Klik untuk melihat Koleksi Dania Bowl!

Rabu, Januari 02, 2013

Adakah niat pada awal tahun 2012 telah tercapai??

Selamat memulakan tugas dihari pertama tahun 2013... Harap tahun nie situasi kerja akan lebih baik dari tahun sebelumnya... Dan juga harap perjalanan hidup kami sekeluarga juga akan bertambah baik dan dimurahkan rezeki..

Oklah.. Ini nak recap balik niat yang Cute Mum pasang pada awal Tahun 2012... Meh kita tengok tercapai ke tidak??


1: Bisnes Dania Bowl bertambah maju..
Kalo dah buat bisnes, mestilah nak bertambah maju.. Kami harap dapatlah JOB yang konsistent setiap bulan.. Walaupon untung tak banyak sebab kami terpaksa jual lebih murah dari harga kedai, tapi dapat membantu masalah kewangan kami..

Alhamdulillah... Income bulanan semakin meningkat dan konsistent.. Produk pon dah bertambah banyak.. Ada  Trofi & Medal.. Harap lepas nie akan terus maju dan maju... AMIN...
TERCAPAI!!

2: Berhenti Kerja
Inilah perkara yang paling Cute Mum nak buat.. Cute Mum dah minta izin Daddy untuk resign.. Cuma Cute Mum tunggu masa yang sesuai.. Andaikata BOS asyik menunding jari kat Cute Mum lagi.. Memang tindakan nekad akan diambil.. Biarlah Cute Mum bersusah payah cari kerja lain dari jadi bahan boneka kat sini..

Alhamdulillah... Cute Mum dah berhenti kerja dari Ofis lama... Ikutkan hati nak jugak jadi Suri Rumah.. Tapi kewangan belum kukuh lagi.. Apa pon bersyukur sebab dapat offer kerja di Company baru.. Dan syukur kat sini rasa jauh lebih baik dari sana.. Harap berterusanlah...
TERCAPAI!!

3: Bertambah Ilmu Bercontest..
Macam sebelum nie Cute Mum katakan.. Slogan bukanlah sesuatu yang mudah bagi Cute Mum.. Jadi sepanjang tahun 2012 nie, Cute Mum nak teruskan belajar mancari Slogan yang terbaik.. Cute Mum percaya pasti satu hari akan ada rezeki untuk Cute Mum menang besar.. Janji sentiasa berusaha, berdoa dan yang lain serahkan pada yang MAHA ESA..

Yang ini dah lama Cute Mum stop bercontest sejak preganant.. Rasanya pembawakan budak kot.. Memang takder minat.. Jadi semua barang pon tersimpan rapi jer dalam laci.. Lagipon dengan situasi kerja Daddy sekarang pon menghadkan masanya nak collect hadiah.. So Cute Mum belum mulakan lagi.. Apa pon ucapkan tahniah kepada kawan2 yang makin meriah menang sana-sini.. Rezeki kalian...
TAK TERCAPAI... :(

4: Menambah Ahli Keluarga..
Dania pon dah nak masuk 2 tahun pada bulan Mei 2012.. Maknanya dah tak salah untuk Cute Mum dan Daddy merancang untuk menambah lagi satu cahaya mata.. Kalo dapat kembar turus pon ok gak.. Lagi senang.. hihi.. Harap nanti Dania boleh jadi kakak yang baik dan ada kawan bermain.. Pada kawan yang masih belum ada zuriat, Cute Mum doakan tahun depan adalah rezeki untuk anda..AMIN..

Alhamdulillah... Awal tahun 2012 jer kami memang dah dapat berita bakal menambah Cahaya mata.. Dan baby pon dah selamat dilahirkan...Memang sangat gembira... Dania memang setiap hari bila ditanya nak hadiah apa? Dania akan jawab... Kakak nak adik ramai-ramai... Kakak suka... hihi... Dan insyallah awal tahun 2013 nie akan ada berita baik lagi untuk kami...

Photo: Tahun 2012.. banyak perkara dilakukan bersama insan tercinta, anak-anak dan juga keluarga... kenangan yang manis akan kekal membahagiakan.. kenangan yang pahit, biarlah dijadikan pedoman... semoga Tahun 2013 akan dilalui dengan tenang bersama-sama..
Selamat Tahun Baru 2013 kepada semua...

TERCAPAI!!

5: Melancong
Oleh kerana kami nie sangatlah suka melancong, Cute Mum harap kami dimurahkan rezeki dan kesihatan yang baik untuk bercuti bersama ahli keluarga.. Insyaallah bulan Mac 2012 kami akan ke Langkawi.. Dan harap target kami ke Universal Studios Singapore juga akan tercapai..

Tempat bercuti kami Tahun 2012
6. Melaka

Kalau tempat yang balik hari pon ada.. Tapi nak ke USS tue tak jadi sebab kami ada anak kecil yang mungkin membataskan kami bermain.. Insyaallah sampai masanya nanti kami akan kesana...
Kira TERCAPAI jugak lah... hihi..

Eh.. Banyak pula benda yang Cute Mum nak capai tahun 2012.. Harap dapatlah capai kesemuanya, kalo tak semua pon, 3 pon jadilah..

KESIMPULANNYA... TARGET TERCAPAI!!!! Alhamdulillah...

Tahun 2013 belum buat lagi targetnya.. Nantilah ada masa Cute Mum senaraikan... 
Kawan-kawan camner? tercapai tak niat sebelum nie?? Harap tercapai jugak..

2 comments:

syawalsimpsons berkata...

entah sue tak da ape2 target kot...kikikiki...

aSmiDar berkata...

Semoga tercpai impian untuk tahun ni plak...;)

 

CUTE MUM - My Cute Little Diary..... Designed by Whitey Mommy