Klik untuk melihat Koleksi Dania Bowl!

Isnin, Disember 31, 2012

Gaji Pertama penutup Tahun 2012....


Alhamdulillah... harinie dah genap sebulan Cute Mum berkerja di Ofis baru nie.. Memang tak terasa pon dah sebulan sebab kat sini walaupon tak dapat online macam dulu-dulu, tapi suasana kerja kat sini sangat best.. Ofiicemate n bosses pon sangat ok.. Rasa tak menyesallah berhenti kerja dari ofis lama.. 

Lepas Cute Mum hantar Sara pergi Checkup, kat atas meja ada 1 sampul surat... 


Rupanya berisi Payslip gaji pertama Cute Mum disini.. Rasa macam terharu sangat.. Lagi-lagi position Cute Mum dah berubah.. Nampak sangat dah lari dari bidang yang Cute Mum belajar.. Tapi sangat seronok nak mendalaminya...


Gaji dah pon clear semalam.. Duit pon dah guna untuk bayar pengasuh Sara dan beli Cooler Beg baru n barang Sara yang lain.. Barang Dania, tunggu Daddy dapat gaji dulu.. Sebab cuti tahun baru nie boleh guna dulu untuk jalan-jalan...

Cute Mum harap akan terus gembira bekerja disini.. Bulan terkahir tahun 2012, beri kenangan manis buat Cute Mum dimana tiada stress masa kerja dan dah tak malas nak bangun pagi dah.. hihi....

Selamat Tahun Baru 2013 buat semua...Kita jumpa lagi di tahun hadapan yer... Esok nak habiskan masa bersama anak-anak... :)

Sara pergi Checkup 3 Bulan...

Selamat pagi semua... Saya dah berusia 3 bulan.. Alhamdulillah sampai kehari ini saya masih minum susu mummy... Mekasih mummy bekalkan susu yang cukup untuk saya semasa mummy kerja.. bila balik, jaga-jaga... saya akan terkam mummy bagi susu kat saya lagi... hihihi....


Alhamdulillah Sara dah 3 bulan sekarang.. Sara pon dah makin bijak sekarang.. Bila Cute Mum balik kerja jer, Sara dah jeling-jeling.. Ikut jer kelibat Cute Mum.. Kalau Sara rasa Cute Mum tak ambil die.. Mulalah nangis.. Cute Mum tau yang Sara tengah menunggu sesuatu... Apalagi kalau bukan nenen... Biasalah budak kan.. Sama gak macam Dania dulu... Cuma beza Dania minum fm masa kat rumah nenek.. Bila dengan Cute Mum, melekap jerlah...

Hari Rabu, 26/12/12 Sara ada appoitment kat Klinik Kesihatan.. Haritue Cute Mum kena drive sendiri sebab Daddy ada banyak kerja... Mula-mula risau gaklah sebab ini first time nak letak Sara kat car seat... Nasiblah Sara ok jer sepanjang perjalanan... Sara khayal tengok luar... Mungkin masih dalam keadaan mengantuk lagi kot...


Kami sampai klinik orang dah tak ramai.. Masa tue kul 10 pagi.. Jadi taklah tunggu lama nak timbang dan jumpa nurse.. Cuma yang lama tunggu giliran jumpa doktor kat tempat pesakit luar.. Cute Mum nak tanya pasal mata belah kanan Sara yang dari lahir berair & bertahi mata jer.. Risau walaupon selama nie tanya doktor kata biasa jer... Yang kelakar, bila time giliran Sara jumpa doktor boleh pulak Sara nak tido.. Doktor tanya pasal Sara, pastue Sara boleh bersuara macam orang mamai yang cakap nak tido.. Dan-dan Sara pon tido... huhuhu.. Doktor cuma bagi ubat titis jer buat masa nie..

