

Bila Dania dah petah berkata-kata...

Bila tengok gambar yang kat entry Nad pasal kami jumpa Sue & Babynya, terus ternampak gambar Dania dengan Nayli.. Ya ALLAH.. Serabutnyalah rambut Dania.. Geram pulak tengok... Panjang dan mencucuk mata...


Panjangkan.. Rimas.. Sejak Dania lahir, Cute Mum jer yang potong rambut Dania.. Tapi depan jerlah.. Belakang memang tak pernah.. Last Cute Mum potong masa pagi Raya.. itupon punyalah susah sebab Dania meragam.. Adalah senget-senget sikit..Lantaklah.. Janji tak cucuk mata..

Sekarang bila dah pandai bercakap nie, ada jer alasan Dania bagi kalau Cute Mum ajak potong rambut...Selalu potong dalam bilik air time mandi.. 

Cute Mum : Mummy potong sikit rambut depan kakak tau..
Dania : Kakak taknak potong rambut.. Mandi aje..
Cute Mum : Rambut tue dah cucuk mata kakak.. Kejap jer potong..
Dania : Taknak.. kakak nak mandi aje.. Potong rambut taknak..
Pastue terus menagis bila Cute Mum nak paksa.. Tak jadi sudah..

Bila Cute Mum cerita kat Daddy, Daddy pula pujuk..
Daddy : Kakak.. Rambut tue dah panjang.. Mummy potongkan yer..
Dania : Tak nak.. Kakak nak mandi aje..
Daddy: Kenapa tak nak potong? kan cucuk mata tue?
Dania : (Selak rambut depan) Haaa... Mana ada cucuk mata? Takder pon..
Daddy pon nak tergelak dengar alasan die..

Bila orang lain cakap suruh potong rambut depan, mesti jawapannya tak nak jugak.. Yang paling tak tahan bila tanya kenapa jawapannya "Biarlah.. Cantik..." huhuhu.. Cantik ker?? Serabutlah sayang...

Rambut Dania jenis halus dan licin.. Bila ikat pon kejap jer tahan.. Nanti dah gerak terburai balik.. Sama gak kalau pakai sepit rambut.. Tau-tau dah hilang.. Cekak rambut lagilah taknak pakai..Cuma buat masa nie kenalah ugut Dania pakai sepit jugak untuk nampak kemas.. Daddy ada cadangkan pergi Salon jer.. Cuma Cute Mum malas sebab rasa sayang jer duit sebab potong rambut depan jer.. Lainlah kalau nak potong fesyen lain ker...

Erm.. Sekarang rasa sangat Dania dah makin besar bila celoteh makin banyak.. Sampai kami pon tergelak dengar Dania bercakap macam orang tua.. 

40 Weeks 6 Days...

Selamat pagi.. makin dok umah nie makin malas nak update blog.. rasa mood tue kurang jer.. apapon tq pada yang sudi baca blog nie dan komen..

Cute Mum masih belum ada tanda nak bersalin.. kontraksi pon tak kuat sgt.. masih lagi boleh berjalan-jalan.. semalam jer 3 jam kami pusing-pusing Alamanda... cuma jalan tue tak laju macam biasalah.. sempat gaklah beli barang Dania dan main kat Pusat Hiburan.. Cuma tak tunaikan permintaan Dania main Boling.. Daddy ada temujanji dengan Game ManUtd.. huhuhuhu..

Pagi nie pon Cute Mum sendiri yang drive beli breakfast.. FIL xda kat umah.. nasib masih boleh drive.. perut tak tersangkut kat stearing.. hihihi...


Oklah.. Cute Mum harap baby nie akan keluar sebelum tarikh serah diri kat Hospital Serdang 27/9/12 nie.. tak sanggup dengar cerita orang kata sakit bila diinduce.. minta doakan sekali yer kawan2..

Sebelum lupa nak ucap tahniah kat Azura atas kelahiran Baby Girlnya pada 22/9/12.. selamat berpantang yer.. 

Jumaat, September 21, 2012

Pengalaman pertama OverDue...

Selamat pagi.. Macam biasa entry autopublish.. Ini first time pakai Blogger wajah baru,, Rasa lain sikit nak menaip entry.. Plan2 belajar balik..

Hari rabu 19/9/12 Cute Mum kena pergi rutin CheckUp 40 minggu.. Inilah pengalaman pertama Cute Mum menghadapi situasi Overdue.. Masa Dania dulu 39 minggu dah bersalin.. Kat dalam family pon takder yang Overdue.. Adalah risau sikit.. Tapi semakin ok bila ada kawan-kawan kat FB yang cerita pengalaman diorang hadapi situasi nie..

