Klik untuk melihat Koleksi Dania Bowl!

Khamis, Januari 17, 2013

Persiapan Majlis Cukur Jambul Dania Maisarah..


Hurm.. baru ada masa free nak update blog... Kerja taklah banyak sebenarnya.. tapi line tak berapa clear nak menaip.. Cute Mum kalau boleh tak naklah blog nie tersebar kat kalangan officemate.. bukan apa.. segan.. hihi...

Cute Mum yang buat Majlis Cukur Jambul Dania Maisarah sampai sekarang belum buat lagi entry nya.. Tahlah.. akan Cute Mum cuba buat entrynya nanti.. Kawan-kawan blog yang hadir dah tulis pon entry... TQ2..  Nad , Sue & Kak Norr dah buat entry.. Kebetulan mereka datang serentak.. Nanti Cute Mum cilok gambar dari entry tue yer.. 

Nie gambar persediaan kami sehari sebelum Majlis.. 


Kain Goodie bag  Cute Mum beli masa pergi Nilai 3 dengan Mak & Ayah.. Pastue Lieya & Tasha yang jahitkan.. Mak pula sanggup ajak adik pergi Nilai 3 semula untuk cari benda nak letak dalam tue.. Akhirnya dapat idea beli teddy bear letak sekali dengan goodie bag tue.. Ada 50 jer.. Plan untuk Orang Marhaban.. Ada lebih bagi jerlah saudara mara atau kawan.. Nasiblah kalau ada yang tak dapat.. Tasha n Lieya dah tak larat nak jahit..



Pastue Daddy pula designkan Kad letak kat situ...


Dalamnya ada jajan n air kotak... Iklhas dari kami sekeluarga..


Kali nie family Cute Mum siap bertema.. Kain baju Cute Mum tue dapat dari Abang Sedara yang balik dari Vietnam tahun lepas.. So kami memang plan nak buat baju time Cukur Jambul Sara.. Baju Dania n Sara kami cari kat Gulatis bangi jer awal tahun haritue... Lieya tolong jahitkan.. FOC.. Tq2...


Cantiak tak diorang berdua berbaju kurung?? Sesi test baju untuk esok.. Semuanya ok..



Bila dah Majlis Cukur Jambul, Mak Cute Mum pula semangat menempah buaian.. Ikutkan nak pakai buaian Dania jer.. Hiaslah simple-simple.. Tapi dah Mak sponsor.. terima jerlah... TQ Mak...





Ala.... Daddy nie sibuklah... Orang nak amik gambar buaianlah.. Penat Cute Mum dok hiaskan... sebenarnya cuma ikat bunga jer.. hihi..

Camner?? Cantik tak buaian Sara nie.. Tapi nampak tak lengkap lagilah.. Nanti nak touch up lagi.. Gambar sebenar esoklah nantilah yer...


Persiapan yang lain macam Khemah & Makanan semua disponsor oleh Family Cute Mum.. Family mertua pula sediakan Kuih-muih & Air.. Dan juga yang menguruskan sepanjang majlis berlangsung...Memang rasa bertuahlah ada mereka yang banyak membantu untuk menjayakan Majlis nie...

Kalau kawan-kawan nak tau.. Buaian nie dah digunakan oleh 3 cucu belah Family Daddy. dan Arwah Hani Humairah... Cuma yang beza hiasan jer...









Majlis Cukur Jambul Dania Maisarah (13 Januari 2013)


Untung akak kedai nie dapat regular customer macam kami.. hihi..

6 comments:

Ima Salsuzaima berkata...

cantik goodie bag dan buaian tu kak..

Nad MamaZN berkata...

Eee, baru perasan la!
Dania lahir 29/5, sara lahir 25/9
Kenduri naik buai dania 10/7/10
Kenduri naik buai sara 13/1/13
Cantekkkkk tarikh2 nya!

Liza berkata...

Cantiknya Meriah. Cute Mum, jom join GA liz?

si gebu berkata...

hari ni baca kisah nurul dlm metro...
bangga sangat sbb kita sebagai ibu dpt berbakti walaupun hanya dgn susu ibu...terbaekkkkk........

Diana berkata...

Cute Mum...
masuk surat kabar metro hari nie....

fazilzura berkata...

sory x dtg aritu , ada kecemasan ...

wahh meriah nye buai sara... Amni nye majlis sgt simple , xde pun buai .. just doa pehtu gunting skit then makan

 

CUTE MUM - My Cute Little Diary..... Designed by Whitey Mommy