Sebelum balik Sara kena cucuk.. Penat gak kejutkan Sara sementara tunggu giliran.. bila sampai giliran, Sara still taknak bangun.. sudah.. kejut-kejut.. Sara terjaga sikit tapi mata pejam.. Takder pilihan nurse cucuk jugak.. Sara terkejut n nangis sekejap pastue terus sambung tido... Selesai letak dalam car seat, Sara masih tido dengan lena sampailah Cute Mum hantar ke rumah pengasuh...


Sara yang tembam... Beratnya sekarang 5.6kg.. bulan lepas 4.8kg.. Memang membesar dengan sehat.... Panjang tak pasti berapa sebab nurse tak tulis.. rasanya naik lagi kot dari bulan lepas sebab ada baju yang dah senteng...

Settle uruskan Sara, Cute Mum terus pergi 3 bank atas urusan kerja... Memang rasa lain sikitlah sebab dulu takder keluar bank in cek ke apa.. Sekarang kat company baru dah duduk bahagian akaun, memang kena buatlah... Yang tak syok pergi bank naik kereta, susuh cari parking.. Cute Mum terpaksa parking jauh dan jalan kaki... Dah lapar singgah dulu makan Asam Pedas kat Melaka Kitchen sengsorang... Daddy tak dapat temankan sebab ada kat Shah Alam time tue...


Daddy jeles bila Cute Mum cakap tengah makan Asam Pedas... Licin tue pinggan... Perut kenyang, balik ofislah...

Jumaat, Disember 28, 2012

Jalan-Jalan @ Nilai 3 cari apa??

Malam Krismas kami pergi main bowling kat Endah Parade.. Hari cuti Krismas kami plan nak siapkan tempahan pin boling.. Tetiba tengahhari tue Mak Cute Mum call ajak pergi beli barang kat Nilai 3.. Tapi tukar kepada waktu petang... Jadi kami bertiga jer pergi sebab Daddy nak kena hantar Tempahan kat Gombak...

Rasanya dah lama gak tak turun Nilai 3 nie.. Dulu masa nak kawen rajinlah datang cari barang.. Nie adik-adik belum nak kaewen, kami pergi untuk Sara dulu.. Untuk apa yer??

Sebenarnya benda nie dah lama dalam perancangan kami.. Tapi tak jadi lagi sebab tak cukup budjet.. Mungkin dah tertulis ini rezeki Sara, Atok & Nenek tolong bantu sediakan makanan & khemah untuk Majlis Cukur Jambul Sara... Buat kat rumah MIL.. Jadi kos yang lain kami lah yang tanggung... Bagi kami itu pon dah cukup memadai.. Biasalah modal nak buat kenduri zaman sekarang bukan sikitkan... Dulu masa Dania pon sama gak.. cuma buat kat rumah Family Cute Mum..

Kami sampai Nilai 3 pukul 6 petang.. Misi pertama mencari Bunga Telur.. Ayah parking kereta kat satu tempat, kami jalan kaki jer....



Banyaknya Bunga Telur.. Tapi nak cari yang sesuai dengan tema budak-budak susah jugak.. Banyak desigan untuk orang kawen.. Pastue harga boleh tahan mahal gak..



Tak jumpa yang berkenan kat kedai nie kami ke kedai lain pula.. Dania jugak yang pening.. Asyik jalan pergi sana sini.. Mesti tengah cari benda nak dibeli tue...


Sepanjang kat sana Sara dengan Atok jer... Taklah meragam sangat sebab dah cukup tido.. Cuma bila dah lama lapar kot...



Tengok muka Sara yang sibuk tengok sana-sini.. Macam paham jer yang tengah shopping barang untuk die.. Dania dah happy sebab dapat paw mummy belikan belon.. 



Dah selesai pilih Bunga Telur, misi mencari kain untuk buat Goodie bag pula... Isi apa pon belum pikir lagi... Nantilah bila datang idea tue barulah buat...