Masa checkup, semuanya ok.. Denyut jantung baby pon Normal.. Jadi Nurse kata kita akan tunggu lagi 9 hari lepas EDD sebelum masuk wad.. hari yang ke-10 diorang akan induce.. Kiranya Doktor dah siap-siap bagi Surat Refer Hospital Serdang (Cute Mum yang pilih sebab Dania lahir kat sana) 27/9/12.. 

Harinie dah over 3 hari.. Cute Mum masih belum ada tanda lagi.. Masa time Dania turun darah sehari sebelum bersalin dan kontraksi keesokannya.. Kali nie masih belum ada tanda.. Kadang-kadang jer rasa macam kontraksi.. Pastue ok dah...

Sebenarnya bila dah sampai overdue nie, hati sangat risau tau.. sebab dapat rasa yang pergerakan baby taklah seaktif dulu mungkin dah padat kot.. Walaupon kurang aktif, still cukup 10 pergerakan tue.. Kadang-kadang bila baby diam jer, Cute Mum akan usik sampai die gerak.. Nak puaskan hati.. Takutlah bila dengar ada kes baby lemas atau dah makan berak sendiri tue.. 

Sekarang nie setiap masa Cute Mum tak boleh duduk tenang.. Rasa tak risau dan tak sabar.. Lagi-lagi bila tengok orang yang due date lagi lewat pon dah bersalin dan akan bersalin tak lama lagi.. Cute Mum juga yang masih belum tahu bila.. Harap semuanya akan ok.. Kami betul-betul tak sabar tunggu kehadiran permata hati yang baru nie..

Mungkin nie kebetulan sahaja.. Masa Open House rumah Family aritue, Cute Mum ada jumpa 3 orang kawan yang mengandung.. Sue dah selamat bersalin.. Azura dah warded 2 hari lepas.. Maybe dah bersalin kot.. Cik Jue pulak baru baca entrynya akan bersalin 28/9/12.. Jadi kalau anak Cute Mum keluar bulan nie.. Kami berempat sama-sama melalui tempoh pantang dan anak kami lahir dekat-dekat jer... Cuma berbeza hari.. Seronoknya.. 

Khamis, September 20, 2012

Amik Aura sikit...

Geng mak buyung sorang dah selamat bersalin.. Siapa lagi kalau bukan Sue... Kalau ikutkan masa Raya, Sue ada cakap nak datang tengok Baby Cute Mum sebelum die bersalin.. Tup Tup dia bersalin dulu.. Cute Mum gak yang dok sabar menanti lagi.. Jadi kalinie giliran kami pula pergi melawat Sue n Family.. Dah paling best dapatlah tengok baby baru..

Ikutkan Cute Mum nak pergi time Sue kat Hospital Kajang masa lepas bersalin.. Tapi bila tau kat Kajang, Dania takleh masuk terpaksa canclelah.. Lagipon time tue MIL semua tengah sibuk uruskan Tahlil.. Hari esoknya nak pergi pon tak leh sebab ada kenduri lagi.. Akhirnya semalam dapatlah kami pergi jumpa baby baru...

Kami sampai pukul 8 lebih.. Masa tue Danialah orang yang paling happy dapat tengok baby.. Asyiklah Dania mengadap baby tue.. Kejap dicium.. kejap pegang tangan.. pastue cakap kat Cute Mum, baby tue comel.. Nampaklah camner gayanya bila Dania dapat adik... Nama baby pon sedap tau.. Nanti tunggu Mak Jemah tue publishlah yer..


Tak lama lepas tue datang pula Nad n Family.. Dapat jugak Cute Mum jumpa baby Nayli yang bambam tue.. memang semangat tau.. beratnya pon sama dengan Dania.. hihi... Dania mula-mula wat tak heran pon dengan mainan dan kawan.. Doklah mengadap baby.. Sampaikan Nad nak tengok pon Dania dok menyibuk kat situ.. Dah macam adik die pulak.. Syawal gak relex wat derk jer..

Sementara kami berborak, Akob punyalah rajin didapur.. Buatkan air dan goreng keropok.. Mekasih yer Akob... Buat susah-susah jer.. Rancak gaklah kami dok berborak.. sambil tue dengarlah cerita camner nak bersalinkan baby.. memang lainlah pengalamannya dari 1st baby.. Boleh tambah info baru buat Cute Mum.. Maklumlah Cute Mum nie takder kakak.. Nasib ada sorang kak ipar.. adalah jugak info sikit dari takder.. Cuma bila ada kawan nie, lebih banyak cerita boleh taukan..

