Klik untuk melihat Koleksi Dania Bowl!

Selasa, Disember 17, 2013

Dugaan pagi ini...

Erm.. Pagi nie dimulakan dengan pelbagai masalah.. 

Pertama sekali... Cute Mum terbangun lewat sebab tertido balik lepas DF Sara... Memang menggelabahlah bersiap sebab setiap Selasa kami ada meeting.. Takkan nak bagi alasan terlajak tido kat Directorkan.. Tapi benda dah jadi nak wat camne... Sampaikan hantar Sara pon terlupa nak bagi Botol Susu.. Nasib pengasuh Sara datang rumah sebelum Cute Mum gerak...

Kedua... Elok je nak gerak.. Kereta boleh pulak mati sendiri.. Dekat 5 kali cuba barulah boleh start.... Cecepatlah drive.... TAPI...... Baru separuh jalan... Kereta stop semula... Cute Mum ketepi... Try lah start engine lagi sekali.. Tak boleh... Cuba dah banyak kali tak boleh jugak.. Stress.... So last choice call Daddy selamatkan Cute Mum..

Ketiga.... HP Cute Mum bateri kong... huarghhhhhh... Dania main HP nie sampai habis bateri.. Selalu macam nie tau.. Dania asyik main games... Adoi...Dahlah tengah emergency nak call Daddy... try charge kejap kat kereta sambil tue call Daddy... Tapi tak dapat..... Cuak jugaklah Cute Mum time tue.. Kali keberapa call barulah Daddy angkat n datang... Try check kejap.. Boleh start terus bawa balik rumah... Pergilah kerja naik Motor dengan Daddy..

Keempat... Sampai je ofis nak chargelah HP sebab nak wassap dengan Customer Dania Bowl tentang order die... Sekali tengok HP blank.. Bateri habis... Wayar charger pulak tertinggal dalam kereta... Nak nangis tau... Nasib lah akak sorang nie bawa Charger Samsung.. Dapatlah Charge... 

Adoi... Dugaan betul harinie.. Tapi nak wat camne... Redha jerlah... Yang peliknya kami dah repair dah kereta... Sebab bulan lepas dah pernah jadi perkara sama time Cute Mum balik kerja... Pastue jadi balik.. Nie mesti ada problem kat mana-mana lagi... Erm... Kenalah minta Adik Ipar repair lagi.. Susah kalo takder kereta nie sebab nak pergi kerja n job Dania Bowl...

Nie Pic Kereta kami kat Bengkel lepas problem time Cute Mum balik kerja bulan lepas...



p/s: Kereta jangan rosak lagi tau.. Jumaat nie kita ada temujanji nak pergi berjimba kan....

14 comments:

Love Umi berkata...

mmg kete ni nyawa atau kesayangan setiap keluarga tanpanya haru gak la huhuhu...sabar ye cute mum, hope kete tu tak majuk lg :)

Nurzakiah Hanum berkata...

take care

syawalsimpsons berkata...

moga semua di permudahkan ye uyun

JunAina berkata...

Semua yg berlaku ada hikmahnya, kereta tu keperluan bila tak ada rasa mati kutu sangatkan nak bergerak sana-sini susah tambah2 dgn anak-anak...lagi pening.

aanie berkata...

uyun, pakai la powerbank....risau kalo time emergency camni la....

Nad MamaZN berkata...

Jimba ke mana tu..? :)
In shaa Allah pasni kete ok..

Cute Mum berkata...

@Love Umibetul tue.. nyawa.. ikutkan memang leh pinjam kereta fil @ bil.. tp kenalah ikut time diorg kan.. so takut menyusahkan je...

Cute Mum berkata...

@Nurzakiah Hanumtq..

Cute Mum berkata...

@syawalsimpsonsmekasih sue..

Cute Mum berkata...

@JunAinaitulah.. redha jerlah...

Cute Mum berkata...

@aaniedulu dania takderlah kuat main games sgt.. lgpon perjalanan ke office 10 min je... tuelah.. nanti nak beli gaklah 1 wat standby kan..

Cute Mum berkata...

@Nad MamaZNala nad.. baru jer daddy bgtau cancle... next week kot.. huhu..

Cute Mum berkata...

@Nad MamaZNala nad.. baru jer daddy bgtau cancle... next week kot.. huhu..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) berkata...

Sabar ye..

 

CUTE MUM - My Cute Little Diary..... Designed by Whitey Mommy