Dah pukul 8 malam kami pon beransur pulang.. Haritue saja dah habis RM100 untuk Bunga Telur, Butterfly & Kain Goodie Bag..  Pas dapat gaji nanti nak beli barang hiasan buai, marhaban dll... Baju kami tinggal Lieya jahitkan jer..


Elok kami nak balik jer dari Nilai 3 tue, ada pertunjukan bunga api... Cantik... Dania pon suka tengok.. Pastue Ayah kata nanti New Year ada sambutan kat Putrajaya.. Rasa macam nak pergi.. Tapi tak taulah Daddy nak ke tak.. Sebab Sara takleh dalam keadaan bising-bising sangat nie... 

Khamis, Disember 27, 2012

Bila Dania mula ketagih....

Sejak Dania dapat main bowling kat Wangsa Bowl minggu lepas, nampak sangat Dania dah mula ketagih..Dania jadi budak yang rajin membantu Daddy sampai lewat malam.. Daddy pon pelik tengok Dania rajin sangat.. Bila Daddy tanya kenapa Kakak rajin sangat nie?? Nak bodek apa2 lah tue.. Nak tau apa Dania cakap? A'ah.. Kakak nak bodek bowling.. huhuu.. Dah makin pandai Dania minta main boling...

Jadi hari Isnin, malam Krismas, Daddy ada janji dengan geng Dania Bowl & Co. main bowling kat Megalanes Endah Parade.. Dania sukalah sangat.. Tak sabar nak main.. Tapi sayangnya yang lain datang lewat....


Jadi sementara menunggu yang lain sampai, kami pon tengok budak-budak kecik training Bowling... Dania sangat kusyuk tengok tau... Sambil makan jagung, mata tengok mereka nie jer...


Tadi yang budak baru belajar.. Yang baju putih nie budak yang dah ada basic dah..Bila tengok Cute Mum pon terasa nak belajar gaklah.. 


Dah pukul 10 lebih barulah semua sampai.. Dania pon bersiap nak main... Die siap kata nanti kakak nak main cam abang-abang tue tau.. huu.. Daddy.. Simpanlah duit yer untuk hantar Dania belajar bowling nanti kalau betul-betul die minat..


Ok.. Dania dah siap nak beraksi... Mummy duduk jaga Sara dulu yer...


Tue dia Dania membaling... Daddy tolong letak bola kat lane dan Dania tolak... Buat masa nie Dania belum larat lagi nak angkat bola boling tue.. Dapat tolak pon jadilah kan..



Sara nie pula kejap tido kejap bangun.. Cute Mum nak main pon susah.. Last-last kami gilir-gilir jaga Sara macam biasa juga.. Mana boleh tahan duduk tepi jer.. Nak jugak main sekali...



Cute Mum main 2 game jer... Itu pon akak kaunter dah cakap takleh sambung main sebab diorang dah nak tutup.. Daddy kata nak pergi sambut Krismas ker? hihi... Point Cute Mum yang tak berapa nak tinggi.. Maklumlah dah hampir setahun tak main... Catatan point sebelum nie ada kat entri ini... Paling tinggi pon 156 jer... Nak kena training lagi dan lagi...


Eh.. Tadi kata Dania yang ketagih.. Nampaknya Mummy pon ketagih jugak.. hihi...

Isnin, Disember 24, 2012

Tidakkkk... KUTU menyerang!!!

Nielah benda yang paling Cute Mum tak suka terjadi pada ahli keluarga.. Tapi nampaknya benda nie dah pon terjadi.. hukhukhuk..

Hari Jumaat lepas, balik jer kerja MIL terus cerita yang die jumpa KUTU kat kepala Dania.. Mak kata adalah dalam 3 ekor.. Telur kutu pon ada jugak.. Terus seriau Cute Mum dibuatnya.. Yerlah.. Bila sorang kena, kompom yang lain boleh kena.. Kami pon pelik dari mana Dania dapat kutu?? Nie first time kena nie... 