Dah pukul 10 lebih kami pon gerak balik.. Sebelum tue, kami minta izin Sue untuk pegang Baby.. Cute Mum nak amik aura supaya baby dalam perut nie cepat-cepat keluar.. hihi.. Wanginya bau baby... Tak sabar tau.. Cuma rasa kekok nak pegang baby yang kecik molek.. Dania cium, baby senyum lagi... lepas tue baby sambung tido.. Biasalahkan baby dalam hari.. tido jerlah..


Semoga baby baru Sue nie akan jadi anak yang soleh yer.. Nanti boleh kawan dengan anak Cute Mum pula... Oh Babyku.. Cepatlah keluar yer.. Mummy, Daddy n Kakak Nia dah tak sabar nie nak peluk cium kamu.. Harap kamu sehat-sehat jer yer...

p/s: Tak sempat nak bergambar dengan Nad & Nayli sebab time tue tab kat daddy.. Rugi2..

5hari sudah pemergiannya...

Selamat pagi semua.. Ini entry autopublish tau.. Cute Mum dok draft jam 2 pagi.. Masa nie dah mula rasa kontraksi.. Tapi tak taulah betul ke tidak itu tanda baby nak keluar.. Jadi sementara melayan sakit tue, Cute Mum taiplah entry tentang Arwah Tok belah Daddy..

Pada 16 September 2012 bersamaan 29 Syawal 2012, Tok telah menghembuskan nafasnya yang terakhir di rumahnya sendiri lebih kurang jam 2 petang.. Inna Lillahi wa inna ilaihi raji'un..

Nak dijadikan cerita masa tue kami semua terlewat nak pergi kenduri kawen.. Elok jer semua dah bersiap tetiba Makcik panggil Daddy n MIL tengokkan Tok.. Katanya pagi tue dah bawa arwah pergi Klinik.. Masa tue Daddy kata die cuma terlewat sikit jer, nampak tok dah hembus nafas terakhir depan Opah & MIL..

Masa tue semua panik samaada betul ke tidak Tok dah takder.. FIL pon panggil Ustaz untuk check.. Kami semua yang ada berdebar bila tengok ustaz check.. Bila die pegang tangan FIL dan cakap Tok dah takder.. Kami semua tergamam dan terus air mata Cute Mum mengalir.. Inilah kali pertama Cute Mum tengok depan mata...

Lepas tue semua pon cepat-cepat hubungi Imam dan Hospital untuk pengesahan dan urusan pengkebumian.. Masa nie Daddy sibuklah buat apa yang patut.. Cute Mum dok dalam rumah jer.. Tak larat dah.. sampailah masa jenazah dah siap dimandikan dan beri peluang untuk kami lihat kali terakhir..

Dania time tue takut nak cium.. Boleh kata Dania selalu gak bercakap dengan Tok Nyang.. dah rumah pon kat sebelah rumah Neneknya.. Kalau main pon selalulah bertegur sapa.. Cute Mum dukung Dania sambil tengok jenazah dikafankan dan dimasukkan dalam keranda untuk dibawa ke Masjib Sg Ramal Dalam untuk disembahyangkan... Lepas tue terus dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Sg Ramal Dalam...


Tok mula sakit diawal Ramadhan.. Lepas tue masa Syawal, Tok hanya terbaring atas katil jer kat rumah.. Dah tak larat nak bangun.. Jadi sepanjang tempoh tue, semua anak dan cucu bergilir-gilir menjaga Tok diwaktu malam.. Perangai pelik tue memanglah ada.. Minum Air Coke.. Minta orang teman hisap rokok.. dll.. Jadi boleh dikatakan kami semua dah bersedia dengan sebarang kemungkinan.. Cuma sentiasa berdoa semoga Tok sembuh.. Tapi ALLAH lebih sayangkan Tok...Semoga rohnya tenang disana.. AMIN..

Rabu, September 19, 2012

Produk Terbaru Dania Bowl ~ Trofi Untuk semua sukan..

Alhamdulillah.. Walaupon kami tengah berdebar menunggu kehadiran cahaya mata kedua.. Tapi Bisnes tetap kami jalankan yer.. Orang kata setiap anak ada rezeki masing-masing.. Bila time Dania kami keluarkan Produk Piala Boling.. Bila ada anak kedua nie, kami dapat luaskan lagi produk yang sesuai untuk kegunaan Sukan lain.. Jadi sekarang taklah kami hanya fokus pada Boling..

