Klik untuk melihat Koleksi Dania Bowl!

Ahad, Januari 20, 2013

Nantikan kemunculan kami di MHI 21/1/13....

Hari Jumaat petang, Cute Mum terima msj kat FB dari produksi MHI pelawa datang hari Isnin untuk interview pasal artikel yang masuk Harian Metro tue.. Katanya nanti pendakwah bebas Zawiyah Hassan pon ada bersama... Cute Mum memang kalau boleh taknak sebab malas nanti isu nie diperbesarkan lagi.. Nanti ada yang kata, cakap ikhlas, kenapa nak masuk Paper & TV bagai.. Padahal tujuan sebenar segmen nie mestilah nak promosikan Penyusuan Ibu dan lebih mendalam pasal Ibu Susuan/Anak Susuan yang masih ramai lagi rakyat di Malaysia tak paham... Kebetulan kami nak pergi bercuti harinie ke Gold Coast Morib....Jadi tak dapatlah nak terima pelawaan tersebut...

Tapi produksi tue tanya, boleh ker datang hari Sabtu pagi sebab kami pergi bercuti hari Ahad.. Cute Mum tanya Daddy, Daddy kata apa salahnya.. sekurang-kurangnya orang akan paham apa yang cuba Cute Mum dan Wartawan Harian Metro itu ingin sampaikan.. Jadi Cute Mum pon setujulah...

Pukul 12 lebih reporter dari MHI pon datang.. 3 orang lelaki bujang.. Jadi paham-pahamlah mesti mereka pon kurang ilmu pasal penyusuan nie.. Jadi agak susahlah Cute Mum nak menjawab persoalan yang diajukan.. Rasanya ada gak yang lari dari soalan sebab tanda komunikasi 2 hala.. Rasa agak terkilanlah kat sini takut apa yang Cute Mum nak sampaikan bagi pihak Ibu Susuan dan Ibu-ibu yang menyokong penyusuan nie tak kesampaian.. nanti jadi isu lagi lah pulak..

Pastue adalah die shoot Cute Mum handle EBM tue semualah... Nasib baik semua pon bagi kerjasama yang baik.. Sampaikan Daddy pon kena interview.. Cuma 1 soalan yang tak berapa sedap didengar adalah "ok ker buat bisnes nie? dah berapa lama? ".. sedih gaklah bila dengar, tapi kami maafkanlah die.. Mungkin die pon dah termakan dengan komen-komen negatif kat page HOT-HOT tue... Erm..sampai sekarang page tue senyap jer.. Tak bertanggung jawab betul...

Cute Mum tak pasti lagi dapat tengok ke tak Hari Isnin tue... Harap time tue kami semua ada depan tv.. Nak gak tau apa yang keluar bak kata family Cute Mum.. Jangan jadi isu lebih besar sudahlah... Harap MHI dapat memberi penjelasan sebaik-baiknya pasal isu nie...

Apa pon terjadi, Cute Mum tak patah semangat atau sentap dengan komen negatif diorang tue.. sebab Cute Mum tahu niat kenapa jadi Ibu Susuan.. Jadi terima kasih kepada Family anak susuan Cute Mum yang turut memberi support bila isu nie kecam... Inilah bukti yang kami adalah keluarga.. Bukan sebarang amik susu macam tue...

Komen dari Ayah Balqis Aleeysa 


Komen dari ibu bakal anak susuan ketiga...


Mesej wassapp dari Ibu Iffah Safiyah dah terdelete sebab Daddy format Tab...Tak dapat nak letak kat sini... Harap janganlah ada orang pandang serong lagi pada keputusan kami untuk menjadi keluarga...

Apa pon kami tetap buat aktiviti kegemaran kami.. Peeaaceee!!! 


Story nanti2lah... Nak pergi bercuti dengan My Family... Dania sibuk nak ajak Balqis n Iffah sekali... Sabar yer kakak..Nanti semua dah boleh jalan, mummy n daddy bawa semuanyaaaaa jalan-jalan...

13 comments:

Liza berkata...

niat murni cute mum kena teruskan. pedlika apa org luar nk kata. yg penting kelurga faham..

Chekgu Azrine berkata...

sentiasa menyokong u uyun..semoga dipermudahkan urusan ye..

eRiNsZ berkata...

Congrats darling.....
pdulikan sgala komen negatif tu yg pnting Si DIA maha mengetahui.
Congrats laling...
kami tumpang bangga

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) berkata...

respect uyun... tiba2 je smlm ila blh tpikir kalau ila gagal bf kali ne..uyunlah yg ila carik..hihi..adoiii.. sampai gitu sekali

||Sis aLeaSaRa|| berkata...

slm pagi yg ceria utk Cute Mum!owh sy sempat kgsikan entri dr MHI td.Niat CM mmg bgs & pedulikan pdgn -ve org lain yg msh keliru,hanya Allah yg dpt membalas kebaikan CM.Feel free to read;

http://born2touchurheart.blogspot.com/2013/01/blogger-cute-mum-di-mhi-tv3-derma-susu.html

inazamri berkata...

akak sentiasa menyokong u.biarlah tanggapan negetif sesetgh org tu.

ibuhebat berkata...

takpe cute mum. We always support you!!!

Qaseh Suhaida berkata...

sempat tgk kemunculan cutemum kat mhi td...ustazah yg menjawab td byk beri jawapan2 yg positif ttg menyusu anak sekurang2 shingga 2thn.

fazilzura berkata...

wahhh besh nyeeee... kuor tv plak ..

xpe uyun , skurg2 nye lebih ramai org akan sedar penting nye susu ibu..walau bkn dr ibu sdiri , tp khasiat nye tetap sama

Nafisa81 berkata...

baru menjengah ke page yg tak berapa nak 'hot' sgt tu...terasa macam nak buat page HOK TUI FM SILA MOHON MAAF PADA CUTE MUM...hehe...emosi...
tapi kat situ kita boleh nampak betapa tak celik hukumnya masyarakat kita zaman sekarang..

Cinta Misteri berkata...

Alaaaa terlepas rancangan siang tadi lah ni...

Apa2 pun kita sama2 seorg ibu dn tahu apa yg terbaik utk ank2 kita. CiM dpt BF kedua2 ank CiM tk smpi 2thn sbb susu kering. Skang both dh besar panjang.
Lagi satu....kita sama2 minat bola. Hehe....

eima berkata...

tak uyun Allah tahu niat murni uyun... biar la ape org ckp tp niat kite tu penting ...semoga uyun sentiasa dimurahkan rezeki ... i'm always supporting u dear ...

wan nurul hezrina abd halim berkata...

uyun nama kita sana nurul=)uyun teruskan yer niat murni..mmg tak mudah nak jadi ibu susuan.niat uyut sangat murni nak tolong org lain...sedih gak baca lamadahker dalam bisnes nie?alahai rupanya ramai juga ek yang bersikap negative..biasalah2 uyun bila kita buat usaha yang murni Allah akan turunkan can=baran buat uyun sekeluarga..n anggap org yang bersikap -ve tuh pemangkin uyun nak teruskan usaha bantu ibu2 bermasalah n kanak2 yang memerlukan=)nurul sokong..ingat Allah takkan uji uyun dengan mcm2 dugaan kalau Dia tak yakin uyun mampu hadapi semuanya..semoga uyun dirahmati dan berjaya..amin

 

CUTE MUM - My Cute Little Diary..... Designed by Whitey Mommy