Hari Sabtu kami keluar beli barang bisnes.. Sambil tue dalam kereta Cute Mum cek lah kepala Sara.. Risau gak kalau-kalau Sara pon kena... Sekali tue tengok ada gak telur kutu.. Cute Mum jumpa kutu yang comel-comel merayap kat kepala Sara.. Tensionnya.. Kesian Sara... Pastue Daddy kata, tah-tah Sara pembawanya.. Tahlah.. Mungkin juga.. Tapi takkan Cute Mum nak pergi tanya direct time tue kat Pengasuh Sara.. Ada pula yang kecik hati pulak nanti.. Takper.. Nanti try tanya dengan cara baik...

Sebelum balik rumah lepas beli barang, kami pon singgah farmasi untuk cari pembunuh kutu nie.. Biasanya zaman kecik-kecik dulu kami pakai yang shampoo punya.. Kalau yang nie shampoo jer kepala pastu peram..


Tapi sebabkab sikat kutu dah habis, diorang cadangkan beli yang nie.. Caranya lumurkan kat kepala, tunggu 10 minit pastu sikat.. Nanti kutu dan telur-telurnya sekali keluar... 

*google*


Malam tue jugak Cute Mum lakukan operasi kat kepala Dania... Mula-mula oklah.. Dah lama Dania rasa bosan dan nangis kata sakit.. Alasan taknak kena sikat.. Adalah dapat dalam 5 ekor kutu besar... eeee... Geram sugguh.. Rasa nak bunuh-bunuh jer ibu-ibu kutu nie..

Malam nie nak cari lagi Kutu kat kepala anak-anak.. Kesian tengok Dania tergaru-garu kepala.. Sampai luka.. Nie semua sebab kutu tue isap darah... Dan jalan penyelesaian yang lain.. Maybe akan potong rambut Dania lagi... 



Kat Sara, takleh pakai ubat kutu, kena cari secara manual.. Kesian.. kepala Sara pon ada gak luka-luka.. Cute Mum boleh cari time Sara tido dan menyusu... Erm.. Tak sempat nak buat cukur jambul, kepala dah berkutu pulak... huh.


Semalam tengok MIL dah potong rambut takut terkena kutu.. Tapi takder pon.. Cute Mum pon dah cek takder jugak.. Tapi still takutlah sebab dah hari-hari dengan 2 orang nie kan... Harap dapat musnahkan sebelum lagi ramai yang kena..

Jumaat, Disember 21, 2012

My Next Target for Maisarah....

Lagi 4 hari genaplah umur Dania Maisarah 3 bulan.. Alhamdulillah Sara masih lagi BF... Walaupon ada masa Sara tak nak minum sebab sakit.. Tapi Direct tak pernah rejectlah.. Susu Ibu kan sedap.. tue yang Dania pon kadang-kadang mintak jugak nak BF.. hihi..

Dulu Cute Mum nak sangat beli Medela Freestyle.. Syukur dah tertunai pon hajat tue.. Tapi ada lagi yang Cute Mum nak... Perkara nie dah banyak kali Cute Mum cakap kat Daddy... Lagi-lagi bila hari Ahad.. Sebabnya haritue mesti Cute Mum akan pening nak selesaikan macam mana...

Nie lah perkara yang sangat merisaukan Cute Mum sekarang...


Nampak tak bertapa sendadnya Freezer kami nie.. Setiap hujung minggu akan ada 15-10 storage bags baru nak masuk.. jadi tak taulah camner nak susun dah.. Kadang-kadang terpaksa letak secara beperingkat.. dah beku yang 5, alihkan ke tempat lain, pastue masukkan yang lain lagi..  Sekarang makanan basah pon dah tak muat letak.. Nasiblah Daddy memang ajak makan kat luar jer sekarang sebab nak cepat buat kerja.. Tempahan tengah banyak.. Kalau tidak?? Pening.. pening..