Antara Product terbaru yang boleh digunakan untuk semua sukan..

Trofi Kristal.. Yang nie ada lain design lagi.. Batu permata atau sekeping jer.. Cuma yang nie takleh nak poslah.. Kena datang collect atau self delivery..

Trofi = RM70



Medal Besi nie pon boleh digunakan untuk sebarang jenis sukan..


Medal Bunga Raya (001) = RM8



Medal Sport (002) = RM8



Medal Padi (003) = RM8




Selain itu ada tambahan baru untuk Trofi Boling... Jadi adalah pilihan lagi untuk Customer Dania Bowl..

Arcylics Pin + Bola = RM35


Trofi Women = RM8



Trofi Men = RM8


Semua Produk nie boleh dilihat di Fan Page kami @Pin Boling... Nak lebih senang klik jer pic Produk yang ada kat belah atas blog nie...Untuk tempahan boleh hubungi En.Aima : 019-2860132

Semoga bisnes kami bertambah maju.. AMIN...

Selasa, September 18, 2012

40 Minggu sudah...

Harinie sepatutnya due date untuk lahirkan baby kedua nie.. Tapi nampaknya masih belum ada tanda baby nak keluar... Risau?? mestilah sebab takut ada apa-apa kat baby nie.. pastue buat kami tertungu-tungu.. Lagi-lagi dalam keadaan baru jer kehilangan Tok.. Nak buat tahlil semua..


Tapi Cute Mum kena terus fikir positif.. Mungkin betul jugak kiraan EDD tue salah sebab dari awal pregnant dulu pon kena buat 2 kali scan untuk tentukan EDD..

1st scan dulu EDD 29 September 2012... Masa tue doctor wat scan kat Klinik Kesihatan Sg Chua.. Tapi yang Cute Mum pula yakin tarikh 1st period tue.. So Doctor suruh scan balik sebulan lagi..


Bila dah scan kali kedua, bacaan pon masih kurang dari jangkamasa sebenar.. Kurang 1 minggu..Time tue tinggi rahim pon kurang.. 19cm jer..Tapi doctor kata takperlah.. Kita amik balik EDD yang awal.. biar awal jangan lewatkan..

Sebulan lepas tue masa kandungan 26 minggu, Cute Mum pergi scan 3D4D.. Masa nie pon memang nampak kiraan jangkamasa baby kurang dari kiraan.. Kurang 1 minggu.. Jadi EDD lebih kurang 24 September 2012..


Jadi bila dah tengok balik semua info nie, Cute Mum dah tak risau sangat.. Mungkin baby akan keluar dalam minggu nie kot.. Cuma bila jer tak tau.. Harap kawan-kawan doakanlah Cute Mum dapat bersalin dengan mudah yer...

Dikesempatan nie jugak nak ucapkan tahniah kat kawan seperjuangan Sue yang dah selamat bersalin 17 September 2012.. Dah jadi Mak Tang sekarang..


Sekarang tinggal Cute Mum dan Azura jerlah.. Baby siapa yang akan keluar dulu?? Ataupon berkongsi tarikh lahir yang sama... :)


Ahad, September 16, 2012

Hari Malaysia disambut dengan berita sedih..

Selamat Hari Malaysia..

Harinie kami sekeluarga dikejutkan dengan pemergian Atok belah Daddy.. Tak banyak dapat dicoretkan kat sini sebab masa ini mereka tengah menguruskan jenazah. Di sembahyangkan di Masjid Sungai Ramal Dalam dan akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Sg Ramal Dalam juga..

Di harap roh arwah akan tenang disana dan ditempatkan bersama orang-orang yang beriman.. Al-Fatihah...

Nampaknya baby ini tak sempat kenal Tok Nyang nya.. Takperlah.. janji Tok Nyang sempat tengok kakak Dania dari dilahirkan hingga sekarang...


Dania tak nangis pon tadi.. cuma tak berani nak cium.. yang perasan die sangat sebak bila tengok jenazah dikafankan dan diusung ke dalam van jenazah.. Insyaallah ada masa nanti Cute Mum update pasal nie untuk kenangan mereka...

Jumaat, September 14, 2012

Produk Terbaru Dania Bowl...

Selamat pagi kawan-kawan.. Baby masih belum nak keluar.. Saja wat kami tertungu-tunggu... Sampaikan adik Cute Mum pon dah tak sabar.. Bilalah agaknya kan...

