Klik untuk melihat Koleksi Dania Bowl!

Jumaat, Disember 20, 2013

Riuhnya Ofis.. Dah macam Nursery pulak...

Hari Rabu lepas Daddy balik dari Bandung..(4Dec).. MIL n Pengasuh Sara masing-masing ada hal pagi tue.. Kalo diorang free pon petang.. Cute Mum pulak takleh nak amik cuti sebab kena siapkan Payroll.. Jadi terpaksalah bawa Dania n Sara ke Ofis... Sebelum nie pernah bawa gak, tapi asing-asing.. Nie kena bawa dua-dua pulak tue.. Harap senanglah jaga.. Daddy takleh nak tolong sebab die pon banyak kerja nak buat.. Dah cuti seminggukan.. So tawakal jerlah..

Sampai je Ofis, masing-masing dah siap mandi.. Cute Mum angkut barang dulu pastue baru pergi beli sarapan.. Dania memang tak kesah nak tinggal sorang kat atas.. Dapat tengok cartoon kan..Oficemate tolong tengok-tengokkan.. Sara mana nak tinggal dengan orang tak kenal.. kenalah bawa turun.. Bila turun je, hujan renyai2.. Nampak Daddy ada lepak ngan Ofismate die.. So bagi Sara kat Daddy dulu.. Cute Mum beli makanan.. Dah settle barulah amik bawa Sara naik atas..

Nak sarapan susah gaklah.. Sara nak main kat Pantry.. Bila nak buat kerja, Sara duduk kat Cute Mum... 



Dania pulak sambung tengok tv...


Bila Sara bosan, die pon pergi kat Kakak.. Pastue pandai minta pen n kertas, menulislah.. Bising dengan suara diorang je... Sabar jerlah..


Dah tue masing-masing sibuk nak main Ipad pulak.. Cute Mum suruh duduk kat bawah meja Cute Mum nie.. Senang sikit nak pantau... Kalo tak gaduh jerlah.. berebut...


Tak lama pastu, anak Bos Akaun Cute Mum pulak datang kejap.. Lagi meriahlah Ofis time tue... Masing-masing pernah jumpa sekali je... Tapi dah budak.. Kejap jerlah mesra.. Main sama-sama.. Ada bubbles Ultroman tue.. Sara pon ikut sekali tue yang tak tahan tengok.. Die meniru je..





Dah pukul 1 petang, MIL call kata dah sampai rumah.. Boleh hantar Dania.. Pengasuh Sara pon call kata dah balik.. Time lunch, Cute Mum terus hantar diorang balik... Bukan taknak biarkan kat Ofis.. Tapi rasanya diorang pon tak selesakan.. Selalu time tue diorang tido.. 

Petang tue Mummy buat kerja macam biasa... :)

10 comments:

Nurzakiah Hanum berkata...

hihi

syawalsimpsons berkata...

kengkadang seronok bawak anak G opis melayan anak kan..

Nafisa81 berkata...

haha..betul2 mcm nursery..

Rizziela berkata...

syoknyer blh bawa anak dtg office

msredcheesecake berkata...

Mana ofice tu? Mak keje situ gakla..hheee

Cute Mum berkata...

@msredcheesecakemak sapa kerja sini?

Cute Mum berkata...

@Nurzakiah Hanum:)

Cute Mum berkata...

@syawalsimpsonskadang2 bolehlah.. selalu tak larat... diorang akan cepat bosan..

Cute Mum berkata...

@Nafisa81memang meriah kak.. bila petang senyap je..

Cute Mum berkata...

@Rizzielaboleh.. kalo ada emergencylah.. kalo saja2 nak bawa kita pon segan..

 

CUTE MUM - My Cute Little Diary..... Designed by Whitey Mommy