Cute Mum takderlah merungut dengan masalah nie.. Sebab ini semua rezeki untuk Sara.. Cuma risau kalau ada stok yang akan expired.. Sekarang pon masih guna stok bulan Oktober... Sayang tau kalau nak buang.. Jadi Cute Mum ada cadangkan kat Daddy nak beli Freezer baru khas letak stok EBM Sara.. Kalau letak kat situ boleh tahan 6-12 bulan... Sekaligus selesaikan masalah freezer yang sendad tue..

Cute Mum dah servey beberapa freezer.. Ada yang Chest Freezer, ada Upright Freezer.. Ada pro dan con untuk dua-dua jenis freezer nie.. Dan harga pon berbezalah.. 

Cute Mum minat dengan Upright Freezer nie.. Senang nak susun stok EBM ikut FIFO (FIrst In First Out) dan mudah nak amik.. Cuma kelemahannya, pintu besar dan boleh sebabkan udara panas masuk.. Jadi amik masa lama untuk sejuk semula.. Jadi tenaga elektrik bertambahlah sikit.. Harga pon boleh tahan mahal gak..

ELBA UPRIGHT FREEZER (EUFA1185) 0

ELBA UPRIGHT FREEZER (EUFA1185)

RM 999.00



Kalau ada duit lebih lagi, boleh beli yang lebih besar.. 


ELBA UPRIGHT FREEZER (EUFA2117) 0

ELBA UPRIGHT FREEZER (EUFA2177)

RM 1,299.00

Kalau tak dapat yang upright freezer tue, dapat beli yang chest freezer nie pon jadilah.. harga murah sikit dan kurang guna elektrik sebab pintunya belah atas.. Cuma nak kena membongkoklah sikit bila nak amik dan kena betul cara susun supaya tak tertinggal stok sampai expired..

ELBA FREEZER (EF1181) 0

ELBA FREEZER (EF1181)

RM 599.00

Daddy kata akan dipertimbangkan.. cuma bukan sekaranglah.. sebab duit banyak dah habis beli stok pin boling.. biasalah bila bisnes sendiri, kenalah guna duit masing-masing untuk modalkan dulu.. Takper.. Selagi boleh sumbat Cute Mum sumbatlah dulu.. Insyallah ada rezeki Sara tue nanti kan... Yang penting sekarang teruskan mengepam.. :)

Khamis, Disember 20, 2012

Medela Freestyle idamakanku dah sampai... :)

Hari yang sangat gembira bila benda yang Cute Mum idamkan telah sampai ditangan... Malam Selasa lepas balik kerja gigih ajak Daddy pergi amik Freestyle nie... Kesian Daddy kena stop buat tempahan semata-mata nak penuhi permintaan isterinya yang dah tak menyabar nie..



Hasil dari duit simpanan sendiri dan jual swing dapatlah RM1100.. Jadi Daddy tolong top upkan lagi RM400... Rasa bertuah sangat bila Daddy sokong niat Cute Mum nak terus BF Sara.. Alhamdulillah sekarang Sara dah minum ikut sukatan semula.. Tue yang bertambah semangat Cute Mum nak mengepam..  Pasnie takder lah alasan nak stop buat Pin Boling sebab pump.. Boleh buat kerja sambil pump...

Bila Mummy dah dapat barang yang diidamkan, Dania pon minta gak barang yang diidamkan.. Selipar Barbie.. So kami jalan-jalan kat Downtown Mines dulu.. Kat sana, sempat lagi rembat legging untuk Sara.. Jadi Daddy kata, dah adil yer.. Semuaaaaaanya dapat.. Daddy jer tak der.. hihi...

Walaupon sampai rumah dah 2 pagi, urusan mensterilkan barang-barang pump kalau tak esok nak pakai pump apa? Cute Mum tidokan anak-anak dulu.. Pastue baru buat kerja & tolong Daddy..