Sementara nie Laptop takder.. Takdapatlah Cute Mum nak online sangat.. Daddy minta adik ipar install CS5 &Ai.. Tujuaannya untuk edit logo product terbaru Dania Bowl.. ALHAMDULILLAH.. Ada rezeki baby untuk kami luaskan lagi Produk yang ada untuk memenuhi citarasa pelanggan..

Ini produk baru sampai semalam.. TROFI MEN &WOMEN... Harga yang kami tawarkan RM8/pcs...



Lepas nie akan ada lagi produk lain sampai.. Nanti Cute Mum update lagi.. Harap bertambahlah customer Dania Bowl lepas nie yer.. AMIN..

Khamis, September 13, 2012

Aktiviti dirumah bila bercuti.. Bisnes!!

Harinie dah masuk 4 hari Cute Mum dok rumah.. Memang syok habislah takyah stress pergi kerja.. Cuma masa tue diganti dengan menjaga Dania yang tak sehat dan diri sendiri yang tak muntah-muntah.. Alhamdulillah harinie dah kembali pulih...

Walaupon Cute Mum ada kat rumah, Dania langsung taknak lepak kat rumah dengan Cute Mum.. Penat ajak balik, tapi tetap nak duduk rumah Nenek.. Tak leh nak watper.. Dania pon dah biasa dok rumah Nenek waktu siang.. Ditambah ada kawan bermain.. Memang lupa terus kat Mummy.. huhhuh..




Kadang-kadang kesian gak tengok Dania kena main dengan Lelaki jer... Tapi nak wat camner.. dah itu jer yang ada.. Perempuan baru ada 2 orang.. Sorang demam,kila kecik lagi.. Bila tengok Dania kena buli pon kesian gak.. Cuma Cute Mum malas nak masuk campur.. Biarlah diorang main.. Janji jangan sampai kena pukul ke apa lah.. Biasalah kalau budak-budak bermain.. Kejap ok kejap tak.. Pastue ok balik..

Bila Dania dah kat rumah Nenek, Cute Mum sibuklah update pasal bisnes Pin boling semula.. Baru lepas beli barang untuk Produk terbaru.. Nanti dah settle Cute Mum update kat sini.. Bagi kawan-kawan yang nak order tue, call jerlah yer..

p/s: Harinie Daddy kata ada Customer nak datang tengok Pin Boling.. Cute Mum lah kena layan nampaknya..Harap adalah rezeki masuk..AMIN..

Rabu, September 12, 2012

Mummy pula muntah-muntah...

Beberapa hari lepas Dania muntah-muntah... Nampaknya dah makin sembuh.. Tapi penyakit tue berjangkit pula kat Cute Mum semalam..

Semalam lepas makan Nasi Goreng Ayam dalam pukul 9 malam, balik jer rumah dah mula rasa tak selesa.. Macam pedih ulu hati pon ada.. Tapi biarkan jerlah.. Sempat lagi kemas baju semua.. Bila dah lewat malam dalam pukul 12, rasa tak selesa sangat-sangat... Lama-lama Cute Mum terus termuntah... Habis semua makanan tadi keluar..


Bila malam susah sangat nak tido, pusing kiri pusing kanan.. Rasanya lebih dari 1 jam kot Cute Mum baring cari posisi yang selesa.. Baby pon boleh tahan aktif gak bergerak.. Tue yang menambah lagi rasa kurang selesa..

Pagi tadi bangun time Daddy tengah siap nak pergi kerja, perut rasa memulas.. Pergilah toilet tapi macam biasa, takder apa pon.. Cute Mum teruslah sarapan Air Soya + Biskut Jacob.. Sambil tue dok mencari barang Daddy yang hilang.. Tah mana Daddy letak.. Berhari-hari cari pon belum jumpa.. Tau-tau jer Cute Mum termuntah...

Nasib sempat tahan sampai ke sinki.. Pastue apa lagi.. Teruslah muntah dan muntah.. Sakit gak perut nie bila kita muntah.. Sekarang nie rasa dah lemah sangat pula.. Daddy ajak pergi Klinik, Cute Mum malas sebab petang nie nak pergi CheckUp 39 minggu... Harap lepas nie makan taklah muntah lagi.. Kesian baby... Dania Alhamdulillah nampak beransur pulih..

Nie betul-betul dugaan nak sambut kedatangan ahli baru.. Apa pon kami harap baby nie akan keluar dengan mudah dan sehat... AMIN..

Selasa, September 11, 2012

Dup Dap tunggu Baby, Dania pula sakit...

