Klik untuk melihat Koleksi Dania Bowl!

Khamis, Mei 15, 2014

Pim Pim Pom vs Power Rangers Pink....

Sekarang nie asyik lambat je up cerita harian kami.. Masa tue takde.. Takpelah.. Biar lambat janji ada tersimpan dalam diary kami yang Cute nie.. hihi..

Jumaat (2 Mei 2014), Daddy tak busy sangat katanya.. Jadi kami bawalah anak-anak pergi bermain kat Putrajaya... Lama dah tak kesini.. Dania n Sara suka datang sini sebab dapat main basikal.. Kalo kat rumah susah sikit, tanah lapang tapi berumput.. tak dapat kayuh laju-laju.. Sara pula dapat main belalang die kat dapur je lah selalu.. Kat sini baru bebas...

Haritue punyalah ramai orang.. Kami kena parking kereta kat Jabatan sana.. Nak sampai kesini, letak dua-dua kat basikal.. Dah sampai baru main masing-masing punya.. Masa dalam perjalanan kesini nampak Kuda.. Daddy kata, mesti mahal kot kalo naik kereta kuda tue.. Tapi gondolanya cantiklah.. :)

Oklah.. Anak-anak dah bersedia untuk beriadah... Tengah layan diorang, Daddy jumpa kawan lama pula.. Sembang-sembang.. Cute Mum layanlah diorang dulu..



Dah habis sembang, kami jalan-jalan ke arah lain pula.. Daddy nak pergi cari Motor Skuter kot namanya.. Dulu datang tak jumpa yang dewasa leh naik.. Dania kayuh basikal.. Sara berjalan kaki dengan happynya.. Hampir separuh bulatan, jumpa motor tue.. Nak naik dua-dua tak leh.. Kena gilir-gilir.. 1st Sara yang naik.. Dania dok tepi makan kacang n minum air oren ngan Cute Mum dulu...


Adalah berapa minit, Daddy sampai hantar Sara... Eh.. Siap ada mainan baru lagi.. Kena pawlah tue.. hihi... Bagus gak ada mainan nie, leh Sara dok diam main sementara Daddy bawa Dania pula pusing... Happy betul Sara dapat mainan die... Dah macam ada kuasa je gayanya...




Sara cakap "Pim Pim Pom"... hehe. Pengaruh cerita Upin & Ipin yang jadi ahli silap mata tue... 


Tetiba datang Power Rangers Pink pula.... (aik.. paw jugak ye)


Teruslah diorang nie beraksi dengan mainan baru..

Pim Pim Pom vs Power Rangers Pink



Huhu.. Macam-macamlah gelagat diorang berdua nie kan... Dah pukul 11 lebih, kami pon gerak balik.. Dania dok kat basikal.. Sara berjalan kaki sendiri sampai ke kereta.. Memang kagumlah dengan die.. Larat berjalan jauh.. Dania bila kami cakap "Adik Sara hebatlah.." terus die pon nak berjalan kaki.. huhu... Harap pasnie Dania lebih rajin berjalan ye.. Tak mo dukung atau naik stroller adik Sara...

4 comments:

Nurzakiah Hanum berkata...

SERONOK SPEND TIME NGAN ANAK2

fazilzura berkata...

hehheeh kakak nye malas nk jln2 yew.. penat kot..

rajin uols lepak kt ptrajaya memalam .. weols tingin , tp kang kitrg yg lemauuu .. dak2 ni masing2 ado bateri xtra

syawalsimpsons berkata...

sue lama tak datang sini

Love Umi berkata...

Dah agak lama umi tak bw kiddos men beskalmkat sini...tapi kat sini waktu mlm mmg ramai famili yg bw anak main2 kat sini kan ....

 

CUTE MUM - My Cute Little Diary..... Designed by Whitey Mommy