Nielah 1 set yang ada dalam kotak Medela Freestyle.. Semua barang-barang yang berkenaan kena disterilkan.. cuma getah kuning.. yang tue tak boleh dipanaskan sebab nanti kembang dan boleh effect suction..


Bateri pula kena charge selama 24 jam untuk kali pertama.. Kat rumah tak cukup charge, sampai ofis esoknya Cute Mum pakai plug dan sambung charge bateri kat cubicle...


Mula-mula memang rasa lainlah bila buat double pump.. Selalukan single.. Pastue rasa best sikit pump guna breastshield yang saiz L.. Takder pon meleleh susu kat tepi.. Dalam masa 15 minit pump, dapat penuhkan 2 botol serentak.. Kira 10oz dalam masa 15 minit.. Memang cepat... Pasnie bolehlah Cute Mum jimatkan masa untuk 1 sesi pump...

Kepada kawan-kawan yang nak beli Medela Freestyle nie jugak, boleh beli melalui Cute Mum jer... Sebab akak yang jual nie takder blog atau FB, die cuma nak support Breastfeeding..

Medela Freestyle 
RM1500
SMS : 013-2870132

Rabu, Disember 19, 2012

Gembiranya Dia.....

Hari Sabtu malam yang lepas, Cute Mum pon dah kebah dari demam.. Jadi Daddy ajak join kawan-kawannya main Boling kat Wangsa Bowl, Wangsa Maju... Punyalah jauh.. Daddy kata saja nak bagi Dania happy main Boling.. Dari haritue die minta nak main boling lepas tengok Mummy & Daddy jer main masa Dania Bowl & Co Bowling Tournament kat Endah Parade..

Kami nie sangatlah jarang keluar ke area Wangsa Maju.. Siap pakai google lagi nak cari tempat nie.. Pastue nak parking kat mana pon kami tak tau.. Dah parking jauh dari pusat boling... huhu.. Dania yang tengah excited nak main, tak kesah pon nak jalan kaki sendiri... Sara pula mestilah duduk baik jer dalam Stroller..

Kami sampai jer tengok ramai sangat orang... Nasib baik kawan Daddy dah booking lane dulu... Taklah lama kami menunggu.. 


Dania pon dah tak sabar nak membaling nie... 


Ok.. Lane pon dah dapat... Jom kita bersiap.. Mummy pon nak main jugak nie.. Nak training lagi... Sementara tue, Wife kawan Daddy tolong pegangkan Sara...


Dania pula takder kerja.. Dok jadi papparazi.. Habis semua benda die amik gambar.. sampai lantai pon dia amik.. Nantilah ada masa Cute Mum amik gambar-gambar tue dari HP Daddy..


Ok.. Masa untuk Dania main...


Daddy tolong Dania kat lane...


Dania lari sebab malu bolanya masuk longkang.. hihihi...


Cute Mum main tak sampai setengah lagi, Sara dah meragam.. Rsanya Sara takleh tido sebab keadaan bising dan bunyi lagu yang kuat.. Puaslah pujuk.. Tapi tak leh jugak.. Akhirnya Daddy habiskan baki game Cute Mum...


Dania pula main 1 game jer.. Die nak main gurau-gurau dengan Cute Mum & Adik.. Yang nyata malam tue Dania memang sangat-sangat happy.. Jelas terpancar kat wajah die..Yerlah.. Kami berapa bulan nie sibuk sangat dengan tempahan.. Memang masa nak berguaru makin kurang.. Time-time camnielah gunakan sehabis baik untuk bersama anak-anak...

Isnin, Disember 17, 2012

Terkena INFLUENZA..

Salam hari Isnin.. Alhamdulillah Cute Mum dah masuk kerja semula... Kalau nak tau hari Jumaat lepas Cute Mum tak larat nak datang kerja.. Mula-mula risau gaklah sebab baru 2 minggu kerja dah MC.. Tapi Daddy kata dah tak larat tue rehat jerlah.. Mesti diorang paham.. Lagipon bukan takder MC...