Hari Ahad petang, lepas balik dari rumah Family Cute Mum, kami berdua plan nak cari barang untuk Bisnes Pin Boling.. Tapi terpaksa tinggalkan Dania dulu kat rumah MIL sebab takut Dania tido time nak cari barang..Susah nanti.. Maklumlah Cute Mum dah tak larat nak dukung Dania atau angkat barang yang berat.. Jadi malam tue Dania terus tido sana..

Esoknya masa Daddy dah pergi kerja, Daddy call bagitau Dania muntah-muntah... Cute Mum pon risau sangatlah.. Lepas kemas apa yang patut terus pergi rumah MIL tengok Dania.. Mak kata Dania bangun tido jer muntah.. Lepas minum susu pon muntah lagi.. Memang nampaklah Dania tak larat..

Bila Cute Mum tanya nak dok mana, dia kata nak dok rumah Mummy.. Cute Mum pon bawalah balik.. Lepas tue Dania ajak baring atas katil kat bilik.. Sambil tue kami berborak dan main games.. Akhirnya Dania tertido.. Daddy yang kononnya nak balik awal hantar Dania pergi Klinik pon tak jadi..

Bila Dania dah bangun, Dania minta susu.. Habis minum sebotol tiba-toiba Dania kata sakit perut.. Adalah cirit sikit.. Dah tue nak muntah, tapi Dania tahan.. Masa tue badannya dah mula panas.. Sepanjang masa nak berdukung.. Senak jugaklah perut nie bila dukung.. Baby pula start kickboxing.. Die marah kot.. huhu..

Last-last pujuk Dania bagi Cute Mum duduk.. Mula-mula merengek gak nak sandar kepala kat bahu.. Cute Mum tak larat nak layan.. Lama-lama Dania pon ok..



Bila pukul 3petang, Cute Mum dah lapar nak makan.. Mana sempat nak masak.. So dengan muka tak malu pergi makan kat rumah MIL.. Dania terus nak lepak sana.. Manja dengan nenek pula... Cute Mum balik rumah dah tido sampailah Daddy balik...

Bila malam, Daddy kata Dania nampak dah sehat.. Die siap main berlari-lari n masuk reban ayam kat belakang rumah Atok dengan Iman... Tapi pukul 9 lebih masa dalam perjalanan nak bawa FIL makan kat Mulana Serdang, Dania muntah.. Terus berhenti tepi jalan dan bersihkan dulu.. Dah tue Dania tido sepanjang kami minum..

Dah hantar FIL balik rumah, Daddy terus ajak pergi Klinik Zalfah kat Fasa 4 Tambahan.. Masuk jer ramailah budak-budak yang demam.. Kesiannya.. Time nie pulak perut Cute Mum asyik mengeras jer.. Risau gak kalau tetiba sakit.. Alhamdulillah ok.. Dania makan ubat dan terus tido malam tue..


Bermula dari malam semalam, Cute Mum nak tido pon dah tak senang.. Rasa baby bergerak kat belah bawah jer.. Terasa baby tendang.. Harinie dah 39 minggu.. Lagi seminggu nak sampai EDD.. Harap sempatlah Dania sembuh dulu sebelum Cute Mum bersalin.. Kesian tengok Dania muntah-muntah...

Teringin Kek Coklat....

Sejak lagi beberapa hari nak bersalin, Cute Mum sangat-sangat teringin nak makan Kek coklat.. Tak taulah kenapa.. Daddy pon sama.. Die pon mengidam jugak kot.. huhu... Disebabkan terliur dengan Kek Coklat hasil tangan Nana.. Cute Mum balik jer dari Checkup terus pergi Secret Recepi..

Keknya sangat sedap.... Syukur dapat makan...


Mungkin dikatakan rezeki baby, Cute Mum sempat jugak merasa Kek coklat Nana buat masa Jamuan Raya Nana n BFF... Serius memang sedap dan banyak tau Cute Mum makan.. Nak tapau balik rumah segan...hihi..


Lagipon hari Sabtu time Open House kat rumah Family Cute Mum, Kak Norr dah bawakan 4 bekas Kek Coklat... Cute Mum baru makan 1, Daddy makan 1.. Lagi 2 tertinggal kat rumah Mak.. Rasanya dah selamat kot diorang makan.. Kek nie pon sedap... Rasa macam nak order lagi jer.. Sempat ke nak makan ??


Ingatkan Cute Mum n Daddy jer teringin makan Kek.. rupanya Dania pon sama,.. Tapi Kek Dania special.. Ada Angry Bird...