Cute Mum mula tak sehat hari Rabu.. Masa tue balik kerja memang dah cakap dengan Daddy malam tue lepas makan akan tolong buat Pin Boling... Tapi sebelum tue kenalah tidokan Sara dulu.. Tengah susukan Sara, rasa kepala berat sangat.. Sara dah tido, Cute Mum pon baringlah kejap.. Tau-tau jer dah pukul 3 pagi... Memang rasa bersalah sangat kat Daddy sebab memang tau banyak kerja nak buat.. Time bangun tue dah rasa macam nak pitam.. Daddy kata rehat jerlah..

Pagi Khamis tue Cute Mum bangun jer kepala berdenyut-denyut.. Nak mandi, kena air sikit jer dah rasa sejuk sampai ke tulang.. Mengigil-gigil.. Tapi gigihkan juga pergi kerja sebab aritue kena pergi bank n bayar bil.. Dah settle sampai ofis, kepala pening gak.. makan panadol pon tak beri apa-apa kesan.. Masih gak berdenyut.. Pastue badan mula rasa panas nak demam.. Nak rehat takleh pulak, banyak kerja.. Tahan jerlah sampai balik...Bawa kereta balik pon rasa takut sebab takleh nak fokus.. 

Sampai rumah, memang tak larat sangat dah.. Makan pon tak lalu... Dok susukan Sara sambil baring kat depan tv tengok Bola... baru 30 minit, badan rasa sakit-sakit jer.. Cute Mum pon terus bawa Sara masuk bilik n tido.. Kaki pon rasa lenguh-lenguh.. Tak pernah rasa demam sampai tahap tak larat camnie..Dalam hati risaulah kalau terkena virus apa-apa ker... Lagi-lagi masa lepas pergi Water World @ I-City aritue orang kata pasal Wabak Kencing Tikus.. Takutnya kalau terkena camtue...

Malam tue pukul 11 malam, Daddy bawa Cute Mum pergi Klinik Zalfah kat Fasa 4 Tambahan Bdr Baru Bangi.. Sekarang kami lebih suka pergi kat sini.. Doktornya punya penjelasan memuaskan hati... Doktor kata Cute Mum terkena Influenza.. Tapi tak pasti apa lagi.. Die kata ikut pada simptom yang Cute Mum alamilah.. Pastue Doktor bagi ubat yang dos kuat supaya senang tido... Tak lupa minta MC untuk esok sekali...


Esoknya haru Jumaat Cute Mum memang terlantar atas katil jer.. Bangun makan sikit, makan ubat n tido.. Daddy pon pelik tengok Cute Mum tak bangun-bangun.. Rasanya dekat pukul 5 petang baru bangun.. Itupon Daddy kejut suruh makan.. Lepas bangun tue, alhamdulillah dah rasa badan sehat jer... Malam tue gigihkan diri tolong Daddy juga... Sebab Customer nak datang amik tempahan hari Sabtu...

Hari Sabtu Cute Mum dah sehat sepenuhnya.. Cuma sekarang Sara jer yang belum sehat lagi.. Masih selsema & berkahak.. Sara pon sekarang sangat susah suruh minum susu guna botol.. Hari Jumaat tue Sara langsung tak minum kat rumah pengasuh.. Sampai pengasuh simpan susu yang dah dipanaskan untuk tunjuk kat Cute Mum yang Sara langsung tak nak minum.. Sedihnya... Pasnie nak pujuk Sara minum susu semula.. Direct Sara nak jer...

Khamis, Disember 13, 2012

Dania Bowl & Co Bowling Tournament 2012 @ Megalanes Endah Parade

Hari Ahad yang lepas semua orang sibuk nak pergi Stadium Nasional Bukit Jalil untuk memberi sokongan kepada Pasukan Harimau Malaya.. Tapi kami pula sibuk dengan aktiviti yang dirancang last minit oleh Customer Dania Bowl... Mereka ajak buat Tournament suka-suka dan hadiah disponsor oleh kami sikit... Diorang bayar RM30 seorang.. Ada 11 lelaki dan 4 wanita termasuk Cute Mum dan Daddy..