Erm... Sedapnya... Baby... Mummy dah makan Kek Coklat tau.. Nanti jangan air liur meleleh pulak macam Kak Dania.. Masa tue Biskut Kapal Terbang yang Mummy idamkan tak dapat cari...

Isnin, September 10, 2012

Kawan-kawan blog yang hadir...

Tadi dah cerita pasal Rumah Terbuka Family Cute Mum kan.. Kalinie nak cerita pasal kawan-kawan blog yang sudi hadir.. Tapi diorang datang bukan pada masa yang sama, so senang jugaklah nak berborak...

Kalau tahun lepas Nana sorang jer yang datang sebab Cute Mum last minit sms mana no yg ada dalam HP.. tahun nie awal-awal dah jemput kat blog.. sms tak sebab tak semua no hp Cute Mum simpan sejak tukar Tab.. maaflah reti guna amik gambar , online n games jer..


Tetamu pertama yang hadir mestilah orang paling dekat dengan kami.. Kak Norr & Family.. Dania awal-awal lagi dah aim nak bermain dengan Baby Eya.. Dulu masa mereka datang beraya kat rumah, Dania tak habis-habis main dengan Baby Eya...


Meriahkan anak-anak kat Norr.. Mana taknya.. semua sedondon warna pink..


Sebelum Kak Norr balik, wajib minta PtohoG tak berbayar Cute Mum snap gambar wat kenangan...



Tak lama lepas tue datang lagi sorang rakan Blog.. Azura.. semalam masa kat rumah Diah dah jumpa, harinie jumpa lagi.. Sebenarnya Azura nie kawan sekolah Kak Ipar a.k.a Sweetmama.. Sementara Cute Mum layan tetamu dan kemas, diorang berborak lah dulu.. Bila dah senang, kami sambung berosip pulak.. Masing-masing tengah syok beraya sakan sebelum bersalin.. Baby siapalah keluar dulu agaknya..


Tak lama lepas tue datang lagi seorang kawan blog.. Cik Jue n Family.. Dulu kami pernah gak jumpa tapi tak borak lama pon.. Kebetulan terjumpa kat Ramal Junction.. Kami sekeluarga tengah makan Satay.. Kalinie barulah dapat borak.. Kalau dah nama blogger, bila jumpa kali pertama, borak macam dah kenal bertahun.. Hubby Cik Jue pon peramah.. Memang sakanlah kami borak.. Yang nie pon tetamu yang pregnant jugak.. Geng adik Danialah..


Si Farisyah taknak makan sebab dapat bermain dengan diorang nie.. Pastue sporting abis nak bergambar beramai-ramai.. Tapi semua timing pandang kamera tak tepat.. Snap jerlah.. Masa nie hujan dah mula turun.. Kesian mereka kena redah hujan pulak..


Dah lewat petang sampai lagi sorang kawan blog yang dah macam geng kamcing nie.. Mesti hubby Pn Suraya nie jeleskan.. Sebab bila kami dok duduk berdua, memang tak heran dah die kat tepi.. hahah... Yang kelakar tengah borak pasal perkembangan anak mula merangkak bila, tetiba Daddy boleh menyampuk yang die lahir-lahir jer boleh terus berjalan.. Akob yang dengar terus tersedak..hahah.. Tah apa2 Daddy tue... Lama gak kami berborak.. Bila nak balik.. Wajib bergambar dulu.. Yang bestnya hubby Pn Suraya nie memang sporting nak bergambar bersama.. Kalo Daddy lebih rela tolong snap gambar.. Terbaiklah Akob.. Takyah jadi blogger dah terkenal.. hihi.. Gurau jer..


Mekasih yer pada 4 orang kawan yang sudi hadir.. Pada yang tak sempat datang tue, insyaallah kita dapat berjumpa di masa dan tempat lain yer. Seronok bila makin lama makin bertambah kawan.. Dan anak-anak pon dapat ramai kawan..

p/s: Kalau perasan, hari tue 3 orang yang datang pregnant.. Kalau semua datang serentak, boleh amik gambar bersama perut nie..

Rumah Terbuka Keluarga En Mazlan...

Alhamdulillah.. Hari Sabtu 8 September 2012, Majlis Rumah Terbuka Family Cute Mum berjalan dengan lancar walaupon macam biasa pasti hujan.. Tetapi tetamu tetap juga datang dari Tengahari hingga ke malam.. Beruntung jugak belum bersalin.. dapatlah rasa kemeriahan tue bersama-sama...

Tengoklah wajah ceria Cute Mum yang tengah sarat menunggu hari.. Lagi 9 hari menuju EDD...