Kami sampai kat Megalanes awal sebab taknak tersekat kat jalan bila bertembung dengan orang balik tengok Bola.. Tapi ada juga yang tersangkut.. Lambat jugaklah game start.. Pukul 11 malam.. Dania yang dari rumah dah tido sampai sana terus terjaga dan semangat.. Nak main bowling gaklah tue...


Sara pula dah tak larat, die tido dulu..... Harap Sara tak meragamlah time game start.. Nie kali pertama kami main sama-sama.. Masa kat Genting Daddy main sorang... Takper.. Kakak Dania kan ada tolong jaga adik.. 


Berdebarnya nak main.. Dah hampir setahun tak main bowling nie.. Mesti rasa kekok.. Cute Mum dah cakap dengan Daddy, target nak dapat hadiah Ratu Longkang jer.. hhihi.. Tengok pesaing semua hebat-hebat belaka... Daddy pon kata tah-tah die pon dapat Raja Longkang.. 


Daddy buat balingan pertama.. Yerlah dah Daddy Sponsor... Segan Daddy nak baling...


Kalinie tak bawa DSLR.. Pakai Tab jer pon.. Daddy malas nak usung.. Tue yang gambar pemain lain takder... Dah tue kalau ada pon. tak cantik.. gegar... 


Separuh game pertama, Sara pon bangun.. Kenalah kami main gilir-gilir.... Serius tangan Cute Mum lenguh sangat.. Main baling jerlah sampai 3 game habis... Total point 384.. dua game dapat 130+ .. Oklah tue kan.. Akak sorang tue dapat 146.. Hebat tol... Daddy pon main tak berapa jadi.. Maklumlah dah lama tak membaling.. Buat Pin Boling jer hari-hari.. hih..

Game habis dalm pukul 2 pagi.. Kami jer pon yang ada kat situ.. So teruskan kepada acara penyampaian hadiah.. Kalinie spesial sikit sebab pengasas Dania Bowl sendiri yang sampaikan hadiah.. Jangan tak percaya, Dania sendiri yang cakap nak bagi hadiah kat Customer.. 


Daddy tolong pegang sekali hadiahnya sebab berat... 



Sebenarnya banyak gambar Cute Mum amik, tapi semua tak jadi.. Mana yang betul-betul pose lama jer dapat.. Sebab tue gambar untuk Champion jer yang ada... Nie die Ayoy Champion Individu... Sara ada sekali dengan die sebab die rajin nak tolong pegangkan..


Ha... Jangan tak percaya.. Champion Individu Wanita adalah Cute Mum!! hihi.. Sendiri pon tak percaya.. Daddy jangan jeles yer... Daddy dapat 1st Runner Up..


Nie pula hadiah Piala Pusingan untuk Lelaki.. Daddy memang Sponsor khas... Pemenangnya Ayoy juga.. Malam tue die sapu bersih 4 hadiah.. Piala Pusingan, Champion Invidividu, Best Bowler Men & Turkey Strike...


Yea... Lagi sekali Cute Mum pemenang Piala Pusingan Wanita... Sukanya...


Heheh.. Muka orang yang excited kali pertama menang 2 hadiah...


Habis semua settle, kami join makan malam sama-sama dengan Customer.. Pastue balik dan tido.. Penat sangat-sangat.. Esoknya nak kerja dah.. Dania suka sangat Piala Pusingan.. Sampai tido pon dengan piala... hihi..

Syok gak beramah mesra dengan Customer.. Lepas nie kalau ada masa insyallah kami akan buat lagi.. 

 

CUTE MUM - My Cute Little Diary..... Designed by Whitey Mommy