Makanan yang disediakan untuk tetamu juga ada banyak pilihan.. semuanya dimasak oleh Katering Puncak Sakti.. Bisnes Mak & Ayah.. Dibantu oleh adik beradik dan jiran tetangga.. Mekasih yer pada yang membantu siapkan juadah untuk tetamu kami...


Nak tau apa makanan yang ada.. Tengoklah gambar-gambar nie.. Dari Nasi Beriyani, Laksa, Pelbagai mee soup.. Lemang, Nasi Impit, Makaroni Bakar (Sweetmama buat) Dadih, Tapai dan kuih muih.. Rugilah siapa yang tak datang makan.. Kompom kenyanglah...hihi..




Bila orang lain dah tolong masak, masa majlis kami adik beradiklah yang tolong kemas meja dan pastikan semuanya lengkap.. Rajin tak Cute Mum..hahaah... Baby memang baik jer haritue.. Macam tau-tau Mummynya sibuk..



Bila dah tengahari, tetamu pon mula serbu rumah kami.. Ramai kawan-kawan Ayah, Mak mula datang.. Saudara mara selalunya datang part malam..



Kalau nak tau.. Setiap tahun kawan Daddy kerja Posmen nie mesti akan datang.. Rasanya memang rezeki die kot sebab setiap kali kami buat Open House, time die kerja hantar surat kat area sini.. Mak & Ayah mestilah jemput makan.. Lepas die settle buat kerja, barulah datang makan...


Cucu Atok n Nenek pula pandai buat hal sendiri.. Main dengan kawan-kawan.. Jadi bolehlah kami semua buat kerja dengan tenang sambil layan kawan-kawan yang datang..




Tahun nie tetamu tak datang serentak.. Kira senanglah nak siapkan tempat makan.. Dalam rumah boleh digunakan untuk family.. Yang paling comel dapat jumpa twins nie.. Dania sangat excited nak tengok.. Kebetulan diorang sampai time hujan.. Memang dok dalam rumah jerlah..


Masa Family Daddy sampai, Daddy takder pulak.. Daddy hantar makcik Cute Mum kat Kajang.. Macam tahun sebelumnya.. Time mereka sampai mesti hujan.. Tak dapatlah nak bergambar.. Snap pakai Tab jer..


Dah petang baru hujan reda.. Tetamu pon masih sikih berganti datang.. Kami pon silih berganti bersiap untuk menjamu tetamu dengan Menu lain sebagai tambahan mana yang dah habis..Sementara Cute Mum layan tetamu, Acik lah yang siapkan Dania..


Lepas tetamu Cute Mum balik, giliran Cute Mum pulak mandi dan bersiap.. Kebetulan dekat lorang yang lain ada Majlis Malam Berinai.. Diorang siap bakar Bunga Api lagi.. 1 keping jer sempat snap..


Malam memang saudara mara ramai yang datang.. Jiran India juga datang.. Nie baru dikatakan 1 Malaysia.. Tak kira perayaan agama apa, kita sama-sama sambut..


Cute Mum pakai baju sama lepas mandi tau.. Jangan kata tak mandi pulak.. Malas nak bawa baju banyak2 semalam sbb tak sempat nak gosok.. huh..


Dekat pukul 9 malam, Dania dah tak larat.. Pangku Dania sambil berborak tau-tau die dah tido.. Letaklah kat sofa...


Cute Mum sempat lagi online.. Baca komen kawan kat FB... Kot-kot ada yang nak datang lagi ker.. Malam tue dah takder yang nak datang.. So layan saudara mara jerlah..


Lebih kurang pukul 11 malam, tetamu pon dan ansur kurang.. Superhero datang membantu kami sekeluarga..hahahah.. Poyo jerlah Daddy nie.. Kami kemas-kemas cepat-cepat sebab semua dah tak larat..


Cute Mum nak tolong, tapi dah tak larat.. Daddy marah Cute Mum buat kerja.. Oklah.. Cute Mum serender.. Nak masuk rumah dah rehat.. Sebelum tue amiklah gambar berdua sebagai kenangan.. Takder langsung gambar kami berdua mahupon bertiga.. Nampak sangat masing-masing sibukkan..


Oklah.. Sampai sini jer cerita pasal Rumah Terbuka Family Cute Mum untuk tahun 2012.. Terima kasih pada yang sudi hadir dan mana yang tak sempat datang, jangan sedih-sedih.. Ada rezeki tahun depan kami buat lagi... :)

 

CUTE MUM - My Cute Little Diary..... Designed by Whitey Mommy